2019-02-21

5 grunde til at du skal rejse til Barbados

Det er måske ikke supersvært at finde gode argumenter for, hvorfor du skal besøge Barbados. Mange har helt sikkert Caribiens mest solrige ø – med kridhvide strande og turkist hav – højt på listen over drømmerejsemål. Men hvis du mod al forventning stadig ikke er overtalt, så kommer her fem gode grunde til, at din næste rejse skal gå til Barbados.

Artiklen er udarbejdet i sammen med Barbados turistbureau.

barbados

Strandene

Barbados har nogle af Caribiens bedste strande – og forholdsvis mange af dem med tanke på øens størrelse. Den dramatiske kystlinje er formet af havet og vinden, der hvor Atlanterhavet møder det Caribiske Hav.

Østkysten – som vender mod Atlanterhavet – er en favorit blandt surfere, og strandene her er generelt ikke så egnet til børn.

Mod syd findes flere hyggelige, små strande for eksempel Bottom Bay samt en fin strandpromenade med flere restauranter, barer og badeviger.

Vestkysten er mere beskyttet og har de lange, bløde sandstrande, vi normalt forbinder med Caribien, som Carlisle Bay lige uden for Bridgetown og rolige Gibbes længere oppe ad vestkysten.

Den nordlige af øen domineres af spektakulære klipper, men selv her er det muligt at finde hengemte strande i vigerne mellem stenformationer.

Rejs med TUI til Barbados
Gibbes Beach på Barbados.

Vandsport

Barbados er som skabt til vandsport og naturoplevelser. Her blæser pålidelige vinde, som giver gode forhold til kite- og windsurfing året rundt. I Silver Sands kan du tage surflektioner, hvis du vil prøve kræfter med det.

Langs med øst- og sydkysten findes der masser af plads at boltre sig på for dem, der vil surfe med board på bølgerne. Uden for den hvidkalkede strand Bathsheba ruller den mangedobbelte verdensmester, Kelly Slaters, yndlingsbølger ind.

Hvis du foretrækker lidt roligere vandaktiviteter, har Barbados også udemærkede forhold til snorkling, vragdykning og ture, hvor du kan spotte skildpadder.

Rejs med TUI til Barbados
På Barbados kan du lære at surfe.

Spa og wellness

Et besøg på Barbados er en udmærket anledning til at koble af og geare ned. Solskin, varme og den salte havluft hjælper til lindring af smerter. Der findes mange måde, hvorpå tempoet kommer endnu længere ned – fra yoga på vandet og luksuriøse spaoplevelser til et besøg i gårdhaven Hunte’s Garden akkompagneret af klassisk musik.

Oistins Fish Fry

Om aftenen, særligt i weekenden, forvandles fiskerbyen Oistins til en sydende gryde af smage, musik og aktiviteter. På Oistins Bay Gardens byder de på ”fish fry”, hvor helt friskfanget fisk og alle slags skalddyr steges og grilles på bestilling og serveres direkte til hånden. Stemningen er afslappet og familiær blandt både turister og lokale langs med picnic-bordene.

Ud af højtalerne strømmer kalypsorytmer og gamle reggaeklassikere, og hvis du er heldig, rammer du en aften med live musik. Glem ikke at kigge dig omkring standene, hvor du kan købe kunsthåndværk, tøj, malerier og meget mere.

Rejs med TUI til Barbados
På Oistins Bay Gardens byder de på ”fish fry”.

Harrison’s Cave

Midt på Barbados – inde i højlandet – finder du en af øens største seværdigheder, Harrison’s Cave. Det er et grottesystem, som er mindst 2,3 kilometer langt og helt op til 15 meter højt i den største del, the Great Hall. Vil du udforske det stadigt aktive grottesystem, kan du vælge mellem guidede ture til fods (ind imellem på alle fire) eller i specialbyggede sporvogne.

Rejs med TUI til Barbados
Harrison’s Cave på Barbados er en imponerende oplevelse.

Hvorfor nøjes med fem grunde, tænker du måske? Ja, for på et eller andet tidspunkt må artiklen jo stoppe. Der findes selvfølgelig mange flere grunde til at rejse til Barbados, og vil du finde dine egne grunde, kan du ligeså godt bestille din rejse til Barbados allerede i dag.