Roadtrip på Gran Canaria – lej en bil og udforsk øen

Snoede hårnålesving og betagende udsigter – tjek. Maleriske byer med autentisk og lokal kultur – tjek. Charmerende markeder man kan slentre rundt på – tjek. Ja, du kan nok høre, at Gran Canaria er som skabt for roadtrip, og du kan egentligt ikke køre forkert. Uanset hvor du tager hen, finder du noget seværdigt. Men her kommer alligevel nogle tips til veje, stop og seværdigheder, som er værd at besøge.

Uanset om formålet med ferien er turene i bil, eller om du blot vil supplere solferien med en dagstur i bjergene, så er det let og bekvemt at leje bil på Gran Canaria og udforske øen på egen hånd.
Køreturen på den store motorvej GC1, som strækker sig fra Taurito og Puerto Rico i syd, langs østkysten og op til Las Palmas i nordvest, er en smuk tur. Men endnu smukkere bliver det selvfølgelig, når du begiver dig ind og op i landet. Forbered dig på snævre hårnålesving, stejle bakker, lokale indbyggere, som synes du kører alt for langsomt og – fremfor alt – smukke omgivelser, der konstant afløser hinanden.

Uimodstålige udsigter langs GC-200

Denne klassiske og spektakulære vej strækker sig knap 70 kilometer fra Puerto de Mogán på øens sydvestlige side til den hvidkalkede by Agaete i nordvest. Her kan du med fordel tage en lidt længere pause og nyde en skalddyrsmiddag ved havnen. Langs vejen findes der mange udsigtsstop og hyggelige byer som El Risco og La Aldea de San Nicolás. Turen er ikke for dem, der har tendens til køresyge, og du bør sørge for at have en erfaren chauffør bag rettet.

GC-60 med western-vibes, høje bjerge og en af verdens smukkeste byer

GC-60 går fra sanddynerne i Maspalomas via et af Gran Canarias bedste udsigtsstop og videre ind i et øde landskab mellem dale, der leder tankerne hen på en gammel western-klassiker. Glem ikke at besøge den lille by San Bartolomé de Tirajana, hvor du blandt andet kan stoppe ved det lokale marked og nyde en forfriskende juice eller en drink lavet på de friskpressede sukkerrør.
Forsætter du videre, kommer du til Roque Nuble, som er øens tredjehøjeste punkt, hvor der står en enorm vulkan, som er blevet et symbol for Gran Canaria (du kan ligeledes svinge af mod Pico de las Nieves, øens højeste punkt). Længere væk endnu ligger vejen til Tejeda, som er udpeget til at være en af verdens smukkeste byer.

Vingårde, et vulkankrater og basilikum på det nordlige Gran Canaria

Der er også gode stop til dit roadtrip på det nordlige Gran Canaria. Det er dog ikke helt så let her, da der ikke findes en stor, etableret motorvej at følge, men der er kortere mellem stoppene. Flere vælger også at vandre omkring det store vulkankrater, Caldera de Bandama. Krateret kan dog også nydes fra mere bekvem afstand på en af de mange vingårde eller restauranter i området. Bodegón Vandama er særlig anbefalelsesværdig, hvis I vil prøve den lokale vin.
Glem heller ikke at besøge byen Teror, som er en destination for pilgrimsrejsende og øens religiøse centrum. Byen er blandt andet kendt for sine smukke basilikumplanter, bjergvand, som kommer fra en nærliggende kilde, og det store udbud af traditionelle retter.

Enkelt at leje bil på Gran Canaria

Ovenstående tips er selvfølgelig bare en brøkdel af det, Gran Canaria har at tilbyde et roadtrip. Det eneste, du skal gøre nu, er at bestille din rejse til Gran Canaria. Herefter kommer den svære del med at udvælge de stop, I vil se. Derfra skal du blot tegne dem ind på kortet og planlægge din tur.
Skulle det ske, at du havner et andet sted end planlagt, så gør det ingenting. Det er en del af det sjove ved roadtrips. Og som sagt er I næsten som minimum garanteret en smuk udsigt.

Held og lykke og kør forsigtigt!

Lignende indlæg

Vi lader drømmen leve

Til trods for alt det, der sker i disse dage, så holder vi rejsedrømmen i live. Vi mindes vores tidligere rejser, og de får os til at længes og drømme os væk til den næste, kommende rejse. Og vi kan nok heller ikke helt løbe fra, at vi allerede er gået i gang med at overveje og planlægge den næste ferie, så snart det bliver muligt for os at rejse igen. Hvad er dit bedste rejseminde? Hjælp os med at holde rejsedrømmen i live ved at dele dit dejligste feriebillede og tagge det med #LadDrømmenLeve
Freyja Freyja

Påskeweekend i Europa – 5 perfekte rejsemål

Hagl, sne og slud, fem minutters sol stærkt efterfulgt af regnbyger og piskende vind... Forlad aprilvejret og tag en weekendtur eller en miniferie til storby i påsken. Hvis du flyver bare et par timer sydpå, kan du nemlig tyvstarte foråret og opleve lokale påsketraditioner. Vi giver dig her 5 tips til vidunderlige weekendture og miniferier i påsken.
Freyja Freyja

Miniguide til Curaçao

Sammen med Aruba og Bonaire udgør Curacao de såkaldte ABC-øer i Caribien. Her finder du krystalklart vand, vilde naturoplevelser og snorkling i verdensklasse.

13 af Kanarieøernes bedste strande

På Kanarieøerne findes der strande for enhver smag – fra Fuerteventuras gyldne sandstrande til Tenerifes dramatiske, sorte lavastrande. Her lister vi 13 tips til både kendte og ukendte strande på de fire mest populære kanariske øer.
Stine Sørensen Stine Sørensen