2017-06-28

Sådan vælger du den bedste siddeplads på flyet

At vælge siddeplads ombord på flyet er en billig luksus og lige så enkelt som at booke en biografbillet. Ved at vælge en bestemt siddeplads kan du booke pladser ved siden af dem, du rejser med. Samtidigt kan du vælge hvad, der er vigtigt for dig. Er det en vinduesplads, lydniveau, nærhed til toiletterne eller mulighed for at komme hurtigt ud af flyet efter landing?

Ved du præcis hvor du vil sidde på flyet? Så kan du stoppe med at læse nu. Er du derimod i tvivl og nysgerrig på, hvor det er bedst at sidde, får du her en guide til at vælge siddeplads på flyet.

Langt fremme eller længst tilbage?

Ligesom at busser og tog oftest bliver fyldt forrest og bagerst først, er det netop disse to ender, som er flyets mest populære. Pladserne længst tilbage har den fordel, at man får serveret mad og drikke som de første. På en tidlig morgenafgang kan det derfor være en fordel at sidde bagerst i flyet, hvis man er kaffetørstig.
Også pladserne længst fremme i flyet får hurtig servering af mad og drikke. Rækkerne forrest i flyet har også andre fordele. Man er de første til at forlade flyet efter landing, der er mindre turbulens og lydniveauet fra motorerne er lavere. Det kan sammenlignes med at sidde bagved eller foran en højtaler. Sidder man foran motorerne svarer det altså til at sidde bagved højtalerne.

Gang- eller vinduesplads?

Vinduepladsen er et populært valg blandt dem, som gerne vil sove - især på længere flyvninger. Vil du kunne strække benene, og let smutte på toilettet, er en gangplads en fordel. Er du høj og vil have ekstra meget benplads, er det en god ide at se, om der findes en ledig plads ved nødudgangene.

Venstre eller højre side?

Her kommer et valg, som du muligvis ikke altid tænker over, men afhængig af om flyet flyver mod øst eller vest, kan det være værd at overveje, om man skal have en plads i venstre eller højre side af flyet. En af vores piloter på TUI fly siger om valget af siddeplads på vores fly til Kanarieøerne:

" Venstre side er at foretrække på alle øerne, hvis man vil se selve øen under indflyvningen. På Tenerife har man den fantastiske udsigt over Teide, og på en god dag kan man se Gran Canaria. Man kan tilmed se Paris og solopgangen på vej derned. På vejen hjem kan man se solen gå ned på venstre side, og er man heldig, kan man se Lissabon. Højre side har den fordel, at der er lidt køligere, og man har chancen for at se Lissabon på vejen derned. På vej til Tenerife kan man til højre se Madeira, El Hiero, La Palma og La Gomra under indflyviningen. På vej hjem har man chancen for at se Paris og Eiffeltårnet på en klar nat..."

Book de bedste pladser på flyet!

Så næste gang du skal ud og flyve, kan du overveje alle de forskellige variable inden du træffer dit valg. Brug dog ikke for længe på at overveje mulighederne - de bedste pladser bliver taget først!
Her kan du læse mere om at booke siddeplads ombord på flyet.

Lignende indlæg

Rejser til regnbuefarver

Vil du være med til at fejre kærligheden og LGBT-personers rettigheder over hele verden? Der er masser af skønne rejsemål, hvor du kan planlægge ferien, så du ud over storby, kultur og kulinariske oplevelser, samtidig kan være med til at fejre priden med parader, musik, fester og inspirerende arrangementer.
Stine Sørensen Stine Sørensen 2019-08-13

Bestil din egen villa på Cypern

Har du overvejet at leje hus på Cypern? Med os kan du bestille hele pakken, både egen villa og fly. Vi har flere villaer at vælge mellem, nogle med fire soveværelser og plads til 8 personer! Du kan blandt andet vælge at bo i en villa med havudsigt eller med adgang til børneklub på et nærliggende hotel. Læs mere og få vores bedste tips!
Anja Jensen Anja Jensen 2019-05-12

Sådan arbejder TUI med bæredygtighed på rejsen

Det er ingen hemmelighed, at transport generelt og fly i særdeleshed er en belastning for vores planet. Men rejserne er også en gode, som de færreste af os er klar til at undvære. Så hvordan sikrer vi, at vores rejser i dag ikke ødelægger den verden, vi skal opleve i morgen? Her kan du læse mere om, hvad TUI gør for at sikre en mere bæredygtig turisme, samt hvad du selv kan gøre for at mindske dit aftryk under ferien.
Stine Sørensen Stine Sørensen 2019-01-04

LET THE KIDS RULE! Børnejuryen vælger mad på flyet

TUI's flyselskab tager sine yngste gæster alvorligt. Så meget at man i år har taget skridtet til at lade børnene selv bestemme, hvilken mad der skal serveres om bord. Læs om hvordan det gik, og mød det charmerende testpanel.
Stine Sørensen Stine Sørensen 2018-06-14