Dykkerparadiset ved Det Røde Hav

Flyveturen til det solsikre Egypten er forholdsvis kort, men mulighederne i det tropiske dykkerparadis er næsten uendelige. Ved Det Røde Hav venter den varme sol, gyldne sandstrande og en fortryllende og farverig verden under overfladen.

Man siger, at solen altid skinner i ørkenlandet, som deles i to af Nilen, og som grænser op til både Middelhavet og Det Røde Hav. Særligt i vinterhalvåret topper Egypten på listerne over rejsemål med flest soltimer, og det er også en af grundene til, at landet er så populært som feriedestination.

Egyptens fangende historie associeres ofte med pyramiderne i Giza, der blev opført for 4 500 år siden. En tur til disse kolossale monumenter er noget mange gerne vil tjekke af på bucket listen.

Rejs med TUI til Egypten
Det Røde Hav er hjem for de mest magiske fisk.

Egypten er også et af verdens mest anerkendte snorkel- og dykkeparadiser. Bestil en bådtur med erfarne dykkerinstruktører, der hjælper dig opleve denne undervandsverden på dine vilkår og under sikre forhold.

Det Røde Hav har en fantastik sigtbarhed, og den store biodiversitet skaber et magisk farvespil. Her lyser den hvide sandbund koralrevene op, og du kan opleve både mindre fisk som papegøjefisk i regnbuens farver, men også søkøer, moreneål, blåspottede rokker og havskildpadder.

Fire formidable dykketips

1. Koralrev på åbent hav

Med åben horisont mod alle verdenshjørner rejser det mægtige rev Elphinstone sig op mod overfladen fra det ellers svimlende dybe hav. Bådturene hertil afgår fra Abu Dabbab Marina og tager omkring en time. Revet er flere hundrede meter langt og fyldt med farverige bløde koraller, koralvifter og tropiske fisk. Men dykkerne spotter også større fisk som hammerhajer, barracudaer og hvidtippede hajer her.

Rejs med TUI til Egypten

2. Delfinernes hus

Dolphin House hedder egentligt Sha’ab El Erg og ligger halvanden time med båd fra El Gouna. Midt ude i havet venter en lille hesteskoformet ø med en lagune, hvor delfinerne gerne opholder sig om natten. Tideligt om morgenen og sent på aftenen er der derfor god chance for at opleve de selskabelige og legesyge dyr her. Kom med under overfladen og bliv forundret over delfinernes akrobatiske svømmeevner, deres leg med vandmændene eller når de løfter korallerne op fra bunden. Dolphin House er både egnet til snorkling og dykning.

Rejs med TUI til Egypten

3. Spændende undervandsgrotter

Midt ude på havet rejser en klippeø med et fyrtårn sig op af det lyseblå vand. Øen hedder Umm Qaman og er omgivet af koraller og små fisk. Hvis du følger den stejle koralvæg på øens østlige side 28 meter ned i dybet, åbenbarer der sig pludselig en grotte stor nok til en dykker-trio. Her er det nærmest fængslende at lyse med lommelygten og studere fiskene, der roligt svømmer forbi. Du kommer til Umm Aqman med båd fra enten El Gouna eller Hurghada, og turen tager omkring to timer.

Rejs med TUI til Det Røde Hav

4. Skibsvrag på lavt vand

Sha‘ab Abū Nuhās er et rev omkring tre timers sejllads fra Hurghada. Under havets overfalde skjuler fire forliste fartøjer sig, og de ligger på 5-28 meters dybde. Et af fartøjerne har ligger her siden 1800-tallet, mens de andre tre sank i 1980’erne. Samtlige vrag måler omkring 100 meter i længden, og hvis vandet er roligt kan to af dem udforskes blot med snorkeludstyr. Eftersom koraller og fisk trives ved vragene er der stor aktivitet ved Sha‘ab Abū Nuhās.

Rejs med TUI til Det Røde Hav

Tre tips til udflugter på land

Trappepyramiden i Sakkara
Tyve kilometer syd for Kairo ligger Egyptens ældste pyramide, bygget i 2600 år f.Kr. Djosers trappepyramide måler 121 x 109 meter. En udflugt hertil er et roligt alternativ til de mere velbesøgte pyramider i Giza.

Bådtur på Nilen
Nyd naturens stilhed og se solnedgangen, mens du glider frem langs Nilen i en traditionel felucca-båd.

Det Gamle Kairo
Hvis du går nogle gader væk fra turistkvarterne kommer du til de rigtigt gamle dele af Kairo. Gå omkring af de smalle gader, bliv fascineret af arkitekturen fra 1800-tallet og stop for en eftermiddagskaffe på en af de hyggelige caféer.

Lignende indlæg

De bedste oplevelser i Egypten

Egypten blandt de feriedestinationer hvor du får mest for pengene, og det er ovenikøbet et ret solsikkert valg i vinterhalvåret. Her finder du elegante resorthoteller og lange, gyldne strande, men også meget mere end det! Vi tipser om alt det, du kan opleve i Egypten – fra shopping i basarerne til snorkling i det røde hav og ikke mindst en tidsrejse tilbage til faraoernes gravkamre, sfinxer og hieroglyffer.
Stine Sørensen Stine Sørensen

Hvor skal du rejse hen i efterårsferien?

Når mørket sænker sig her hjemme og skolerne lukker ned i efterårsferien, så længes mange samtidigt mod varmere temperaturer, nye oplevelser og tid med familien. Her får du inspiration til en række rejser til både strand og storby.
Stine Sørensen Stine Sørensen

Spil golf i Thailand

Det er fantastisk at spille golf i Thailand! Den bedste årstid for golf er i vinter- og forårsmånederne, men selv i regnperioden skinner solen mellem regnskyllene. Her giver vi dig vores bedste tips til baner og skønne hoteller helt tæt på greenen.
Stine Sørensen Stine Sørensen

5 rejsemål i Europa til dykkerferie

Er du også en af dem, der hellere bruger feriedagene under vandet frem for oppe på stranden? Men du behøver ikke rejse om på den anden side af jorden til eksotiske koralreve for at dykke med farverige fisk i mystiske grotter. På mange rejsemål i Europa er der god mulighed for at trække i våddragten, spænde aluminiumsflasken på ryggen og lade dig falde bagover i det dybe blå hav.
Stine Sørensen Stine Sørensen