Guide: Hvor får jeg mest sol for pengene?

2017-03-06
Laura
Når man vælger rejsemål, er der mange ting, som spiller en rolle i beslutningsprocessen. Soltimer og flyvetid er et par af dem. Derfor har vi lavet en oversigt over, hvor man får mest sol pr. time i flyveren.

For dem, som elsker sol, men ikke lange flyrejser, har vi udarbejdet en formel, som kan udregne, hvor man får mest sol pr. time man sidder i flyveren. Udregningen er baseret på antal soltimer pr. dag i juli måned divideret med flyvetiden. Resultatet kalder vi Solkvotienten.

Sardinien i top

Den italienske ø Sardinien løber med førstepladsen. Med en flyvetid på 2 timer og 35 minutter, og hele 12 timers sol hver dag, er øen et godt rejsemål for de, som vægter både sol og flyvetid højt.

Mest sol i Grækenland

Der er mange måder at måle på, og solkvotienten er bare en af dem. Listen giver også en overblik over hvilke destinationer, som har flest soltimer, og hvilke som har kortest rejsetid. Man kan f.eks. få flest timer med sol i Grækenland, men spiller flyvetiden en stor rolle, kan man komme til Kroatien på 2 timer og 20 minutter.

Topliste - solkvotienten i juli

  1. Sardinien, Italien Soltimer/dag: 12 - Flyvetid: 2 timer 35 min. - Solkvotient: 4,6

  2. Kroatien (Markarske-riveraen & Istrien) Soltimer/dag: 10 - Flyvetid: 2 timer 20 min. - Solkvotient: 4,3

  3. Kos, Grækenland Soltimer/dag: 14 - Flyvetid: 3 timer 25 min. - Solkvotient: 4,1

  4. Rhodos, Grækenland Soltimer/dag: 14 - Flyvetid: 3 timer 40 min. - Solkvotient: 3,8

  5. Montenegro Soltimer/dag: 10 - Flyvetid: 2 timer 40 min. - Solkvotient: 3,7

  6. Mallorca, Spanien Soltimer/dag: 11 - Flyvetid: 3 timer 10 min. - Solkvotient: 3,4

  7. Bulgarien Soltimer/dag: 10 - Flyvetid: 3 timer 00 min. - Solkvotient: 3,3

  8. Kreta, Grækenland Soltimer/dag: 14 - Flyvetid 3 timer 40 min. - Solkvotient: 3,2

Fodnote til toplisten

Flyvetiden er beregnet fra København - Kastrup. De gennemsnitlige antal soltimer pr. dag er hentet fra Weather2travel.com.

Phuket Marriott Resort & Spa, Merlin Beach
Husk på, at uv-indekset er højt sydpå. Anvend derfor solcreme med høj beskyttelse, og søg ind i skyggen, når solen står højst - midt på dagen.

Lignende indlæg

Bestil din egen villa på Cypern

Har du overvejet at leje hus på Cypern? Med os kan du bestille hele pakken, både egen villa og fly. Vi har flere villaer at vælge mellem, nogle med fire soveværelser og plads til 8 personer! Du kan blandt andet vælge at bo i en villa med havudsigt eller med adgang til børneklub på et nærliggende hotel. Læs mere og få vores bedste tips!
Anja Jensen Anja Jensen 2019-05-12

Barbados – det perfekte rejsemål for en romantisk ferie

Blændende hvide strande, turkist vand og tropisk grøn beplantning. Barbados er virkelig alt, hvad du kan forvente af et caribisk paradis, og lidt til. Svøm med skildpadder, besøg botaniske gårdhaver og afslut dagen på klipperne ved Northpoint med en magisk solnedgang. Det er helt sikkert Barbardos, du skal rejse til, hvis du vil have en rigtig romantisk ferie med dit livs kærlighed.
Stine Sørensen Stine Sørensen 2019-02-27

Det skal du opleve på Madeira – stor oplevelsesguide

Nord for De Kanariske Øer. Vest for Marokkos kyst. Her ligger den lille ø, som har fostret en af tidens største fodboldstjerner. I hovedstaden Funchal venter travle markeder med pølser, oste og tørrede krydderier lige rundt om hjørnet fra vinkældre med Mavasiavin. Øen byder på charmerende og farverige bjergbyer og uimodståelige naturoplevelser. Velkommen til TUI’s store oplevelsesguide til Madeira.
Stine Sørensen Stine Sørensen 2018-12-25

Tag på efterårsgetaway og besøg disse hjemsøgte byer

Mange byer får en helt anden stemning, når efteråret melder sin ankomst. Berlin om sommeren og Berlin om efteråret, er to helt forskellige byer. Det er måske ikke så mærkeligt, at efteråret kan få uhyggelige historier til at bliver lidt værre. Her har vi samlet syv hjemsøgte byer, hvor du kan gøre en almindelig efterårsweekend til en Halloweekend!
Laura Laura 2018-09-19