Sådan er det at arbejde på Dreamlineren - En drøm i luften

2017-11-01
Laura
Boeing 787 Dreamliner er verden mest moderne fly. At arbejde ombord er den rene drøm, hvis du spørger stewardessen Lina Bernheden.

Linda Bernheden har arbejdet som stewardesse for TUI i snart 11 år. Der er store forskelle på de forskellige flytyper, og Linda har været så heldig at arbejde to vintre på verdens mest moderne fly, Boeing 787 Dreamliner. Og den er præcis som navnet beskriver. En drøm.

Dreamlineren har op til 60 procent lavere støjniveau sammenlignet med et normalt fly. Den har et kabineklima, som modvirker udtørring og jetlag. Teknologien for lys, lyd og luft gør en stor forskel for både personalet ombord og de rejsende. Der er generelt mere benplads, bredere sæder og op til tre gange større vinduer i forhold til gennemsnittet.

Maskinen er så stille, at jeg kan høre hvad folk siger. Det lavere lydniveau sænker også stressniveauet. Der er bedre luft i kabinen, og vi i besætningen har mulighed for at hvile os ombord, da der findes hvilerum, fortæller Linda.
Man kan mærke på de rejsende at det er en fornøjelse. Underholdningssystemet er rigtig godt og stemningen ombord på flyvningerne med Dreamlineren oplever jeg som mere harmoniske end på andre flytyper, uddyber hun.

Mindre turbulens med Dreamlineren

Eftersom flyet konstant flyver i en vis højde, hvilket genererer mindre luftmodstand, er der også mindre turbulens på Dreamlineren. Den høje lufthøjde gør, at flyvetiden bliver mellem fem og ti procent kortere og det gavner miljøet med lavere CO2-udledning pr. passager.

En af destinationerne som Linda har fløjet til med Dreamlineren er Mauritius - en ø som har alt man kunne ønske sig. Skøn natur, god mad, imødekommende lokalbefolkning, fantastisk klart blåt vand og god infrastruktur.

Nogle andre af hendes favoritter er Sri Lanka og Phu Quoc i Vietnam, et rejsemål som minder om Thailand, men er en del mere afslappet.

Klassikerne Jamaica og Mexico er også skønne med sine paradisstrande og turkist vand, siger Linda.

TUI Travel nr. 2, udgivet sommeren 2017. Text: Maja Karonen

Lignende indlæg

Citronhajer på Kap Verde

De krogede tænder og den skarpe lugtesans gør citronhajen til en af havets mest effektive kødædere. Solo-jægeren har fået sit navn efter sin gule farve. Mens dens syn svigter, finder de bytte gennem ampuller, der registrer elektriske felter. Mennesket syn er som bekendt godt i dagslys – i hvert fald så godt at du nemt kan få øje på disse fantastiske skabninger i det krystalklare vand, der omgiver Kap Verde øerne.
Stine Sørensen Stine Sørensen 2019-07-12

Boutiquehoteller i Thailand – fra budget til luksus

Er du hotelnørd med hang til at være gæst i et personligt indrettet ”hjem” på ferien? Så skal du kigge nærmere på vores boutiquehoteller – små intime hoteller med fokus på design og personlig atmosfære. Her finder du nogle af vores favorit boutiquehoteller i Thailand.
Stine Sørensen Stine Sørensen 2019-07-09

Sådan arbejder TUI med bæredygtighed på rejsen

Det er ingen hemmelighed, at transport generelt og fly i særdeleshed er en belastning for vores planet. Men rejserne er også en gode, som de færreste af os er klar til at undvære. Så hvordan sikrer vi, at vores rejser i dag ikke ødelægger den verden, vi skal opleve i morgen? Her kan du læse mere om, hvad TUI gør for at sikre en mere bæredygtig turisme, samt hvad du selv kan gøre for at mindske dit aftryk under ferien.
Stine Sørensen Stine Sørensen 2019-01-04

Er du klar til take-off?

Har du alle de rigtige vacciner til næste rejse? Dækker din forsikring en tur på skadestuen? Og hvordan er det nu lige med væsker i håndbagagen? Der er mange ting, du skal have styr på inden rejsen, og at finde rundt i alle regler og anbefalinger kan næsten være lidt så udfordrende som at finde rundt i den travleste lufthavn. TUI har samlet en lille tjekliste, så du kan få styr på de vigtigste ting inden rejsen.
Stine Sørensen Stine Sørensen 2018-10-03