2017-03-06

Guide: Hvor får jeg mest sol for pengene?

Når man vælger rejsemål, er der mange ting, som spiller en rolle i beslutningsprocessen. Soltimer og flyvetid er et par af dem. Derfor har vi lavet en oversigt over, hvor man får mest sol pr. time i flyveren.

For dem, som elsker sol, men ikke lange flyrejser, har vi udarbejdet en formel, som kan udregne, hvor man får mest sol pr. time man sidder i flyveren. Udregningen er baseret på antal soltimer pr. dag i juli måned divideret med flyvetiden. Resultatet kalder vi Solkvotienten.

Sardinien i top

Den italienske ø Sardinien løber med førstepladsen. Med en flyvetid på 2 timer og 35 minutter, og hele 12 timers sol hver dag, er øen et godt rejsemål for de, som vægter både sol og flyvetid højt.

Mest sol i Grækenland

Der er mange måder at måle på, og solkvotienten er bare en af dem. Listen giver også en overblik over hvilke destinationer, som har flest soltimer, og hvilke som har kortest rejsetid. Man kan f.eks. få flest timer med sol i Grækenland, men spiller flyvetiden en stor rolle, kan man komme til Kroatien på 2 timer og 20 minutter.

Topliste - solkvotienten i juli

  1. Sardinien, Italien Soltimer/dag: 12 - Flyvetid: 2 timer 35 min. - Solkvotient: 4,6

  2. Kroatien (Markarske-riveraen & Istrien) Soltimer/dag: 10 - Flyvetid: 2 timer 20 min. - Solkvotient: 4,3

  3. Kos, Grækenland Soltimer/dag: 14 - Flyvetid: 3 timer 25 min. - Solkvotient: 4,1

  4. Rhodos, Grækenland Soltimer/dag: 14 - Flyvetid: 3 timer 40 min. - Solkvotient: 3,8

  5. Montenegro Soltimer/dag: 10 - Flyvetid: 2 timer 40 min. - Solkvotient: 3,7

  6. Mallorca, Spanien Soltimer/dag: 11 - Flyvetid: 3 timer 10 min. - Solkvotient: 3,4

  7. Bulgarien Soltimer/dag: 10 - Flyvetid: 3 timer 00 min. - Solkvotient: 3,3

  8. Kreta, Grækenland Soltimer/dag: 14 - Flyvetid 3 timer 40 min. - Solkvotient: 3,2

Fodnote til toplisten

Flyvetiden er beregnet fra København - Kastrup. De gennemsnitlige antal soltimer pr. dag er hentet fra Weather2travel.com.

Phuket Marriott Resort & Spa, Merlin Beach
Husk på, at uv-indekset er højt sydpå. Anvend derfor solcreme med høj beskyttelse, og søg ind i skyggen, når solen står højst - midt på dagen.

Lignende indlæg

10 tips når du rejser på ferie med børn

Kan man købe bleer og solcreme på hotellet? Viser de film om bord på flyet? Og hvordan er det nu med den håndbagage? Uanset om det er første eller 20. gang, du skal på ferie med børn kan det være en stressende oplevelse for både forældre og børn. Men det behøver det bestemt ikke at være! TUI har samlet vores bedste råd til både pakning, flyet og hotellet, når du rejser sydpå med børn, så det bliver en god familieferie for alle.
Stine Sørensen Stine Sørensen 2019-10-31

Sommerens mest børnevenlige strande

Der findes mange forskellige slags strande. Nogle har sand andre sten. Nogle er lavvandede, på andre bliver vandet hurtigt dybt. Nogle har mange bølger andre få, og sådan adskiller de mange strande sig fra hinanden. Det kan være lidt af en jungle at finde ud af hvilken man skal vælge, hvis man rejser med børn. Derfor har vi samlet en liste med sommerens mest børnevenlige strande.
Laura Laura 2019-09-16

En guide til Koh Lanta

Med sine herlige strande, afslappende stemning og magiske solnedgange er det ikke så underligt, at Koh Lanta er blevet manges yndlings-ø i Thailand. I denne guide giver vi dig vores bedste tips til Koh Lantas strande, udflugter og hoteller.
Stine Sørensen Stine Sørensen 2019-08-20

10 tips til seværdigheder i Athen

Athen er et af de hotteste weekend-rejsemål lige nu. Her er listen med alt, hvad du skal lave på din tur til Grækenlands hovedstad og lidt til. Læs vores tips til byen, og hvad du ikke må misse på din rejse.
Stine Sørensen Stine Sørensen 2019-07-13