Roadtrip på Gran Canaria – lej en bil og udforsk øen

2018-10-01
Stine Sørensen
Snoede hårnålesving og betagende udsigter – tjek. Maleriske byer med autentisk og lokal kultur – tjek. Charmerende markeder man kan slentre rundt på – tjek. Ja, du kan nok høre, at Gran Canaria er som skabt for roadtrip, og du kan egentligt ikke køre forkert. Uanset hvor du tager hen, finder du noget seværdigt. Men her kommer alligevel nogle tips til veje, stop og seværdigheder, som er værd at besøg.

Uanset om formålet med ferien er turene i bil, eller om du blot vil supplere solferien med en dagstur i bjergene, så er det let og bekvemt at leje bil på Gran Canaria og udforske øen på egen hånd.
Køreturen på den store motorvej GC1, som strækker sig fra Taurito og Puerto Rico i syd, langs østkysten og op til Las Palmas i nordvest, er en smuk tur. Men endnu smukkere bliver det selvfølgelig, når du begiver dig ind og op i landet. Forbered dig på snævre hårnålesving, stejle bakker, lokale indbyggere, som synes du køre alt for langsomt og – fremfor alt – smukke omgivelser, der konstant afløser hinanden.

Uimodståelige udsigter langs GC-200

Denne klassiske og spektakulære vej strækker sig knap 70 kilometer fra Puerto de Mogán på øens sydvestlige side til den hvidkalkede by Agaete i nordvest. Her kan du med fordel tage en lidt længere pause og nyde en skalddyrs-middag i havnen. Langs vejen findes der mange udsigtsstop og hyggelige byer som El Risco og La Aldea de San Nicolás. Turen er ikke for dem, som har tendens til køresyge, og du bør sørge for at have en erfaren chauffør bag rettet.

GC-60 med wester-vibes, høje bjerge og en af verdens smukkeste byer

GC-60 går fra sanddynerne i Maspalomas via et af Gran Canarias bedste udsigtsstop og videre ind i et øde landskab mellem dale, der leder tankerne hen på en gammel western-klassiker. Glem ikke at besøge den lille by San Bartolomé de Tirajana, hvor du blandt andet kan stoppe ved det lokale marked og nyde en forfriskende juice eller en drink lavet på de friskpressede sukkerrør.
Forsætter du videre, kommer du til Roque Nuble, som er øens tredje højeste punkt, hvor der står en enorm vulkanst, som er blevet symbolsk for Gran Canaria (du kan ligeledes svinge af mod Pico de las Nieves, øens højeste punkt). Længere væk endnu ligger vejen til Tejeda, som er udpeget til at være en af verdens smukkeste byer.

Vingårde, vulkankrater og basilikum på det nordige Gran Canaria

Der findes også gode stop til dit roadtrip på det nordlige Gran Canaria. Det er dog ikke helt så let her, da der ikke findes en stor, etableret motorvej at følge, men der er kortere mellem stoppene. Flere vælger også at vandre omkring det store vulkankrater, Caldera de Bandama. Krateret kan dog også nydes fra mere bekvems afstand på en af de mange vingårde og restauranter i området. Bodegón Vandama er særlig anbefalelsesværdi, hvis I vil prøve den lokale vin.
Glem heller ikke at besøge byen Teror, som er en destination for pilgrimsrejsende og øens religiøse centrum. Byen er blandt andet kendt for sine smukke basilikumsplanter, bjergvand, som kommer fra en nærliggende kilde, og det store udbud af traditionelle retter.

Enkelt at leje bil på Gran Canaria

Ovenstående tips er selvfølgelig bare en brøkdel af det, Gran Canaria har at tilbyde et roadtrip. Det eneste, du skal gøre nu, er at bestille din rejse til Gran Canaria. Herefter kommer den svære del med at udvælge de stop, I vil se. Derfra skal du blot tegne dem ind på kortet og planlægge din tur.
Skulle det ske, at du havner et andet sted end planlagt, så gør det ingenting. Det er en del af det sjove ved roadtrips. Og som sagt er I næsten som minimum garanteret en smuk udsigt.
Held og lykke og kør forsigtigt!

Lignende indlæg

10 tips til seværdigheder i Athen

Athen er et af de hotteste weekend-rejsemål lige nu. Her er listen med alt, hvad du skal lave på din tur til Grækenlands hovedstad og lidt til. Læs vores tips til byen, og hvad du ikke må misse på din rejse.
Stine Sørensen Stine Sørensen 2019-07-13

Citronhajer på Kap Verde

De krogede tænder og den skarpe lugtesans gør citronhajen til en af havets mest effektive kødædere. Solo-jægeren har fået sit navn efter sin gule farve. Mens dens syn svigter, finder de bytte gennem ampuller, der registrer elektriske felter. Mennesket syn er som bekendt godt i dagslys – i hvert fald så godt at du nemt kan få øje på disse fantastiske skabninger i det krystalklare vand, der omgiver Kap Verde øerne.
Stine Sørensen Stine Sørensen 2019-07-12

Voksenhoteller i Thailand – 12 tips

Strande, byer og fantastiske smagsoplevelser har lokket voksne og par til Thailand i årtier. Landet er kendt som et værdsat rejsemål i eksotiske omgivelser, og det er særligt populært til romantiske ferier og bryllupsrejser. Se bare hotellet Let’s Sea Hua på billedet ovenfor. Vil du skabe nogle minder for livet med din bedre halvdel og slippe for støjende børn og mange mennesker, så skal du læse videre. Her er vores guide til de bedste voksenhoteller i Thailand.
Stine Sørensen Stine Sørensen 2019-07-01

Udflugter på historiske Samos

Samos er en ø, der har noget for alle - afslappende byer, herlige strande og grønne skove. Øens rige historie gør, at den er fuldspækket med historiske spor. Øen har været knudepunkt mellem forskellige kulturer og religioner og mange afgørende hændelser gennem tiden. Det giver mulighed for nogle fantastiske oplevelser - du skal bare vide, hvor du finder dem. Vi hjælper gerne og lister her de bedste udflugter på Samos.
Stine Sørensen Stine Sørensen 2019-06-13