7 tips til udflugter på Mallorca

2018-06-06
Stine Sørensen
Mallorca har noget for enhver smag: Fra den fredsfyldte fiskerby Porto Colom til caribiske vibes ved Es Trens-stranden. Eller hvad med en bjergetape på cykel eller en tur i bølgerne med surfbrættet? Med en lejet bil kommer du let rundt til øens mange skatte. Her kan du læse vores syv tips til udflugter og oplevelser på ferie-favoritten Mallorca.

Cabrera – en uspoleret øgruppe

Lokkes du af uberørt natur, vildmarksliv og eventyr, kan vi anbefale en bådtur til øgruppen Cabrera, der ligger cirka 10 kilometer fra Mallorcas sydligste spids. De 19 øer, der blev brugt som fængsel under Napoleonskrigen, er i dag et uspoleret naturreservat.
Ud over at være tæt på naturen, kan du sole og bade eller gå på opdagelse i ruinerne fra en gammel fæstning fra 1300-tallet. Ikke mange turister tager turen over til den ubeboede øgruppen, og du har derfor ofte stranden helt for dig selv.

Porto Colom – en fredfyldt fiskerby

”Mañana mañana” er i den grad mottoet for denne stille fiskerby, hvor ingeting er så vigtigt, at det ikke kan vente til i morgen. I Porto Colom kan du opleve Mallorca, som det var i 70’erne. Øjet bliver let fanget af de farvestrålende fiskerhuse, når du slentre ned af havnens gamle del i duften fra det salte hav og friskfanget fisk. I den nye del af havnen ligger flotte sejlbåde og yachter fortøjet og vugger. Når mørket falder på, smider restauranterne i kajens ende dagens fangst på grillen.

Porto Cristo – en af Mallorcas største seværdigheder

Et stykke nord for Porto Colom ligger Porto Cristo. Trods den korte afstand er der en verden til forskel på de to byer. Porto Cristo byder på en mere moderne og luksuriøs tilværelse, og marinaen gæstes ofte af eksklusive både. Mange kommer især for den nærliggende strand – en 350 meter lang perle med finkornet sand. I nærheden af byen ligger en af øens absolut største turistattraktioner: Dragegrotterne. Her finder du Europas største underjordiske sø.

Sierra de Tramuntana – cykeltips

Giv din indre bjergged en rigtig udfordring med en bjergetape i Sierra de Tramuntana, der er Tour de France værdig. For de knap så erfarne er bjergkæden Sierra de Llevant i øst en lidt mere overkommende udfordring. Skal tempoet længere ned, kan du cykle langs kysten forbi appelsinlunde og klostre. Uanset ambitionsniveau er kombinationen af Mallorca, ferie og cykel en stensikker vinder.

Magaluf – et mekka for surfere

Mallorca er som skabt til eventyr på vand. Bølgerne giver gode forhold til surfere, og stranden her er populær til både vind- og kitesurfing. Skulle vinden svigte en dag, kan du teste bølgerne i Magalufs surfcenter eller den heftige wakeboardpark i Alcudia.

Es Trenc – strandtip

Es Trenc er Mallorcas mest eksklusive badestrand, og den kaldes ofte for Mallorcas Caribien på grund af havets kraftige turkisblå farve. Stranden ligger i en nationalpark mellem den lille by Ses Covetes og feriestedet Colonia Sant Jordi. Har du glemt badetøjet, behøver det ikke afholde dig fra en tur i bølgerne. Es Trenc er nemlig en af de mest besøgte badestrande for naturister.

Cala Molins – en glemt perle

Luk øjnene og forstil dig en stille og solrig plads ved havet – som et sted hvor en forfatter ville rejse hen for at hente inspiration til en ny bog. Ser du det for dig? Stedet du forestiller dig minder formentligt om noget i stil med Cala Molins.
I en yderlig bugt ved den lille fiskerby Cala San Vicente ligger badestranden, som er kendt for sin afslappende atmosfære og pragtfulde omgivelser. Her er færre turister end ved Es Trenc, og lydbilledet domineres af dovne bølgeskvulp mod stranden.

TEKST: NICLAS SJÖQVIST
TUI Travel nr. 1, udgivet vinteren 2018

Lignende indlæg

10 tips til seværdigheder i Athen

Athen er et af de hotteste weekend-rejsemål lige nu. Her er listen med alt, hvad du skal lave på din tur til Grækenlands hovedstad og lidt til. Læs vores tips til byen, og hvad du ikke må misse på din rejse.
Stine Sørensen Stine Sørensen 2019-07-13

Citronhajer på Kap Verde

De krogede tænder og den skarpe lugtesans gør citronhajen til en af havets mest effektive kødædere. Solo-jægeren har fået sit navn efter sin gule farve. Mens dens syn svigter, finder de bytte gennem ampuller, der registrer elektriske felter. Mennesket syn er som bekendt godt i dagslys – i hvert fald så godt at du nemt kan få øje på disse fantastiske skabninger i det krystalklare vand, der omgiver Kap Verde øerne.
Stine Sørensen Stine Sørensen 2019-07-12

Boutiquehoteller i Thailand – fra budget til luksus

Er du hotelnørd med hang til at være gæst i et personligt indrettet ”hjem” på ferien? Så skal du kigge nærmere på vores boutiquehoteller – små intime hoteller med fokus på design og personlig atmosfære. Her finder du nogle af vores favorit boutiquehoteller i Thailand.
Stine Sørensen Stine Sørensen 2019-07-09

Voksenhoteller i Thailand – 12 tips

Strande, byer og fantastiske smagsoplevelser har lokket voksne og par til Thailand i årtier. Landet er kendt som et værdsat rejsemål i eksotiske omgivelser, og det er særligt populært til romantiske ferier og bryllupsrejser. Se bare hotellet Let’s Sea Hua på billedet ovenfor. Vil du skabe nogle minder for livet med din bedre halvdel og slippe for støjende børn og mange mennesker, så skal du læse videre. Her er vores guide til de bedste voksenhoteller i Thailand.
Stine Sørensen Stine Sørensen 2019-07-01