7 tips til udflugter på Mallorca

2018-06-06
Stine Sørensen
Mallorca har noget for enhver smag: Fra den fredsfyldte fiskerby Porto Colom til caribiske vibes ved Es Trens-stranden. Eller hvad med en bjergetape på cykel eller en tur i bølgerne med surfbrættet? Med en lejet bil kommer du let rundt til øens mange skatte. Her kan du læse vores syv tips til udflugter og oplevelser på ferie-favoritten Mallorca.

Cabrera – en uspoleret øgruppe

Lokkes du af uberørt natur, vildmarksliv og eventyr, kan vi anbefale en bådtur til øgruppen Cabrera, der ligger cirka 10 kilometer fra Mallorcas sydligste spids. De 19 øer, der blev brugt som fængsel under Napoleonskrigen, er i dag et uspoleret naturreservat.
Ud over at være tæt på naturen, kan du sole og bade eller gå på opdagelse i ruinerne fra en gammel fæstning fra 1300-tallet. Ikke mange turister tager turen over til den ubeboede øgruppen, og du har derfor ofte stranden helt for dig selv.

Porto Colom – en fredfyldt fiskerby

”Mañana mañana” er i den grad mottoet for denne stille fiskerby, hvor ingeting er så vigtigt, at det ikke kan vente til i morgen. I Porto Colom kan du opleve Mallorca, som det var i 70’erne. Øjet bliver let fanget af de farvestrålende fiskerhuse, når du slentre ned af havnens gamle del i duften fra det salte hav og friskfanget fisk. I den nye del af havnen ligger flotte sejlbåde og yachter fortøjet og vugger. Når mørket falder på, smider restauranterne i kajens ende dagens fangst på grillen.

Porto Cristo – en af Mallorcas største seværdigheder

Et stykke nord for Porto Colom ligger Porto Cristo. Trods den korte afstand er der en verden til forskel på de to byer. Porto Cristo byder på en mere moderne og luksuriøs tilværelse, og marinaen gæstes ofte af eksklusive både. Mange kommer især for den nærliggende strand – en 350 meter lang perle med finkornet sand. I nærheden af byen ligger en af øens absolut største turistattraktioner: Dragegrotterne. Her finder du Europas største underjordiske sø.

Sierra de Tramuntana – cykeltips

Giv din indre bjergged en rigtig udfordring med en bjergetape i Sierra de Tramuntana, der er Tour de France værdig. For de knap så erfarne er bjergkæden Sierra de Llevant i øst en lidt mere overkommende udfordring. Skal tempoet længere ned, kan du cykle langs kysten forbi appelsinlunde og klostre. Uanset ambitionsniveau er kombinationen af Mallorca, ferie og cykel en stensikker vinder.

Magaluf – et mekka for surfere

Mallorca er som skabt til eventyr på vand. Bølgerne giver gode forhold til surfere, og stranden her er populær til både vind- og kitesurfing. Skulle vinden svigte en dag, kan du teste bølgerne i Magalufs surfcenter eller den heftige wakeboardpark i Alcudia.

Es Trenc – strandtip

Es Trenc er Mallorcas mest eksklusive badestrand, og den kaldes ofte for Mallorcas Caribien på grund af havets kraftige turkisblå farve. Stranden ligger i en nationalpark mellem den lille by Ses Covetes og feriestedet Colonia Sant Jordi. Har du glemt badetøjet, behøver det ikke afholde dig fra en tur i bølgerne. Es Trenc er nemlig en af de mest besøgte badestrande for naturister.

Cala Molins – en glemt perle

Luk øjnene og forstil dig en stille og solrig plads ved havet – som et sted hvor en forfatter ville rejse hen for at hente inspiration til en ny bog. Ser du det for dig? Stedet du forestiller dig minder formentligt om noget i stil med Cala Molins.
I en yderlig bugt ved den lille fiskerby Cala San Vicente ligger badestranden, som er kendt for sin afslappende atmosfære og pragtfulde omgivelser. Her er færre turister end ved Es Trenc, og lydbilledet domineres af dovne bølgeskvulp mod stranden.

TEKST: NICLAS SJÖQVIST
TUI Travel nr. 1, udgivet vinteren 2018

Lignende indlæg

5 grunde til at en ferie er bedre med TUI

Ude godt, men hjemme bedst… stemmer det virkelig altid? Absolut ikke. På TUIs familieferier kan ude være meget bedre end bare godt. Alt fra grillaftener, svømmeskole og træning til ganske enkelt at vågne om morgenen, kan være meget bedre når du er væk.
Sissi Sissi 2019-05-22

Bestil din egen villa på Cypern

Har du overvejet at leje hus på Cypern? Med os kan du bestille hele pakken, både egen villa og fly. Vi har flere villaer at vælge mellem, nogle med fire soveværelser og plads til 8 personer! Du kan blandt andet vælge at bo i en villa med havudsigt eller med adgang til børneklub på et nærliggende hotel. Læs mere og få vores bedste tips!
Anja Jensen Anja Jensen 2019-05-12

8 familiehoteller direkte ved stranden

TUI Family Life-hotellerne har alt du kan ønske dig til en god familieferie. Alt lige fra store poolområder til børneklubber, aktiviteter, restauranter, og fitness. Oven i dette er beliggenheden altid god! Her guider vi dig til vores Family Life hoteller direkte ved stranden.
Anja Jensen Anja Jensen 2019-05-06

Klimakompenserede familiehoteller – kun hos TUI

TUI Family Life hedder hotellerne til familiens bedste ferie. Der finder du alt fra store pools til børneklubber, fitnesstræning, sund mad og meget andet. Men ikke nok med det. TUI er desuden det eneste selskab i rejsebranchen, der klimakompenserer sine førende hotelkoncepter for familier. Og det gælder i øvrigt også alle vores andre koncepthoteller.
Anja Jensen Anja Jensen 2019-05-06