2019-08-24

Durres Riviera – solferie med et twist

Det kan føles, som om du kunne være ethvert andet sted ved Middelhavet – når du strækker dig i solstolen, bestiller et glas bobler i strandbaren eller tramper rundt på en cykelbåd. Men Durres Riviera byder på helt unikke oplevelser inden for mad, kultur og byliv. Læs videre og få det bedste af to verdner.

Rivieraen har fået sit navn efter Albaniens næststørste by, Durres (cirka 250 000 indbyggere), som ligger i den nordlige del af denne fantastiske strandbugt. Du kan gå langs med stranden i flere timer og komme forbi det ene topmoderne hotel efter det andet med trendige beachclubs, vandsportscentre og uendelige rækker af solstole og parasoller. Mange hoteller har private strandafsnit, hvor solstole indgår for hotellets gæster.

Rejs med TUI til Albanien
Stranden ved hotel Albanien Star fra fuglenes vinklen.

5 grunde til at vælge Durres Riviera

  • Lys og fin sandstrand, der strækker sig mere end 10 kilometer
  • Moderne hoteller, de fleste færre end fem år gamle
  • Byen Durres med shopping, bymur og romersk amfiteater
  • Kort flyvetid, cirka tre timer
  • En middag koster nemt under hundrede kroner

Spændende gåture i Durres

Gaderne i det centrale Durres ligner intet andet, du tidligere har set. I en vild, men charmende, blanding ligger grå østlandsarkitektur side om side med nybyggede postmoderne højhuse i klare farver som rød og grøn. Fra temmelig slidte boligkvarterer kommer du lige ud til en strandboulevard, kantet af palmer og luksushoteller. Og samtidigt blandes religionerne – katolsk og græskortodokse kirker ligger klods op ad kvarterets moske.

Rejs med TUI til Albanien
Blandingen af arkitekturstilene er mildt sagt ekstrem.

5 must på Durres Riviera

Alle caféer og bagerier med gode wienerbrødslignende brød med al slags fyld – fra marmelade til salt fåreost
Frugt- og grøntsagsmarkederne på gaden Rruga Abaz Çelkupa nær havne i Durres
Restauranterne, som er bygget på molen i det lave vand ud for hotel Horizont
Livet ved den trendige strandklub Cinco Zone mellem hotellerne Blue Marine og Ylli I Detit
Gå- eller joggingture i strandkanten mellem havet og byens farveglade kulisse

Smage du husker

Det traditionelle balkankøkken er grundstenen i madkulturen, blandet med indflydelse fra nabolandene Italien og Grækenland. Crossover-følelsen bliver stor, når man på samme menu finder gulasch, scampi, vinblandsdolmar og fåreostesalat. Nationalretten tave kosi er en gratin med lis, lam, oregano og rigeligt hvidløg, som bages i ovne under et låg af yoghurt og piskede æg. Andre typiske råvarer er frisk fisk, olivenolie, valnødder, mandler, citrusfrugter og kirsebær.

Rejs med TUI til Albanien
Eftersom Durres er en af Albaniens største fiskehavne findes der meget fisk og skalddyr på restauranternes menuer.

Caesar was here

Durres havde sin første glasperiode i århundrede omkring Kristi fødsel, da byen var en del af Romeriget og både Julius Caesar og filosoffen Ciero kom hertil på ferie. Amfiteateret er det største på Balkan, en gang rummede det 20 000 tilskuere. Det har længe ligget gemt, og blev først udgravet i nyere tid, så det er virkelig en ruin, men stadig imponerende sin alder og størrelse taget i betragtning.

En lille billedserie at slutte af på

Nysgerrig efter mere?

Klip på knappen herunder og læs mere om Durres Rivieraen og se alle de hoteller, du kan vælge mellem.

Lignende indlæg

Miniguide til Seychellerne

Seychellerne står øverst på manges liste over drømmerejser. Her hjælper vi dig med at vælge ø, finde den fineste strand og fortælle, hvad mere du kan foretage dig i dette paradis.
Stine Sørensen Stine Sørensen 2019-10-22

Tel Aviv – tips og perler

Man taler ofte om byerne omkring Middelhavet, der giver dig mulighed for at kombinere sol og bad med byens puls – blandt dem er Tel Aviv sammen med Barcelona, Palma og Athen. Uanset om du rejser til Tel Aviv for badferie, shopping eller kulinariske oplevelser, så har byen noget at tilbyde året rundt.
Stine Sørensen Stine Sørensen 2019-10-15

Hoteller i Grækenland hvor All Inclusive indgår

Det, at man ikke skal spekulere over om lommepengene slår til, giver en virkelig skøn følelse i ferien. Sådan er det, når du bestiller ferie på et All Inclusive-hotel, hvor både mad og drikke indgår. Her har vi samlet nogle af vores bedste hoteller i det græske øhav, hvor All Inclusive indgår. Vælg mellem Kos, Rhodos, Zakynthos, Samos, Kreta eller Korfu.
Anja Jensen Anja Jensen 2019-09-19

Svært ved at vælge? Her skal du bo på Mallorca!

Hos TUI kan du vælge mellem mere end 100 hoteller på Mallorca. Men de mange valgmuligheder kan gøre ferieplanlægning helt uoverskuelig. For hvor skal du bo, og hvilket hotel passer bedst til din ferie? Vi hjælper dig her med at vælge det helt rigtige område og hotel til netop dine behov og ønsker.
Stine Sørensen Stine Sørensen 2019-09-17