Sådan vælger du den bedste siddeplads på flyet

At vælge siddeplads ombord på flyet er en billig luksus og lige så enkelt som at booke en biografbillet. Ved at vælge en bestemt siddeplads kan du booke pladser ved siden af dem, du rejser med. Samtidigt kan du vælge hvad, der er vigtigt for dig. Er det en vinduesplads, lydniveau, nærhed til toiletterne eller mulighed for at komme hurtigt ud af flyet efter landing?

Ved du præcis hvor du vil sidde på flyet? Så kan du stoppe med at læse nu. Er du derimod i tvivl og nysgerrig på, hvor det er bedst at sidde, får du her en guide til at vælge siddeplads på flyet.

Langt fremme eller længst tilbage?

Ligesom at busser og tog oftest bliver fyldt forrest og bagerst først, er det netop disse to ender, som er flyets mest populære. Pladserne længst tilbage har den fordel, at man får serveret mad og drikke som de første. På en tidlig morgenafgang kan det derfor være en fordel at sidde bagerst i flyet, hvis man er kaffetørstig.
Også pladserne længst fremme i flyet får hurtig servering af mad og drikke. Rækkerne forrest i flyet har også andre fordele. Man er de første til at forlade flyet efter landing, der er mindre turbulens og lydniveauet fra motorerne er lavere. Det kan sammenlignes med at sidde bagved eller foran en højtaler. Sidder man foran motorerne svarer det altså til at sidde bagved højtalerne.

Gang- eller vinduesplads?

Vinduepladsen er et populært valg blandt dem, som gerne vil sove - især på længere flyvninger. Vil du kunne strække benene, og let smutte på toilettet, er en gangplads en fordel. Er du høj og vil have ekstra meget benplads, er det en god ide at se, om der findes en ledig plads ved nødudgangene.

Venstre eller højre side?

Her kommer et valg, som du muligvis ikke altid tænker over, men afhængig af om flyet flyver mod øst eller vest, kan det være værd at overveje, om man skal have en plads i venstre eller højre side af flyet. En af vores piloter på TUI fly siger om valget af siddeplads på vores fly til Kanarieøerne:

" Venstre side er at foretrække på alle øerne, hvis man vil se selve øen under indflyvningen. På Tenerife har man den fantastiske udsigt over Teide, og på en god dag kan man se Gran Canaria. Man kan tilmed se Paris og solopgangen på vej derned. På vejen hjem kan man se solen gå ned på venstre side, og er man heldig, kan man se Lissabon. Højre side har den fordel, at der er lidt køligere, og man har chancen for at se Lissabon på vejen derned. På vej til Tenerife kan man til højre se Madeira, El Hiero, La Palma og La Gomra under indflyviningen. På vej hjem har man chancen for at se Paris og Eiffeltårnet på en klar nat..."

Book de bedste pladser på flyet!

Så næste gang du skal ud og flyve, kan du overveje alle de forskellige variable inden du træffer dit valg. Brug dog ikke for længe på at overveje mulighederne - de bedste pladser bliver taget først!
Her kan du læse mere om at booke siddeplads ombord på flyet.

Lignende indlæg

Vi lader drømmen leve

Til trods for alt det, der sker i disse dage, så holder vi rejsedrømmen i live. Vi mindes vores tidligere rejser, og de får os til at længes og drømme os væk til den næste, kommende rejse. Og vi kan nok heller ikke helt løbe fra, at vi allerede er gået i gang med at overveje og planlægge den næste ferie, så snart det bliver muligt for os at rejse igen. Hvad er dit bedste rejseminde? Hjælp os med at holde rejsedrømmen i live ved at dele dit dejligste feriebillede og tagge det med #LadDrømmenLeve
Freyja Freyja

Miniguide til Curaçao

Sammen med Aruba og Bonaire udgør Curacao de såkaldte ABC-øer i Caribien. Her finder du krystalklart vand, vilde naturoplevelser og snorkling i verdensklasse.

Dreamliner. Længere rejser med mindre udslip

På TUIs oversøiske flyvninger benytter vi de mest energieffektive fly. En Dreamliner bruger op til 20 procent mindre brændstof end andre fly af samme størrelse, hvilket reducerer udslippet markant. Vi har set nærmere på flyet, der i vinter kan bringe dig til Thailand, Vietnam, Mexico og flere andre tropiske rejsemål.
Stine Sørensen Stine Sørensen

Bestil din egen villa på Cypern

Har du overvejet at leje hus på Cypern? Med os kan du bestille hele pakken, både egen villa og fly. Vi har flere villaer at vælge mellem, nogle med fire soveværelser og plads til 8 personer! Du kan blandt andet vælge at bo i en villa med havudsigt eller med adgang til børneklub på et nærliggende hotel. Læs mere og få vores bedste tips!
Anja Jensen Anja Jensen