Insider tips til San Francisco

2018-08-03
katarina.frederiksen
De fleste genkender nok den ikoniske røde bro, Golden Gate Bridge, fra plakater, film og amerikanske TV-serier. Men hvorfor ikke se broen i levende live? San Francisco er en fantastisk by at besøge og udforske, uanset om det er en forlænget weekend eller flere uger, så er der noget at glæde sig til! Vi guider dig gennem faldgruberne og sætter dig på sporet af byens mange skjulte skatte.

san francisco

San Francisco er nok den by i hele USA, der læner sig mest mod Europa - og især mod Skandinavien, selvfølgelig stadig med et rigtig amerikansk islæt over sig. San Francisco er den første by i verden, der har forbudt plastikflasker og er verdenskendt for sin årlige Pride-parade.

Insider tips til San Francisco

Vi har snakket med Sussi Holm, der har boet i San Francisco i et år
  1. Alcatraz Amerikanerne er ved, at de er mange, og attraktioner få. Derfor har de også yderst veludviklede evner ud i kø-ståning, som de fleste danskere må måbe over. Denne disciplin kan du teste, hvis du besøger en af byens absolut største attraktioner: Alcatraz. Den tidligere fængsels-ø har huset nogle af mest berygtede fanger i USA's historie blandt andet gangsteren Al Capone, George ”Machine Gun” Kelly og Alvin ”Creepy” Karpis. Fængslet blev lukket i 1963 og fungerer i dag som museum. Vil du besøge Alcatraz, så sørg for at booke billetter hjemmefra i rigtig god tid.

  2. Golden Gate Bridge Den røde bro, Golden Gate Bridge, har optrådt i et væld af filmscener, og broen er et ikonisk billede for byen. Bevæg dig enten gå op til eller væk fra Fort Point, som er starten på Golden Gate Bridge fra San Francisco siden. Her er der en fantastisk park, Golden Gate National Recreation Area, som munder ud i Crissy Field. Der er altid et væld af hundeluftere, motionister og lokale. Gå hen til Marina district før du slutter turen, så kommer du også forbi Place of Fine Arts Theatre.

  3. Golden Gate Park Syd for broen, ligger Golden Gate Park centralt i byen. Her kan du blandt andet spille golf. Lej gerne en cykel til at komme rundt i den store park, særligt Japanese Tea Garden er fin af besøge. Hvis du rejser med børn, så brug en dag på California Academy of Sciences, der også ligger i parken. Et akvarium, planetarium og naturhistorisk museum i en og samme bygning.

  4. Mission District Udforsk det skøre, skæve og kreative Mission District. På Valencia Street finder du vintage- og genbrugsbutikker. Hvis du er ved at gå sukkerkold og trænger til et afbræk fra menneskemylderet, så besøg Tartine Bakery for en kop kaffe. Her kan du også smovse lidt lækker kage.

  5. Cal-Train, Silicon Valley Hvis dine ben er ved at blive trætte af at bestige San Franciscos bakker og til tider kølige klima, så hop på Cal-Train mod syd. Her er klimaet en del varmere end oppe i byen. Du kan enten opleve det kæmpe Silicon Valley, hvor giganterne som Facebook eller Google holder til eller det rigtige collegeliv på Stanford. Her er cafeer, boghandler, souvenirbutikker og museer.

  6. POPOs San Francisco er fyldt med POPOs, en forkortelse for Privately-Owned Public Open Space. Det kan være alt fra terrasser til altaner til ikke rigtig noget. En af de bedste er på taget af Crocker Galleria ved Market Street.

  7. Dolores Park Dolores Park er lidt af en crowd pleaser, men det er altså ikke uden grund. Køb en bog eller kig lidt på mennesker, når solen skinner. Her kan du finde ro midt i byens puls. Bedre bliver livet ikke.

Et lille ekstra insider tip hvis du nogensinde var fan af Heksene fra Warren Manor:

De tre søstre boede på 1327 Prescott Street i San Francisco. Der er gader i byen, som klinger af den adresse, så hvis du ikke passer på, kan Google maps sagtens tage dig med ud på en forgæves bakkevandring. Adressen er fiktiv. Huset ligger faktisk i LA og alt andet blev filmet i kulisser.

Sussi Holm
Sussi Holm har boet i San Francisco i et år

Lignende indlæg

Klatring på Kalymnos

Googler du ordet "klatring", vil du snart sidde og læse om den græske ø Kalymnos. Blandt sportsklatrere har øen samme status, som Michelin-restauranter har for foodies. Hvorfor? Vi har forsøgt at finde svaret og har mødt en ekspert, som selv har hængt i en tynd line under de overhængende klipper.
Stine Sørensen Stine Sørensen 2019-01-30

Det skal du opleve på Madeira – stor oplevelsesguide

Nord for De Kanariske Øer. Vest for Marokkos kyst. Her ligger den lille ø, som har fostret en af tidens største fodboldstjerner. I hovedstaden Funchal venter travle markeder med pølser, oste og tørrede krydderier lige rundt om hjørnet fra vinkældre med Mavasiavin. Øen byder på charmerende og farverige bjergbyer og uimodståelige naturoplevelser. Velkommen til TUI’s store oplevelsesguide til Madeira.
Stine Sørensen Stine Sørensen 2018-12-25

Vinterens fem mest populære rejsemål

Spanien topper listen over mest populære rejsemål for vinteren 2018. Ikke bare i Danmark men også blandt vores nordiske naboer, Tyskland, Frankrig, Holland og England. Det er især De Kanariske Øer, som lokker mange solhungrende danskere sydpå. Vi zoomer ind på danskernes fem fortrukne feriedestinationer og ser nærmere på, hvad der gør dem så populære.
Stine Sørensen Stine Sørensen 2018-12-13

Besøg Boston og New York – og få det bedste af to verdner

Boston og New York er to rejsemål, som du let kan besøge på én og samme rejse. Du kommer enkelt fra den ene til den anden by, og begge er hyggelig at besøge hele året rundt. De to byer er meget forskellige – New York er typisk amerikansk med skyskrabere, mens charmerende Boston er mere engelskinspireret. Du vælger selvfølgelig selv, hvilken by du flyver til. Her kommer vores bedste tips til din tur!
Stine Sørensen Stine Sørensen 2018-10-18