Rejs alene - derfor skal du prøve det!

2017-05-01
Laura
Ordet frihed beskriver meget godt hvordan det er at rejse alene. Man kan selv vælge hvor man vil rejse hen, hvad man vil se og hvornår man vil gøre det. Flere og flere begynder at opleve verden på egen hånd, hvorfor vi har samlet en række tips til at rejse alene.

De eventyrlystne og den opdagelsesrejsende har altid gjort det. Rejst på egen hånd. Det har traditionelt ofte været mænd - Hemingway, Chatwin og Kerouac - som har rejst alene. Den seneste tid har dette fænomen dog bredt sig, og i dag er det ikke længere iøjenfaldende eller anderledes at rejse alene. Det er dog stadig en kunst, som mange beundrer og sikkert drømmer om selv at prøve.
Vi har interviewet Louise Carmvall, som har rejst alene mange gange gennem årene.

Fordelene ved at rejse alene

Den mest åbenlyse fordel ved at rejse alene er, at man kan rejse netop derhen man ønsker. Derudover kan det gøres uden at tage hensyn til andres behov. At rejse alene har mange andre fordele hvis du spørger Louise:

Du er aldrig alene. Der sker altid noget omkring dig, og ligesindede plejer at dukke op, når man behøver det allermest! På denne måde får du venner fra hele verden og inspiration på områder du ellers aldrig ville have fået.

Rejser leder til nye rejser

Præcis som musik kan få ens øjne op for nye kunstnere, kan en rejse lede en videre til nye rejsemål. En rejse til USA fører let til en cykelrejse gennem Europa eller bådtur i Indonesien - det skete i hvert fald for Louise. Hun bor nu halvdelen af året i Italien og den anden halvdel på Bali. På en af sine rejser, til Sydafrika, fandt hun både ny rejseinspiration og en ven for livet:

Hvis jeg ikke havde rejst alene til Sydafrika for tre år siden, havde jeg ikke mødt Alyssa, en af mine bedste venner. Så havde vi aldrig rejst til Indien, Thailand og Spanien sammen. Lande hvor jeg har fået flere gode venskaber fra.

Verden er stor

Father John Misty synger på en af sine seneste sange, "Nu når verden krymper, optager små sager alt din tid". Dette er både sandt og sørgerligt. Louise har en anden holdning; verden er stor og den skal opleves. Hun har besøgt alle kontinenter undtagen Sydamerika. Hendes drømmerejse går til Nepal og Himalaya. Hendes yndlingsrejsemål er Indien, Bali og Sydafrika. En rejsevant person har helt sikkert et godt pakketip tænkte vi. Og meget rigtigt - på spørgsmålet om hvad hun altid har med sig svarer hun:

Så lidt som muligt og gode sko! God musik, minihøjtalere, papir og blyant til at skrive inspirations-quotes eller bucketlist-punkter, som dukker op på rejsen ned på. På destinationen plejer jeg at købe en sarong at sidde på, anvende som håndklæde, kjole, tæppe, beskyttelse mod solen og myggenet.

Læs i forvejen eller rejs med åbent sind

Det er altid smart at tjekke, om et land er sikkert at rejse rundt i på egen hånd. Derudover er det en god ide at undersøge, om man behøver visum og vacciner. Man kan tage to valg i forberedelsesprocessen. Enten læser man så meget som muligt, og ellers gør man som Louise:

Jeg slapper af, løber en tur og hygger med familien. Jeg læser sjældent op på noget. Man plejer at finde ud af tingene hen ad vejen og finde inspiration i samarbejde med de mennesker man møder på sin vej. Et andet tip er at snakke med de andre flypassagerer. Ofte har de rejst i landet før, og ellers bor de der. Derved kan man få meget information allerede på flyrejsen.

Lignende indlæg

Hoteller på Cypern, hvor All Inclusive indgår

Oliven, halloumi, hummus, tzatziki, yoghurtdressing, brød, trækulsgrillet kød... Det cypriotiske køkken henter sin inspiration fra hele Middelhavet og fra Mellemøsten. Forestil dig at kunne fråse i disse lækkerier uden at skulle tænke på, hvad det koster. Her har vi udvalgt fem forskellige hoteller på Cypern, hvor All Inclusive indgår!
Sissi Sissi 2019-05-21

Bestil din egen villa på Cypern

Har du overvejet at leje hus på Cypern? Med os kan du bestille hele pakken, både egen villa og fly. Vi har flere villaer at vælge mellem, nogle med fire soveværelser og plads til 8 personer! Du kan blandt andet vælge at bo i en villa med havudsigt eller med adgang til børneklub på et nærliggende hotel. Læs mere og få vores bedste tips!
Anja Jensen Anja Jensen 2019-05-12

Barbados – det perfekte rejsemål for en romantisk ferie

Blændende hvide strande, turkist vand og tropisk grøn beplantning. Barbados er virkelig alt, hvad du kan forvente af et caribisk paradis, og lidt til. Svøm med skildpadder, besøg botaniske gårdhaver og afslut dagen på klipperne ved Northpoint med en magisk solnedgang. Det er helt sikkert Barbardos, du skal rejse til, hvis du vil have en rigtig romantisk ferie med dit livs kærlighed.
Stine Sørensen Stine Sørensen 2019-02-27

Krydstogt – sådan fungerer det

Daniel Custemo, salgskonsulent hos TUI, har (indtil videre) været på mere end 30 krydstogter. Her fortæller han, hvordan det foregår på og omkring fartøjet.
Stine Sørensen Stine Sørensen 2019-02-14