Guide: Hvor får jeg mest sol for pengene?

2017-03-06
Laura
Når man vælger rejsemål, er der mange ting, som spiller en rolle i beslutningsprocessen. Soltimer og flyvetid er et par af dem. Derfor har vi lavet en oversigt over, hvor man får mest sol pr. time i flyveren.

For dem, som elsker sol, men ikke lange flyrejser, har vi udarbejdet en formel, som kan udregne, hvor man får mest sol pr. time man sidder i flyveren. Udregningen er baseret på antal soltimer pr. dag i juli måned divideret med flyvetiden. Resultatet kalder vi Solkvotienten.

Sardinien i top

Den italienske ø Sardinien løber med førstepladsen. Med en flyvetid på 2 timer og 35 minutter, og hele 12 timers sol hver dag, er øen et godt rejsemål for de, som vægter både sol og flyvetid højt.

Mest sol i Grækenland

Der er mange måder at måle på, og solkvotienten er bare en af dem. Listen giver også en overblik over hvilke destinationer, som har flest soltimer, og hvilke som har kortest rejsetid. Man kan f.eks. få flest timer med sol i Grækenland, men spiller flyvetiden en stor rolle, kan man komme til Kroatien på 2 timer og 20 minutter.

Topliste - solkvotienten i juli

  1. Sardinien, Italien Soltimer/dag: 12 - Flyvetid: 2 timer 35 min. - Solkvotient: 4,6

  2. Kroatien (Markarske-riveraen & Istrien) Soltimer/dag: 10 - Flyvetid: 2 timer 20 min. - Solkvotient: 4,3

  3. Kos, Grækenland Soltimer/dag: 14 - Flyvetid: 3 timer 25 min. - Solkvotient: 4,1

  4. Rhodos, Grækenland Soltimer/dag: 14 - Flyvetid: 3 timer 40 min. - Solkvotient: 3,8

  5. Montenegro Soltimer/dag: 10 - Flyvetid: 2 timer 40 min. - Solkvotient: 3,7

  6. Mallorca, Spanien Soltimer/dag: 11 - Flyvetid: 3 timer 10 min. - Solkvotient: 3,4

  7. Bulgarien Soltimer/dag: 10 - Flyvetid: 3 timer 00 min. - Solkvotient: 3,3

  8. Kreta, Grækenland Soltimer/dag: 14 - Flyvetid 3 timer 40 min. - Solkvotient: 3,2

Fodnote til toplisten

Flyvetiden er beregnet fra København - Kastrup. De gennemsnitlige antal soltimer pr. dag er hentet fra Weather2travel.com.

Phuket Marriott Resort & Spa, Merlin Beach
Husk på, at uv-indekset er højt sydpå. Anvend derfor solcreme med høj beskyttelse, og søg ind i skyggen, når solen står højst - midt på dagen.

Lignende indlæg

10 tips til seværdigheder i Athen

Athen er et af de hotteste weekend-rejsemål lige nu. Her er listen med alt, hvad du skal lave på din tur til Grækenlands hovedstad og lidt til. Læs vores tips til byen, og hvad du ikke må misse på din rejse.
Stine Sørensen Stine Sørensen 2019-07-13

Voksenhoteller i Thailand – 12 tips

Strande, byer og fantastiske smagsoplevelser har lokket voksne og par til Thailand i årtier. Landet er kendt som et værdsat rejsemål i eksotiske omgivelser, og det er særligt populært til romantiske ferier og bryllupsrejser. Se bare hotellet Let’s Sea Hua på billedet ovenfor. Vil du skabe nogle minder for livet med din bedre halvdel og slippe for støjende børn og mange mennesker, så skal du læse videre. Her er vores guide til de bedste voksenhoteller i Thailand.
Stine Sørensen Stine Sørensen 2019-07-01

Oplev endnu flere af Thailands strande med en kombinationsrejse

Thailand har nogle af verdens smukke strande. Men hvorfor ikke opleve endnu flere paradisstrande på én og samme ferie? Med TUI er det nemt at bestille en kombinationsrejse og rejse rundt i smilenes land. Her kan du læse mere om kombinationsrejser i Thailand – og så giver vi dig selvfølgelig listen med Thailands 10 bedste strande, så du kan finde dine favoritter og vælge de helt rigtige rejsemål i Thailand.
Stine Sørensen Stine Sørensen 2019-06-20

Udflugter på historiske Samos

Samos er en ø, der har noget for alle - afslappende byer, herlige strande og grønne skove. Øens rige historie gør, at den er fuldspækket med historiske spor. Øen har været knudepunkt mellem forskellige kulturer og religioner og mange afgørende hændelser gennem tiden. Det giver mulighed for nogle fantastiske oplevelser - du skal bare vide, hvor du finder dem. Vi hjælper gerne og lister her de bedste udflugter på Samos.
Stine Sørensen Stine Sørensen 2019-06-13