7 tips til udflugter på Mallorca

Mallorca har noget for enhver smag: Fra den fredsfyldte fiskerby Porto Colom til caribiske vibes ved Es Trens-stranden. Eller hvad med en bjergetape på cykel eller en tur i bølgerne med surfbrættet? Med en lejet bil kommer du let rundt til øens mange skatte. Her kan du læse vores syv tips til udflugter og oplevelser på ferie-favoritten Mallorca.

Cabrera – en uspoleret øgruppe

Lokkes du af uberørt natur, vildmarksliv og eventyr, kan vi anbefale en bådtur til øgruppen Cabrera, der ligger cirka 10 kilometer fra Mallorcas sydligste spids. De 19 øer, der blev brugt som fængsel under Napoleonskrigen, er i dag et uspoleret naturreservat.
Ud over at være tæt på naturen, kan du sole og bade eller gå på opdagelse i ruinerne fra en gammel fæstning fra 1300-tallet. Ikke mange turister tager turen over til den ubeboede øgruppe, og du har derfor ofte stranden helt for dig selv.

Porto Colom – en fredfyldt fiskerby

”Mañana mañana” er i den grad mottoet for denne stille fiskerby, hvor ingeting er så vigtigt, at det ikke kan vente til i morgen. I Porto Colom kan du opleve Mallorca, som det var i 70’erne. Øjet bliver let fanget af de farvestrålende fiskerhuse, når du slentrer ned af havnens gamle del i duften fra det salte hav og friskfanget fisk. I den nye del af havnen ligger flotte sejlbåde og vuggende yachter fortøjet. Når mørket falder på, smider restauranterne dagens fangst på grillen.

Porto Cristo – en af Mallorcas største seværdigheder

Et stykke nord for Porto Colom ligger Porto Cristo. Trods den korte afstand er der en verden til forskel på de to byer. Porto Cristo byder på en mere moderne og luksuriøs tilværelse, og marinaen gæstes ofte af eksklusive både. Mange kommer især for den nærliggende strand – en 350 meter lang perle med finkornet sand. I nærheden af byen ligger en af øens absolut største turistattraktioner: Dragegrotterne. Her finder du Europas største underjordiske sø.

Sierra de Tramuntana – cykeltips

Giv din indre bjergged en rigtig udfordring med en bjergetape i Sierra de Tramuntana, der er Tour de France værdig. For de knap så erfarne er bjergkæden Sierra de Llevant i øst en lidt mere overkommelig udfordring. Skal tempoet længere ned, kan du cykle langs kysten forbi appelsinlunde og klostre. Uanset ambitionsniveau er kombinationen af Mallorca, ferie og cykel en stensikker vinder.

Magaluf – et mekka for surfere

Mallorca er som skabt til eventyr på vand. Bølgerne giver gode forhold til surfere, og stranden her er populær til både vind- og kitesurfing. Skulle vinden svigte en dag, kan du teste bølgerne i Magalufs surfcenter eller den heftige wakeboardpark i Alcudia.

Es Trenc – strandtip

Es Trenc er Mallorcas mest eksklusive badestrand, og den kaldes ofte for Mallorcas Caribien på grund af havets kraftige turkisblå farve. Stranden ligger i en nationalpark mellem den lille by Ses Covetes og feriestedet Colonia Sant Jordi. Har du glemt badetøjet, behøver det ikke afholde dig fra en tur i bølgerne. Es Trenc er nemlig en af de mest besøgte badestrande for naturister.

Cala Molins – en glemt perle

Luk øjnene og forstil dig en stille og solrig plads ved havet – som et sted hvor en forfatter ville rejse hen for at hente inspiration til en ny bog. Ser du det for dig? Stedet du forestiller dig minder formentligt om noget i stil med Cala Molins.
I en yderlig bugt ved den lille fiskerby Cala San Vicente ligger badestranden, som er kendt for sin afslappede atmosfære og pragtfulde omgivelser. Her er færre turister end ved Es Trenc, og lydbilledet domineres af dovne bølgeskvulp mod stranden.

TEKST: NICLAS SJÖQVIST
TUI Travel nr. 1, udgivet vinteren 2018

Lignende indlæg

De bedste strande i Mexico

Langs Mexicos kyst ligger nogle af verdens smukkeste strande. Fordi der er så mange strande, kan du også let finde en favorit, uanset om du kan lide at være omringet af jungle, palmer eller gamle ruiner. Vi lister vores favoritstrande, som du ikke må gå glip af, når du besøger Mexico.
Sissi F.N Sissi F.N

TUI er Danmarks mest bæredygtige rejseselskab

TUI er Danmarks mest bæredygtige rejseselskab i kategorien ”Rejser” ifølge danske forbrugere. Det fremgår af årets Sustainable Brand Index. Sustainable Brand Index er Europas største uafhængige varemærkestudie med fokus på bæredygtighed. Selv i Sverige ligger TUI i toppen af listen.
Sissi F.N Sissi F.N

Vi lader drømmen leve

Til trods for alt det, der sker i disse dage, så holder vi rejsedrømmen i live. Vi mindes vores tidligere rejser, og de får os til at længes og drømme os væk til den næste, kommende rejse. Og vi kan nok heller ikke helt løbe fra, at vi allerede er gået i gang med at overveje og planlægge den næste ferie, så snart det bliver muligt for os at rejse igen. Hvad er dit bedste rejseminde? Hjælp os med at holde rejsedrømmen i live ved at dele dit dejligste feriebillede og tagge det med #LadDrømmenLeve
Freyja Freyja

Påskeweekend i Europa – 5 perfekte rejsemål

Hagl, sne og slud, fem minutters sol stærkt efterfulgt af regnbyger og piskende vind... Forlad aprilvejret og tag en weekendtur eller en miniferie til storby i påsken. Hvis du flyver bare et par timer sydpå, kan du nemlig tyvstarte foråret og opleve lokale påsketraditioner. Vi giver dig her 5 tips til vidunderlige weekendture og miniferier i påsken.
Freyja Freyja