7 tips til udflugter på Mallorca

2018-06-06
Stine Sørensen
Mallorca har noget for enhver smag: Fra den fredsfyldte fiskerby Porto Colom til caribiske vibes ved Es Trens-stranden. Eller hvad med en bjergetape på cykel eller en tur i bølgerne med surfbrættet? Med en lejet bil kommer du let rundt til øens mange skatte. Her kan du læse vores syv tips til udflugter og oplevelser på ferie-favoritten Mallorca.

Cabrera – en uspoleret øgruppe

Lokkes du af uberørt natur, vildmarksliv og eventyr, kan vi anbefale en bådtur til øgruppen Cabrera, der ligger cirka 10 kilometer fra Mallorcas sydligste spids. De 19 øer, der blev brugt som fængsel under Napoleonskrigen, er i dag et uspoleret naturreservat.
Ud over at være tæt på naturen, kan du sole og bade eller gå på opdagelse i ruinerne fra en gammel fæstning fra 1300-tallet. Ikke mange turister tager turen over til den ubeboede øgruppen, og du har derfor ofte stranden helt for dig selv.

Porto Colom – en fredfyldt fiskerby

”Mañana mañana” er i den grad mottoet for denne stille fiskerby, hvor ingeting er så vigtigt, at det ikke kan vente til i morgen. I Porto Colom kan du opleve Mallorca, som det var i 70’erne. Øjet bliver let fanget af de farvestrålende fiskerhuse, når du slentre ned af havnens gamle del i duften fra det salte hav og friskfanget fisk. I den nye del af havnen ligger flotte sejlbåde og yachter fortøjet og vugger. Når mørket falder på, smider restauranterne i kajens ende dagens fangst på grillen.

Porto Cristo – en af Mallorcas største seværdigheder

Et stykke nord for Porto Colom ligger Porto Cristo. Trods den korte afstand er der en verden til forskel på de to byer. Porto Cristo byder på en mere moderne og luksuriøs tilværelse, og marinaen gæstes ofte af eksklusive både. Mange kommer især for den nærliggende strand – en 350 meter lang perle med finkornet sand. I nærheden af byen ligger en af øens absolut største turistattraktioner: Dragegrotterne. Her finder du Europas største underjordiske sø.

Sierra de Tramuntana – cykeltips

Giv din indre bjergged en rigtig udfordring med en bjergetape i Sierra de Tramuntana, der er Tour de France værdig. For de knap så erfarne er bjergkæden Sierra de Llevant i øst en lidt mere overkommende udfordring. Skal tempoet længere ned, kan du cykle langs kysten forbi appelsinlunde og klostre. Uanset ambitionsniveau er kombinationen af Mallorca, ferie og cykel en stensikker vinder.

Magaluf – et mekka for surfere

Mallorca er som skabt til eventyr på vand. Bølgerne giver gode forhold til surfere, og stranden her er populær til både vind- og kitesurfing. Skulle vinden svigte en dag, kan du teste bølgerne i Magalufs surfcenter eller den heftige wakeboardpark i Alcudia.

Es Trenc – strandtip

Es Trenc er Mallorcas mest eksklusive badestrand, og den kaldes ofte for Mallorcas Caribien på grund af havets kraftige turkisblå farve. Stranden ligger i en nationalpark mellem den lille by Ses Covetes og feriestedet Colonia Sant Jordi. Har du glemt badetøjet, behøver det ikke afholde dig fra en tur i bølgerne. Es Trenc er nemlig en af de mest besøgte badestrande for naturister.

Cala Molins – en glemt perle

Luk øjnene og forstil dig en stille og solrig plads ved havet – som et sted hvor en forfatter ville rejse hen for at hente inspiration til en ny bog. Ser du det for dig? Stedet du forestiller dig minder formentligt om noget i stil med Cala Molins.
I en yderlig bugt ved den lille fiskerby Cala San Vicente ligger badestranden, som er kendt for sin afslappende atmosfære og pragtfulde omgivelser. Her er færre turister end ved Es Trenc, og lydbilledet domineres af dovne bølgeskvulp mod stranden.

TEKST: NICLAS SJÖQVIST
TUI Travel nr. 1, udgivet vinteren 2018

Lignende indlæg

Barbados – det perfekte rejsemål for en romantisk ferie

Blændende hvide strande, turkist vand og tropisk grøn beplantning. Barbados er virkelig alt, hvad du kan forvente af et caribisk paradis, og lidt til. Svøm med skildpadder, besøg botaniske gårdhaver og afslut dagen på klipperne ved Northpoint med en magisk solnedgang. Det er helt sikkert Barbardos, du skal rejse til, hvis du vil have en rigtig romantisk ferie med dit livs kærlighed.
Stine Sørensen Stine Sørensen 2019-02-27

5 vilde vandparker i Europa

Få ting her i verden kan lokke det indre legebarn frem hos både børn og voksne som vand. Kombinerer du vandet med fart, kraftige vandfald og mange højdemeter har endorfinniveauet en tendens til at stige ligeså højt som humøret. Her har vi samlet nogle af Europas vildeste vandparker med potentiale til at fremkalde ægte lykkerus.
Stine Sørensen Stine Sørensen 2019-02-24

Det skal du opleve på Madeira – stor oplevelsesguide

Nord for De Kanariske Øer. Vest for Marokkos kyst. Her ligger den lille ø, som har fostret en af tidens største fodboldstjerner. I hovedstaden Funchal venter travle markeder med pølser, oste og tørrede krydderier lige rundt om hjørnet fra vinkældre med Mavasiavin. Øen byder på charmerende og farverige bjergbyer og uimodståelige naturoplevelser. Velkommen til TUI’s store oplevelsesguide til Madeira.
Stine Sørensen Stine Sørensen 2018-12-25

Tag på efterårsgetaway og besøg disse hjemsøgte byer

Mange byer får en helt anden stemning, når efteråret melder sin ankomst. Berlin om sommeren og Berlin om efteråret, er to helt forskellige byer. Det er måske ikke så mærkeligt, at efteråret kan få uhyggelige historier til at bliver lidt værre. Her har vi samlet syv hjemsøgte byer, hvor du kan gøre en almindelig efterårsweekend til en Halloweekend!
Laura Laura 2018-09-19