Insider tips til San Francisco

De fleste genkender nok den ikoniske røde bro, Golden Gate Bridge, fra plakater, film og amerikanske TV-serier. Men hvorfor ikke se broen i levende live? San Francisco er en fantastisk by at besøge og udforske, uanset om det er en forlænget weekend eller flere uger, så er der noget at glæde sig til! Vi guider dig gennem faldgruberne og sætter dig på sporet af byens mange skjulte skatte.

san francisco

San Francisco er nok den by i hele USA, der læner sig mest mod Europa - og især mod Skandinavien, selvfølgelig stadig med et rigtig amerikansk islæt over sig. San Francisco er den første by i verden, der har forbudt plastikflasker og er verdenskendt for sin årlige Pride-parade.

Insider tips til San Francisco

Vi har snakket med Sussi Holm, der har boet i San Francisco i et år
  1. Alcatraz Amerikanerne er ved, at de er mange, og attraktioner få. Derfor har de også yderst veludviklede evner ud i kø-ståning, som de fleste danskere må måbe over. Denne disciplin kan du teste, hvis du besøger en af byens absolut største attraktioner: Alcatraz. Den tidligere fængsels-ø har huset nogle af mest berygtede fanger i USA's historie blandt andet gangsteren Al Capone, George ”Machine Gun” Kelly og Alvin ”Creepy” Karpis. Fængslet blev lukket i 1963 og fungerer i dag som museum. Vil du besøge Alcatraz, så sørg for at booke billetter hjemmefra i rigtig god tid.

  2. Golden Gate Bridge Den røde bro, Golden Gate Bridge, har optrådt i et væld af filmscener, og broen er et ikonisk billede for byen. Bevæg dig enten gå op til eller væk fra Fort Point, som er starten på Golden Gate Bridge fra San Francisco siden. Her er der en fantastisk park, Golden Gate National Recreation Area, som munder ud i Crissy Field. Der er altid et væld af hundeluftere, motionister og lokale. Gå hen til Marina district før du slutter turen, så kommer du også forbi Place of Fine Arts Theatre.

  3. Golden Gate Park Syd for broen, ligger Golden Gate Park centralt i byen. Her kan du blandt andet spille golf. Lej gerne en cykel til at komme rundt i den store park, særligt Japanese Tea Garden er fin af besøge. Hvis du rejser med børn, så brug en dag på California Academy of Sciences, der også ligger i parken. Et akvarium, planetarium og naturhistorisk museum i en og samme bygning.

  4. Mission District Udforsk det skøre, skæve og kreative Mission District. På Valencia Street finder du vintage- og genbrugsbutikker. Hvis du er ved at gå sukkerkold og trænger til et afbræk fra menneskemylderet, så besøg Tartine Bakery for en kop kaffe. Her kan du også smovse lidt lækker kage.

  5. Cal-Train, Silicon Valley Hvis dine ben er ved at blive trætte af at bestige San Franciscos bakker og til tider kølige klima, så hop på Cal-Train mod syd. Her er klimaet en del varmere end oppe i byen. Du kan enten opleve det kæmpe Silicon Valley, hvor giganterne som Facebook eller Google holder til eller det rigtige collegeliv på Stanford. Her er cafeer, boghandler, souvenirbutikker og museer.

  6. POPOs San Francisco er fyldt med POPOs, en forkortelse for Privately-Owned Public Open Space. Det kan være alt fra terrasser til altaner til ikke rigtig noget. En af de bedste er på taget af Crocker Galleria ved Market Street.

  7. Dolores Park Dolores Park er lidt af en crowd pleaser, men det er altså ikke uden grund. Køb en bog eller kig lidt på mennesker, når solen skinner. Her kan du finde ro midt i byens puls. Bedre bliver livet ikke.

Et lille ekstra insider tip hvis du nogensinde var fan af Heksene fra Warren Manor:

De tre søstre boede på 1327 Prescott Street i San Francisco. Der er gader i byen, som klinger af den adresse, så hvis du ikke passer på, kan Google maps sagtens tage dig med ud på en forgæves bakkevandring. Adressen er fiktiv. Huset ligger faktisk i LA og alt andet blev filmet i kulisser.

Sussi Holm
Sussi Holm har boet i San Francisco i et år

Lignende indlæg

De bedste strande i Mexico

Langs Mexicos kyst ligger nogle af verdens smukkeste strande. Fordi der er så mange strande, kan du også let finde en favorit, uanset om du kan lide at være omringet af jungle, palmer eller gamle ruiner. Vi lister vores favoritstrande, som du ikke må gå glip af, når du besøger Mexico.
Sissi F.N Sissi F.N

TUI er Danmarks mest bæredygtige rejseselskab

TUI er Danmarks mest bæredygtige rejseselskab i kategorien ”Rejser” ifølge danske forbrugere. Det fremgår af årets Sustainable Brand Index. Sustainable Brand Index er Europas største uafhængige varemærkestudie med fokus på bæredygtighed. Selv i Sverige ligger TUI i toppen af listen.
Sissi F.N Sissi F.N

Påskeweekend i Europa – 5 perfekte rejsemål

Hagl, sne og slud, fem minutters sol stærkt efterfulgt af regnbyger og piskende vind... Forlad aprilvejret og tag en weekendtur eller en miniferie til storby i påsken. Hvis du flyver bare et par timer sydpå, kan du nemlig tyvstarte foråret og opleve lokale påsketraditioner. Vi giver dig her 5 tips til vidunderlige weekendture og miniferier i påsken.
Freyja Freyja

Tenerife for hele familien

I de kolde og blæsende vintermåneder vælger mange danske familier at tanke op på D-vitaminkontoen med en tur til de kanariske øer. Tenerife er et populært valg – især på grund af den smukke grønne natur og ikke mindst den kæmpe vulkan, Teide, i centrum af øen. Udover de lune og milde dage byder øen på mange oplevelser for hele familien. Vi har samlet nogle af de allerbedste lige her.
Stine Sørensen Stine Sørensen