Inspiration
De 5 bedste udflugter på de græske øer

De 5 bedste udflugter på de græske øer

2017-02-23

Grækenlands øverden har utroligt meget at byde på. Som om klimaet, maden og stemningen ikke var nok, så findes der udflugter og aktiviteter, der passer til historienørder såvel som strandfotografer og eventyrere. Her følger fem af vores rejsendes favoritudflugter i den græske øverden.

1. Kreta – Elafonissi og de sydlige strande

På det sydlige Kreta findes der et Maldiverne i miniature – paradisstranden Elafonissi, der er udflugtens hovedmål. En finkornet sandstrand der er blevet farvet lyserød af millioner af koraller og muslingeskaller. Her kan du sole og bade, og du behøver ikke at drømme dig væk til en paradisø – du er her allerede.

På vejen dertil besøger vi bjerggrotterne i Agia Sofia. Hvis du har lyst, kan du tage på en bådtur langs den smukke sydkyst til den lille by Paleochora, hvor ferieharmoni møder græsk hverdagsliv. Længst ude på halvøen ligger en lille fiskerihavn, og på en bakke lige bag ved ligger ruinerne af en venetiansk borg fra 1200-tallet.

Det er ikke svært at se, hvorfor Elafonissi kaldes for et Maldiverne i miniature.

2. Rhodos dykning på Rhodos

På Rhodos tilbyder den velrenommerede arrangør Waterhoppers et prøve-dyk, hvor du  kan prøve rigtig sportsdykning i en gruppe. PADI-certifikat er påkrævet, og her kan du prøve dykning uden at det føles besværligt og kompliceret.

Udflugten går til Rhodos østkyst, nedenfor Kalithea. Her danner klipper et spændende undervandslandskab, og der er masser af smukke fisk. Erfarne instruktører gennemgår først udstyret og tager dig derefter med ned til et markeret dykkerområde på nogle meters dybde. Følelsen af for første gang at flyde vægtløs rundt i vandet uden at få åndenød er helt sikkert svær at slå.

Prøv dykning og oplev en ny verden under vandet.

3. Kreta – Knossos & Heraklions arkæologiske museum

Tag med på en guidet tur i Theseus fodspor. For det var her, i Kong Minos palads i Knossos, at den mytologiske helt kæmpede mod udyret Minotauros. Knossos er det største af øens minoiske paladser og Kretas mest berømte seværdighed. Det blev genopdaget under udgravninger sidst i 1800-tallet, efter at have ligget begravet i årtusinder.

Vores dygtige guide tager dig med 4.000 år tilbage i tiden – til Europas ældste civilisation – gennem myter om tyrehorn, dobbeltøkser og slangegudinder. Og om hvordan prinsessen Ariadne hjalp Theseus med at besejre Minotauros til sidst.
Efter Knossos  går turen videre til Heraklion, øens hovedstad. Her får du en guidet rundvisning på det arkæologiske museum. Om eftermiddagen bliver der tid til frokost, shopping og sightseeing.

Knossos var den minoiske kulturs religiøse og politiske centrum.

4. Zakynthos – Olympia

Dyk ned blandt ruiner der engang i tiden lagde grunden for de Olympiske lege. Fra Zakynthos går turen over til fastlandet for at besøge Olympia – en af antikkens vigtigste steder. Følg med vores engelske guide gennem ruinerne og lad dig blive ført tilbage til Antikkens Grækenland, hvor den første olympiske ild blev tændt i år 776 f.Kr. Her kan du stå på det sted, hvor 20.000 tilskuere engang stod og heppede på deres favoritkæmper.

Her findes også rester af Zeus tempel, der var et af Grækenlands største, og samtidig hjem for et af antikkens syv vindundere, en kæmpestor Zeus-statue.
Udflugten besøger også det nærliggende arkæologiske museum, hvor alle skatte og relikvier fra Olympia nu er opbevaret. Derefter tager vi til Olympias by, hvor du får tid til at spise lidt frokost og shoppe lidt souvenirs, inden vi returnerer til Zakynthos.

Måske vandrede antikkens OL-helte engang mellem netop disse søjler.

5. Kos – Zia by Night

Oplev den charmerende bjergby Zia om aftenen. Cirka 2 km syd for Asfendiou, halvvejs  op af bjerget Dikeos, ligger byen Zia. Her kan du besøge ægte taverner og prøve lokale specialiteter. Gå en tur og nyd øens måske mest spektakulære solnedgang samt de hyggelige omgivelser, der har gjort stedet berømt.

Du kan også købe nogle af de traditionelle souvenirs fra nogle af de mange markedsboder, der tilbyder alt fra timianhonning til olivenolie og olivensæbe. Prøv også den lokale delikatesse kanelada – en kanelsirup, der benyttes til både desserter og drinks.

Lad en rigtig smuk solnedgang agere middagskulisse på en af tavernerne i Zia.

Hvilken græsk ø passer egentlig dig bedst? Tjek vores guide til den græske øverden for at finde din favorit.