Inspiration
5 grunde til at vælge Montenegro

5 grunde til at vælge Montenegro

2016-10-31

Det direkte fly tager dig til lilleputlandet på tre timer via det Adriatiske hav. Her finder du strande, lokalt dyrkede delikatesser og grønne bjerge, som er med til at gøre Montenegro til det nye Kroatien. 

Montenegro

5 grunde til at vælge Montenegro

  1. Strandende Både Budva og Becici strækker sig langs en lange strande. I modsætning til Kroatien består strandende mest af sand og lidt småsten - perfekt til barfodslivet. Hvis du har lyst, kan du tage en løbetur om morgenen langs strandpromenaden i Budva. Lige netop på det tidspunkt er havet blankt og har et helt specielt lys, når solen begynder at kigge frem over bjergkanten.

  2. Udflugt til Przno Badebyen Przno er en lille fiskerby med en strand, hvor cafeer og restauranter ligger side om side. Mens man slapper af på stranden tøffer fiskebådene frem og tilbage med det, der senere serveres på restauranterne.

  3. Dagens fangst på bordet På de fleste restauranter er det dagens fangst der serveres - alt fra blæksprutte til skaldyr. På mange restauranter præsenteres fiskene på store fad og du kan selv vælge hvilken fisk, du vil have tilberedt. Hvis du har plads til dessert, er de syndigt gode priganice et must – luftige donuts der dyppes i honning.

  4. Grønne bjerge Inde i landet byttes strandende ud med dybe kløfter og vinmarker. Skadar-søen der grænser op mod Albanien, er Sydeuropas største sø og et paradis for ornitologer – i søen tager både hejrer og pelikaner en pause. Lyder det lidt for langsomt til din smag, er der rafting i Tara Canyon, hvis størrelse kun overgås af Grand Canyon.

  5. Piratbyen Kotor I et landskab der minder om de norske fjelde, ligger byen Kotor i en vig af samme navn. Byen er forklaringen på at så mange souvenirs fra Montenegro har et pirattema. Når du slår dig ned på en af cafeerne ved byporten, er det ikke usandsynligt at din tjener er efterkommer af nogle af de store piratfamilier, der engang hærgede langs kysten.

Læs mere om TUIs Montenegro

“For at besejre landet, skal du først finde dit eget Montenegro”

Guide i Montenegro

 

dagens-fangst-mat-montenegro-tui-0307828-840

På de fleste restauranter serveres dagens fangst – alt fra fisk, blæksprutter og skaldyr.

 

fiskebat-montenegro-tui-0307888-840

Fiskebåde, taxibåde og andre både ligger til i havnen på Montenegros havne og fiskebyer.

restaurang-montenegro-tui-0307887-840 I Montenegros badestrande og fiskebyer ligger der hyggelige cafeer side om side.

I Montenegros badestrande og fiskebyer ligger der hyggelige cafeer side om side.

strander-i-montenegro-tui-0306234-840

En af de mange fantastiske strande med krystalklart vand i Montenegro.