Insider tips til San Francisco

2018-08-03
katarina.frederiksen
De fleste genkender nok den ikoniske røde bro, Golden Gate Bridge, fra plakater, film og amerikanske TV-serier. Men hvorfor ikke se broen i levende live? San Francisco er en fantastisk by at besøge og udforske, uanset om det er en forlænget weekend eller flere uger, så er der noget at glæde sig til! Vi guider dig gennem faldgruberne og sætter dig på sporet af byens mange skjulte skatte.

san francisco

San Francisco er nok den by i hele USA, der læner sig mest mod Europa - og især mod Skandinavien, selvfølgelig stadig med et rigtig amerikansk islæt over sig. San Francisco er den første by i verden, der har forbudt plastikflasker og er verdenskendt for sin årlige Pride-parade.

Insider tips til San Francisco

Vi har snakket med Sussi Holm, der har boet i San Francisco i et år
  1. Alcatraz Amerikanerne er ved, at de er mange, og attraktioner få. Derfor har de også yderst veludviklede evner ud i kø-ståning, som de fleste danskere må måbe over. Denne disciplin kan du teste, hvis du besøger en af byens absolut største attraktioner: Alcatraz. Den tidligere fængsels-ø har huset nogle af mest berygtede fanger i USA's historie blandt andet gangsteren Al Capone, George ”Machine Gun” Kelly og Alvin ”Creepy” Karpis. Fængslet blev lukket i 1963 og fungerer i dag som museum. Vil du besøge Alcatraz, så sørg for at booke billetter hjemmefra i rigtig god tid.

  2. Golden Gate Bridge Den røde bro, Golden Gate Bridge, har optrådt i et væld af filmscener, og broen er et ikonisk billede for byen. Bevæg dig enten gå op til eller væk fra Fort Point, som er starten på Golden Gate Bridge fra San Francisco siden. Her er der en fantastisk park, Golden Gate National Recreation Area, som munder ud i Crissy Field. Der er altid et væld af hundeluftere, motionister og lokale. Gå hen til Marina district før du slutter turen, så kommer du også forbi Place of Fine Arts Theatre.

  3. Golden Gate Park Syd for broen, ligger Golden Gate Park centralt i byen. Her kan du blandt andet spille golf. Lej gerne en cykel til at komme rundt i den store park, særligt Japanese Tea Garden er fin af besøge. Hvis du rejser med børn, så brug en dag på California Academy of Sciences, der også ligger i parken. Et akvarium, planetarium og naturhistorisk museum i en og samme bygning.

  4. Mission District Udforsk det skøre, skæve og kreative Mission District. På Valencia Street finder du vintage- og genbrugsbutikker. Hvis du er ved at gå sukkerkold og trænger til et afbræk fra menneskemylderet, så besøg Tartine Bakery for en kop kaffe. Her kan du også smovse lidt lækker kage.

  5. Cal-Train, Silicon Valley Hvis dine ben er ved at blive trætte af at bestige San Franciscos bakker og til tider kølige klima, så hop på Cal-Train mod syd. Her er klimaet en del varmere end oppe i byen. Du kan enten opleve det kæmpe Silicon Valley, hvor giganterne som Facebook eller Google holder til eller det rigtige collegeliv på Stanford. Her er cafeer, boghandler, souvenirbutikker og museer.

  6. POPOs San Francisco er fyldt med POPOs, en forkortelse for Privately-Owned Public Open Space. Det kan være alt fra terrasser til altaner til ikke rigtig noget. En af de bedste er på taget af Crocker Galleria ved Market Street.

  7. Dolores Park Dolores Park er lidt af en crowd pleaser, men det er altså ikke uden grund. Køb en bog eller kig lidt på mennesker, når solen skinner. Her kan du finde ro midt i byens puls. Bedre bliver livet ikke.

Et lille ekstra insider tip hvis du nogensinde var fan af Heksene fra Warren Manor:

De tre søstre boede på 1327 Prescott Street i San Francisco. Der er gader i byen, som klinger af den adresse, så hvis du ikke passer på, kan Google maps sagtens tage dig med ud på en forgæves bakkevandring. Adressen er fiktiv. Huset ligger faktisk i LA og alt andet blev filmet i kulisser.

Sussi Holm
Sussi Holm har boet i San Francisco i et år

Lignende indlæg

10 tips til seværdigheder i Athen

Athen er et af de hotteste weekend-rejsemål lige nu. Her er listen med alt, hvad du skal lave på din tur til Grækenlands hovedstad og lidt til. Læs vores tips til byen, og hvad du ikke må misse på din rejse.
Stine Sørensen Stine Sørensen 2019-07-13

Citronhajer på Kap Verde

De krogede tænder og den skarpe lugtesans gør citronhajen til en af havets mest effektive kødædere. Solo-jægeren har fået sit navn efter sin gule farve. Mens dens syn svigter, finder de bytte gennem ampuller, der registrer elektriske felter. Mennesket syn er som bekendt godt i dagslys – i hvert fald så godt at du nemt kan få øje på disse fantastiske skabninger i det krystalklare vand, der omgiver Kap Verde øerne.
Stine Sørensen Stine Sørensen 2019-07-12

Voksenhoteller i Thailand – 12 tips

Strande, byer og fantastiske smagsoplevelser har lokket voksne og par til Thailand i årtier. Landet er kendt som et værdsat rejsemål i eksotiske omgivelser, og det er særligt populært til romantiske ferier og bryllupsrejser. Se bare hotellet Let’s Sea Hua på billedet ovenfor. Vil du skabe nogle minder for livet med din bedre halvdel og slippe for støjende børn og mange mennesker, så skal du læse videre. Her er vores guide til de bedste voksenhoteller i Thailand.
Stine Sørensen Stine Sørensen 2019-07-01

Vandreturer i Kroatien

Har du lyst til at vandre i det smukke Kroatien? Her giver vi dig tips til fantastiske vandrestier, der tager dig rundt i Dalmatiens Bjergene, søerne ved Plitvices nationalpark, til Krkas berømte vandfald og rundt mellem kroer og vingårde på øen Brac.
Stine Sørensen Stine Sørensen 2019-06-25