Durres Riviera – solferie med et twist

Det kan føles, som om du kunne være ethvert andet sted ved Middelhavet – når du strækker dig i solstolen, bestiller et glas bobler i strandbaren eller tramper rundt på en cykelbåd. Men Durres Riviera byder på helt unikke oplevelser inden for mad, kultur og byliv. Læs videre og få det bedste af to verdner.

Rivieraen har fået sit navn efter Albaniens næststørste by, Durres (cirka 250 000 indbyggere), som ligger i den nordlige del af denne fantastiske strandbugt. Du kan gå langs med stranden i flere timer og komme forbi det ene topmoderne hotel efter det andet med trendige beachclubs, vandsportscentre og uendelige rækker af solstole og parasoller. Mange hoteller har private strandafsnit, hvor solstole indgår for hotellets gæster.

Rejs med TUI til Albanien
Stranden ved hotel Albanien Star fra fuglenes vinklen.

5 grunde til at vælge Durres Riviera

  • Lys og fin sandstrand, der strækker sig mere end 10 kilometer
  • Moderne hoteller, de fleste færre end fem år gamle
  • Byen Durres med shopping, bymur og romersk amfiteater
  • Kort flyvetid, cirka tre timer
  • En middag koster nemt under hundrede kroner

Spændende gåture i Durres

Gaderne i det centrale Durres ligner intet andet, du tidligere har set. I en vild, men charmende, blanding ligger grå østlandsarkitektur side om side med nybyggede postmoderne højhuse i klare farver som rød og grøn. Fra temmelig slidte boligkvarterer kommer du lige ud til en strandboulevard, kantet af palmer og luksushoteller. Og samtidigt blandes religionerne – katolsk og græskortodokse kirker ligger klods op ad kvarterets moske.

Rejs med TUI til Albanien
Blandingen af arkitekturstilene er mildt sagt ekstrem.

5 must på Durres Riviera

Alle caféer og bagerier med gode wienerbrødslignende brød med al slags fyld – fra marmelade til salt fåreost
Frugt- og grøntsagsmarkederne på gaden Rruga Abaz Çelkupa nær havne i Durres
Restauranterne, som er bygget på molen i det lave vand ud for hotel Horizont
Livet ved den trendige strandklub Cinco Zone mellem hotellerne Blue Marine og Ylli I Detit
Gå- eller joggingture i strandkanten mellem havet og byens farveglade kulisse

Smage du husker

Det traditionelle balkankøkken er grundstenen i madkulturen, blandet med indflydelse fra nabolandene Italien og Grækenland. Crossover-følelsen bliver stor, når man på samme menu finder gulasch, scampi, vinblandsdolmar og fåreostesalat. Nationalretten tave kosi er en gratin med lis, lam, oregano og rigeligt hvidløg, som bages i ovne under et låg af yoghurt og piskede æg. Andre typiske råvarer er frisk fisk, olivenolie, valnødder, mandler, citrusfrugter og kirsebær.

Rejs med TUI til Albanien
Eftersom Durres er en af Albaniens største fiskehavne findes der meget fisk og skalddyr på restauranternes menuer.

Caesar was here

Durres havde sin første glasperiode i århundrede omkring Kristi fødsel, da byen var en del af Romeriget og både Julius Caesar og filosoffen Ciero kom hertil på ferie. Amfiteateret er det største på Balkan, en gang rummede det 20 000 tilskuere. Det har længe ligget gemt, og blev først udgravet i nyere tid, så det er virkelig en ruin, men stadig imponerende sin alder og størrelse taget i betragtning.

En lille billedserie at slutte af på

Nysgerrig efter mere?

Klip på knappen herunder og læs mere om Durres Rivieraen og se alle de hoteller, du kan vælge mellem.

Lignende indlæg

Hvor er det varmt i påskeferien?

Er du på udkig efter et rejsemål i påskeferien? Drømmer du også om at kunne læne dig tilbage i en solstol og nyde solens lune stråler? Men du er måske i tvivl om, hvor du egentlig får mest sol i påskeferien… i så fald er du kommet til det helt rette sted. For lige her guider vi dig til, hvor der er hhv. lunt, varmt og meget varmt i påskeferien.
Freyja Freyja

Påskeferie med børn

Hvor skal påskeferien 2020 gå hen? Måske drømmer I om en solferie under varmere himmelstrøg, eller en badeferie med et spækket aktivitetsprogram for hele familien. En påskeferie med børn kan bestå af mange forskellige ting. Her har vi samlet 3 forslag til den perfekte påskeferie med børn.
Freyja Freyja

Påskeweekend i Europa – 5 perfekte rejsemål

Hagl, sne og slud, fem minutters sol stærkt efterfulgt af regnbyger og piskende vind... Forlad aprilvejret og tag en weekendtur eller en miniferie til storby i påsken. Hvis du flyver bare et par timer sydpå, kan du nemlig tyvstarte foråret og opleve lokale påsketraditioner. Vi giver dig her 5 tips til vidunderlige weekendture og miniferier i påsken.
Freyja Freyja

Hotelfavoritter i og omkring Dubai

Leder du efter et hotel i Dubai? I Dubai findes alt, du kan ønske dig. Fine strande, imponerende hoteller og shopping i topklasse. Men Blandt de mange imponerende hoteller kan det måske være svært at finde lige det hotel, der passer netop til dig. Vi har derfor lavet en liste med fem hotelfavoritter til både familier og voksne, der rejser uden børn. Så er det bare med at vælge det hotel i Dubai, der passer bedst til dig!