Inspiration
Guide: Hvor får jeg mest sol for pengene?

Guide: Hvor får jeg mest sol for pengene?

2017-03-06

Når man vælger rejsemål, er der mange ting, som spiller en rolle i beslutningsprocessen. Soltimer og flyvetid er et par af dem. Derfor har vi lavet en oversigt over, hvor man får mest sol pr. time i flyveren.

For dem, som elsker sol, men ikke lange flyrejser, har vi udarbejdet en formel, som kan udregne, hvor man får mest sol pr. time man sidder i flyveren. Udregningen er baseret på antal soltimer pr. dag i juli måned divideret med flyvetiden. Resultatet kalder vi Solkvotienten.

Sardinien i top
Den italienske ø Sardinien løber med førstepladsen. Med en flyvetid på 2 timer og 35 minutter, og hele 12 timers sol hver dag, er øen et godt rejsemål for de, som vægter både sol og flyvetid højt.

Mest sol i Grækenland
Der er mange måder at måle på, og solkvotienten er bare en af dem. Listen giver også en overblik over hvilke destinationer, som har flest soltimer, og hvilke som har kortest rejsetid. Man kan f.eks. få flest timer med sol i Grækenland, men spiller flyvetiden en stor rolle, kan man komme til Kroatien på 2 timer og 20 minutter.

Fodnote til toplisten

Flyvetiden er beregnet fra København – Kastrup. De gennemsnitlige antal soltimer pr. dag er hentet fra Weather2travel.com.

Husk på, at uv-indekset er højt sydpå. Anvend derfor solcreme med høj beskyttelse, og søg ind i skyggen, når solen står højst - midt på dagen.