Inspiration
Sådan er det at arbejde på Dreamlineren – En drøm i luften

Sådan er det at arbejde på Dreamlineren – En drøm i luften

2017-11-01

Boeing 787 Dreamliner er verden mest moderne fly. At arbejde ombord er den rene drøm, hvis du spørger stewardessen Lina Bernheden.

Linda Bernheden har arbejdet som stewardesse for TUI i snart 11 år. Der er store forskelle på de forskellige flytyper, og Linda har været så heldig at arbejde to vintre på verdens mest moderne fly, Boeing 787 Dreamliner. Og den er præcis som navnet beskriver. En drøm.

Dreamlineren har op til 60 procent lavere støjniveau sammenlignet med et normalt fly. Den har et kabineklima, som modvirker udtørring og jetlag. Teknologien for lys, lyd og luft gør en stor forskel for både personalet ombord og de rejsende. Der er generelt mere benplads, bredere sæder og op til tre gange større vinduer i forhold til gennemsnittet.

Maskinen er så stille, at jeg kan høre hvad folk siger. Det lavere lydniveau sænker også stressniveauet. Der er bedre luft i kabinen, og vi i besætningen har mulighed for at hvile os ombord, da der findes hvilerum, fortæller Linda.

Man kan mærke på de rejsende at det er en fornøjelse. Underholdningssystemet er rigtig godt og stemningen ombord på flyvningerne med Dreamlineren oplever jeg som mere harmoniske end på andre flytyper, uddyber hun.

Mindre turbulens med Dreamlineren

Eftersom flyet konstant flyver i en vis højde, hvilket genererer mindre luftmodstand, er der også mindre turbulens på Dreamlineren. Den høje lufthøjde gør, at flyvetiden bliver mellem fem og ti procent kortere og det gavner miljøet med lavere CO2-udledning pr. passager.

En af destinationerne som Linda har fløjet til med Dreamlineren er Mauritius – en ø som har alt man kunne ønske sig. Skøn natur, god mad, imødekommende lokalbefolkning, fantastisk klart blåt vand og god infrastruktur.

Nogle andre af hendes favoritter er Sri Lanka og Phu Quoc i Vietnam, et rejsemål som minder om Thailand, men er en del mere afslappet.

Klassikerne Jamaica og Mexico er også skønne med sine paradisstrande og turkist vand, siger Linda.

TUI Travel nr. 2, udgivet sommeren 2017.
Text: Maja Karonen