2018-10-01

Roadtrip på Gran Canaria – lej en bil og udforsk øen

Snoede hårnålesving og betagende udsigter – tjek. Maleriske byer med autentisk og lokal kultur – tjek. Charmerende markeder man kan slentre rundt på – tjek. Ja, du kan nok høre, at Gran Canaria er som skabt for roadtrip, og du kan egentligt ikke køre forkert. Uanset hvor du tager hen, finder du noget seværdigt. Men her kommer alligevel nogle tips til veje, stop og seværdigheder, som er værd at besøg.

Uanset om formålet med ferien er turene i bil, eller om du blot vil supplere solferien med en dagstur i bjergene, så er det let og bekvemt at leje bil på Gran Canaria og udforske øen på egen hånd.
Køreturen på den store motorvej GC1, som strækker sig fra Taurito og Puerto Rico i syd, langs østkysten og op til Las Palmas i nordvest, er en smuk tur. Men endnu smukkere bliver det selvfølgelig, når du begiver dig ind og op i landet. Forbered dig på snævre hårnålesving, stejle bakker, lokale indbyggere, som synes du køre alt for langsomt og – fremfor alt – smukke omgivelser, der konstant afløser hinanden.

Uimodståelige udsigter langs GC-200

Denne klassiske og spektakulære vej strækker sig knap 70 kilometer fra Puerto de Mogán på øens sydvestlige side til den hvidkalkede by Agaete i nordvest. Her kan du med fordel tage en lidt længere pause og nyde en skalddyrs-middag i havnen. Langs vejen findes der mange udsigtsstop og hyggelige byer som El Risco og La Aldea de San Nicolás. Turen er ikke for dem, som har tendens til køresyge, og du bør sørge for at have en erfaren chauffør bag rettet.

GC-60 med wester-vibes, høje bjerge og en af verdens smukkeste byer

GC-60 går fra sanddynerne i Maspalomas via et af Gran Canarias bedste udsigtsstop og videre ind i et øde landskab mellem dale, der leder tankerne hen på en gammel western-klassiker. Glem ikke at besøge den lille by San Bartolomé de Tirajana, hvor du blandt andet kan stoppe ved det lokale marked og nyde en forfriskende juice eller en drink lavet på de friskpressede sukkerrør.
Forsætter du videre, kommer du til Roque Nuble, som er øens tredje højeste punkt, hvor der står en enorm vulkanst, som er blevet symbolsk for Gran Canaria (du kan ligeledes svinge af mod Pico de las Nieves, øens højeste punkt). Længere væk endnu ligger vejen til Tejeda, som er udpeget til at være en af verdens smukkeste byer.

Vingårde, vulkankrater og basilikum på det nordige Gran Canaria

Der findes også gode stop til dit roadtrip på det nordlige Gran Canaria. Det er dog ikke helt så let her, da der ikke findes en stor, etableret motorvej at følge, men der er kortere mellem stoppene. Flere vælger også at vandre omkring det store vulkankrater, Caldera de Bandama. Krateret kan dog også nydes fra mere bekvems afstand på en af de mange vingårde og restauranter i området. Bodegón Vandama er særlig anbefalelsesværdi, hvis I vil prøve den lokale vin.
Glem heller ikke at besøge byen Teror, som er en destination for pilgrimsrejsende og øens religiøse centrum. Byen er blandt andet kendt for sine smukke basilikumsplanter, bjergvand, som kommer fra en nærliggende kilde, og det store udbud af traditionelle retter.

Enkelt at leje bil på Gran Canaria

Ovenstående tips er selvfølgelig bare en brøkdel af det, Gran Canaria har at tilbyde et roadtrip. Det eneste, du skal gøre nu, er at bestille din rejse til Gran Canaria. Herefter kommer den svære del med at udvælge de stop, I vil se. Derfra skal du blot tegne dem ind på kortet og planlægge din tur.
Skulle det ske, at du havner et andet sted end planlagt, så gør det ingenting. Det er en del af det sjove ved roadtrips. Og som sagt er I næsten som minimum garanteret en smuk udsigt.
Held og lykke og kør forsigtigt!

Lignende indlæg

Atlantis Hotels & Resorts – tophoteller på Fuerteventura

Fuerteventura lokker med et utroligt turkist hav, brede strande og et varmt klima året rundt. Øen har også fantastiske hoteller, som tilfører lidt ekstra guld og luksus til din ferie. To af dem finder du lige her.
Stine Sørensen Stine Sørensen 2019-11-21

5 tips til bryllupsrejsen ved Middelhavet

Luksuriøs afslapning eller en rejse fyldt med eventyr? Gourmet, vandreture i bjergene eller et krydstogt med stop i spændende storbyer eller ved fine strande? Det kan være svært at bestemme, hvor og hvordan I skal fejre hvedebrødsdagene og skabe et minde for livet. Men tag det helt roligt – her giver vi det bedste tips til en bryllupsrejse ved Middelhavet.
Stine Sørensen Stine Sørensen 2019-11-15

Hoteller på Kanarieøerne, hvor All Inklusive indgår

Vil du vide præcis, hvad ferien kommer til at koste og være sikker på, at der altid er noget mad, der falder i hele familiens smag? Så kan det være en god idé at bestille et hotel, hvor All Inklusive indgår i prisen. Her har vi listet alle de hoteller på De Kanariske Øer, hvor du får All Inklusive med i prisen.
Stine Sørensen Stine Sørensen 2019-10-13

Find den kanariske ø, som passer til dig

Er du til shopping, surfing eller naturoplevelser? Måske du vil blande forskellige aktiviteter. De Kanariske Øer har mange ting til fælles for eksempel den lune varme og de dejlige strande. Men der er også mange ting der adskiller dem; både natur, oplevelser og kultur. Her kan du læse, hvad der kendetegner den enkelte ø og finde netop den ø, der passer til din ferie.
Laura Laura 2019-09-21