2018-08-03

Insider tips til San Francisco

De fleste genkender nok den ikoniske røde bro, Golden Gate Bridge, fra plakater, film og amerikanske TV-serier. Men hvorfor ikke se broen i levende live? San Francisco er en fantastisk by at besøge og udforske, uanset om det er en forlænget weekend eller flere uger, så er der noget at glæde sig til! Vi guider dig gennem faldgruberne og sætter dig på sporet af byens mange skjulte skatte.

san francisco

San Francisco er nok den by i hele USA, der læner sig mest mod Europa - og især mod Skandinavien, selvfølgelig stadig med et rigtig amerikansk islæt over sig. San Francisco er den første by i verden, der har forbudt plastikflasker og er verdenskendt for sin årlige Pride-parade.

Insider tips til San Francisco

Vi har snakket med Sussi Holm, der har boet i San Francisco i et år
  1. Alcatraz Amerikanerne er ved, at de er mange, og attraktioner få. Derfor har de også yderst veludviklede evner ud i kø-ståning, som de fleste danskere må måbe over. Denne disciplin kan du teste, hvis du besøger en af byens absolut største attraktioner: Alcatraz. Den tidligere fængsels-ø har huset nogle af mest berygtede fanger i USA's historie blandt andet gangsteren Al Capone, George ”Machine Gun” Kelly og Alvin ”Creepy” Karpis. Fængslet blev lukket i 1963 og fungerer i dag som museum. Vil du besøge Alcatraz, så sørg for at booke billetter hjemmefra i rigtig god tid.

  2. Golden Gate Bridge Den røde bro, Golden Gate Bridge, har optrådt i et væld af filmscener, og broen er et ikonisk billede for byen. Bevæg dig enten gå op til eller væk fra Fort Point, som er starten på Golden Gate Bridge fra San Francisco siden. Her er der en fantastisk park, Golden Gate National Recreation Area, som munder ud i Crissy Field. Der er altid et væld af hundeluftere, motionister og lokale. Gå hen til Marina district før du slutter turen, så kommer du også forbi Place of Fine Arts Theatre.

  3. Golden Gate Park Syd for broen, ligger Golden Gate Park centralt i byen. Her kan du blandt andet spille golf. Lej gerne en cykel til at komme rundt i den store park, særligt Japanese Tea Garden er fin af besøge. Hvis du rejser med børn, så brug en dag på California Academy of Sciences, der også ligger i parken. Et akvarium, planetarium og naturhistorisk museum i en og samme bygning.

  4. Mission District Udforsk det skøre, skæve og kreative Mission District. På Valencia Street finder du vintage- og genbrugsbutikker. Hvis du er ved at gå sukkerkold og trænger til et afbræk fra menneskemylderet, så besøg Tartine Bakery for en kop kaffe. Her kan du også smovse lidt lækker kage.

  5. Cal-Train, Silicon Valley Hvis dine ben er ved at blive trætte af at bestige San Franciscos bakker og til tider kølige klima, så hop på Cal-Train mod syd. Her er klimaet en del varmere end oppe i byen. Du kan enten opleve det kæmpe Silicon Valley, hvor giganterne som Facebook eller Google holder til eller det rigtige collegeliv på Stanford. Her er cafeer, boghandler, souvenirbutikker og museer.

  6. POPOs San Francisco er fyldt med POPOs, en forkortelse for Privately-Owned Public Open Space. Det kan være alt fra terrasser til altaner til ikke rigtig noget. En af de bedste er på taget af Crocker Galleria ved Market Street.

  7. Dolores Park Dolores Park er lidt af en crowd pleaser, men det er altså ikke uden grund. Køb en bog eller kig lidt på mennesker, når solen skinner. Her kan du finde ro midt i byens puls. Bedre bliver livet ikke.

Et lille ekstra insider tip hvis du nogensinde var fan af Heksene fra Warren Manor:

De tre søstre boede på 1327 Prescott Street i San Francisco. Der er gader i byen, som klinger af den adresse, så hvis du ikke passer på, kan Google maps sagtens tage dig med ud på en forgæves bakkevandring. Adressen er fiktiv. Huset ligger faktisk i LA og alt andet blev filmet i kulisser.

Sussi Holm
Sussi Holm har boet i San Francisco i et år

Lignende indlæg

Sommerens mest børnevenlige strande

Der findes mange forskellige slags strande. Nogle har sand andre sten. Nogle er lavvandede, på andre bliver vandet hurtigt dybt. Nogle har mange bølger andre få, og sådan adskiller de mange strande sig fra hinanden. Det kan være lidt af en jungle at finde ud af hvilken man skal vælge, hvis man rejser med børn. Derfor har vi samlet en liste med sommerens mest børnevenlige strande.
Laura Laura 2019-09-16

Dykkerparadiset ved Det Røde Hav

Flyveturen til det solsikre Egypten er forholdsvis kort, men mulighederne i det tropiske dykkerparadis er næsten uendelige. Ved Det Røde Hav venter den varme sol, gyldne sandstrande og en fortryllende og farverig verden under overfladen.
Stine Sørensen Stine Sørensen 2019-09-09

Durres Riviera – solferie med et twist

Det kan føles, som om du kunne være ethvert andet sted ved Middelhavet – når du strækker dig i solstolen, bestiller et glas bobler i strandbaren eller tramper rundt på en cykelbåd. Men Durres Riviera byder på helt unikke oplevelser inden for mad, kultur og byliv. Læs videre og få det bedste af to verdner.
Stine Sørensen Stine Sørensen 2019-08-24

10 tips til seværdigheder i Athen

Athen er et af de hotteste weekend-rejsemål lige nu. Her er listen med alt, hvad du skal lave på din tur til Grækenlands hovedstad og lidt til. Læs vores tips til byen, og hvad du ikke må misse på din rejse.
Stine Sørensen Stine Sørensen 2019-07-13