2017-03-08

Guide til golfferie i Belek, Tyrkiet

Belek, i Tyrkiet, er et af Europas mest besøgte rejsemål, hvis man vil spille golf. Hvad, som engang bare var en lille by udenfor Antalya, kan nu kaldes en riviera - med hoteller og golfbaner i verdensklasse. Kombinationen af golfbaner med høj kvalitet, sol, bad og luksushoteller er svær at slå. Den tyske golfklubdesigner Benjamin siger, at man absolut ikke må misse et slag natgolf.

Benjamin har spillet golf i over 18 år, og har arbejdet i branchen de sidste 10 år. I dag har han sit eget firma, HIO Fitting i München, som specialiserer sig i at tilpasse golfbaner til klubbernes individuelle behov. Han er også en hyppig gæst på golfbanerne i Belek.

Hvorfor skal man spille golf i Tyrkiet?

Først og fremmest er klimaet en perfekt forudsætning for at spille golf året rundt - også om vinteren. Vejret er stabilt og pålideligt. Jeg har været der ca. 10 gange og vejret har altid været godt.

Hvad er forskellen på at spille golf i Tyrkiet og i Tyskland?

Udover vejret, er den største forskel faktisk, at golfbanerne i Tyrkiet er mere velholdte end i Tyskland. De har f.eks. en European Tour-bane, som er sjov at spille på. Faktisk spiller de professionelle også på denne. I Belek findes også den første golfbane i Europa som er oplyst om natten - Carya Golf Club.

Er den yndlingsbanen?

Ja, Carya Golf Club og National Golf Club er mine to favoritter. De ligger begge to på den tyrkiske riviera tæt på Antalya. Man bliver behandlet godt, næsten som en professionel.

Er det ikke underligt at spille golf om natten?

Jo - det er lidt anderledes, men en virkelig fed oplevelse. Vi spillede en runde mit om natten i slutningen af august, på min fødselsdag. Det var en oplevelse at spille i den varme sommernat. På den femtende tee blev jeg overrasket med en late night buffet bestående af fingermad, frugt, chai-te og cocktails. Denne overraskelse gav en rus, som gjorde, at jeg på næste hul fik en eagle.

Hvordan er Belek i forhold til andre steder du har spillet golf?

Jeg har blandt andet spillet golf i Spanien, Italien, Østig og Florida. Det som gør at Tyrkiet og Belek skiller sig ud, er gæstfriheden på banerne. Servicen er altid fantastisk. Man føler sig hjemme med det samme, og det er et meget mindre kulturchok end man forventer. De har også veluddannede trænere, som kan undervise på alle niveauer, og tilmed er de dygtige til engelsk. Så hvis du spiller med nogle, som er bedre end dig selv, kan i have samme træner, som tilpasser sin undervisning til jeres forskellige niveauer.

Hvad skal man tænke på, når man booker en rejse?

Overvej om det er nødvendigt at tage dine egne køller med. Hvis du ikke skal spille meget, er det værd at leje køller i stedet. De har veludrustet udstyr, som man kan leje, og det bliver både lettere og billligere, hvis du bare skal spille et par runder.
Det er også en god ide at booke ens green-fees i forvejen. Derved kan du selv vælge, hvornår du vil spille. Du behøver ikke at booke transporten mellem hotellet og golfbanen inden ankomst. Dette kan let gøres dernede.

Er du blevet påvirket af urolighederne i Tyrkiet under dine ophold?

Nej - jeg har aldrig mærket noget. På den tyrkiske kyst med sine tusinde hoteller er der generelt roligt, og der er intet had rettet mod golfbanerne. Herudover synes jeg, at Tyrkiet nogle gange helt ufortjent har et dårligt rygte sammenlignet med f.eks. Frankrig, som også har oplevet uroligheder i nogle perioder.

Benjamins fire bedste golftips til Belek i Tyrkiet

  1. Prøv natgolf - grib chancen og spil golf under stjernehimlen på den oplyste bane, Carya Golf.

  2. Overvej at leje køller - det er let, hvis du ikke skal spille så meget.

  3. Book dine spilletider på forhånd - derved risikerer du ikke at skulle spille på ubekvemme tidspunkter.

  4. Arranger transporten på plads - det kan betale sig, og det er ofte godt organiseret af både hotel og golfklubber.

Lignende indlæg

5 tips til bryllupsrejsen ved Middelhavet

Luksuriøs afslapning eller en rejse fyldt med eventyr? Gourmet, vandreture i bjergene eller et krydstogt med stop i spændende storbyer eller ved fine strande? Det kan være svært at bestemme, hvor og hvordan I skal fejre hvedebrødsdagene og skabe et minde for livet. Men tag det helt roligt – her giver vi det bedste tips til en bryllupsrejse ved Middelhavet.
Stine Sørensen Stine Sørensen 2019-11-15

Rejs til Tyrkiet med børn

Hvordan er det at rejse til Tyrkiet med børn? Kan de lide maden og er strandene børnevenlige? Hvilket hotel skal du vælge? Og hvad findes der af udflugter og aktiviteter, hvor de mindste kan være med? Svarene på alle de spørgsmål finder du lige her – samlet i seks overskuelige kategorier.
Stine Sørensen Stine Sørensen 2019-09-03

Spil golf i Thailand

Det er fantastisk at spille golf i Thailand! Den bedste årstid for golf er i vinter- og forårsmånederne, men selv i regnperioden skinner solen mellem regnskyllene. Her giver vi dig vores bedste tips til baner og skønne hoteller helt tæt på greenen.
Stine Sørensen Stine Sørensen 2019-08-19

Miniguide til Marmariskysten i Tyrkiet

Ved den turkise Marmariskyst i det sydvestlige Tyrkiet finder du dejlige feriebyer som Marmaris, Içmeler, Fethiye og Sarigerme. Hver by har sit at byde på, så hvilken passer bedst til dig? Vi hjælper dig med at vælge.
Stine Sørensen Stine Sørensen 2019-05-27