2017-02-25

15 film, som får rejselysten til at spire

Mange siger, at en god film giver seeren en følelse af at rejse - andre mener, at bøger giver læseren denne oplevelse. En del siger, til og med, at livet er en rejse. En ting er dog sikkert - film inspirerer os til at rejse. Både til stedet hvor filmen udspiller sig, men også til at rejse generelt.

Filmen Det blå dyb giver en lyst til at opleve de hvide toppe på de sydlige Andesbjerge. Budskab, handling og karakterer behøver ikke være sukkersøde, som i Mamma Mia , for at få rejselysten til at spire. Filmen kan være hjerteskærende sørgelig, som Into the Wild, men lysten til at vandre gennem Alaskas vildmarker findes stadig.

Amalie de Montmarte
Grønthandleren i Amélie fra Montmartre, et klassisk stilbillede i Paris, som får mange til at drømme.

15 film, som vækker rejselysten

 1. Det blå dyb (Le Grand Bleu, 1988, SF Anytime) Verdens bedste film tager os med til Grækenland, Sicilien i Italien, Den Franske Rivera, New York og Andesbjergene.

 2. Jönssonligaen på Mallorca (1989) Middelhavets juvel og alles favorit fremføres flot heri.

 3. Spis Bed Elsk (2010, Netlix) Den indonesiske paradisø Bali er bare et af stederne, i denne feel good film, som giver lyst til at opleve verden.

 4. The Beach (2010) Indtil blodet begynder at flyde og narkotikaen at fylde, drømmer man om ungdommens frihed, Thailand og Sydøstasien.

 5. Den fabelagtige Amélie fra Montmartre (2001, Netflix) Vespa-scenerne vækker drømmen om Paris. Havenissen, som bliver globetrotter er blevet et klassisk meme.

 6. The Grand Budapest Hotel (2014, Viaplay) En af Wes Andersons bedste film er et must see, hvis man interesserer sig for historie og den slaviske del af Europa. En film, som giver en lyst til at besøge Wien, Krakow, Prag og Budapest.

 7. The Descendants (2011) En trist George Cloony på Hawaii. Bare setuppet for denne film er genial. 1. Find verdens flotteste mand. 2. Placer ham i et tropisk paradis.

 8. Motorcykel dagbog (2000) Her følges den unge Che Guevaras rejseberetning fra fødebyen Cordoba i Argentina og ned gennem Sydamerika på motorcykel. Rejsen byder på oplevelser fra alle dele af samfundet.

 9. Et hus i Toscana (2003, Netflix) Har drømmen om hjemmedyrkede tomater med selvpresset olivenolie strejfet dig? Så er denne film lige noget for dig.

 10. Lost in Translation (2003) En klassisker om storbyens og nutidens ensomhed. Sofia Coppola får en til at ville rejse til Tokyo og Seoul.

 11. Festlige feriedage (1953, Viaplay) De små badehoteller langs Europas kyst - fra Biscaya til Kattegat - findes ikke længere, men feriesabotørerne gør.

 12. James Bond-filmene Bond generelt. Se bort fra køndiskriminering, racisme og produktplaceringer og fokuser på miljø, paradisstrande og gadgets.

 13. Forrest Gump (1994, Viaplay) En film, som virkelig sætter gang i rejselysten. Både til de amerikanske sydstater, men også til at rejse i tiden.

 14. The secret life of Walter Mitty (2013) Fodboldskampen på verdenens tag er en scene, som aldrig glemmes. Skateboarding gennem det islandske naturlandskab ej heller.

 15. Into the Wild (2007, Netflix) Smukke og storslående scener. Det store eventyr er noget, som giver lyst til at besøge nye steder. Det kan være at rejse med familien til en ø i Grækenland, som man ikke har besøgt tidligere. Det kan også være en tur på safari i Kenya med mormor. Eller, som i denne film, forlade civilisationen og bevæge sig ud i vildmarken.

The Beach - Maya Bay
Optagelsessted for The Beach - Maya Bay i Thailand. Kilde: Wikimedia Commons

Lignende indlæg

10 tips når du rejser på ferie med børn

Kan man købe bleer og solcreme på hotellet? Viser de film om bord på flyet? Og hvordan er det nu med den håndbagage? Uanset om det er første eller 20. gang, du skal på ferie med børn kan det være en stressende oplevelse for både forældre og børn. Men det behøver det bestemt ikke at være! TUI har samlet vores bedste råd til både pakning, flyet og hotellet, når du rejser sydpå med børn, så det bliver en god familieferie for alle.
Stine Sørensen Stine Sørensen 2019-10-31

Sommerens mest børnevenlige strande

Der findes mange forskellige slags strande. Nogle har sand andre sten. Nogle er lavvandede, på andre bliver vandet hurtigt dybt. Nogle har mange bølger andre få, og sådan adskiller de mange strande sig fra hinanden. Det kan være lidt af en jungle at finde ud af hvilken man skal vælge, hvis man rejser med børn. Derfor har vi samlet en liste med sommerens mest børnevenlige strande.
Laura Laura 2019-09-16

En guide til Koh Lanta

Med sine herlige strande, afslappende stemning og magiske solnedgange er det ikke så underligt, at Koh Lanta er blevet manges yndlings-ø i Thailand. I denne guide giver vi dig vores bedste tips til Koh Lantas strande, udflugter og hoteller.
Stine Sørensen Stine Sørensen 2019-08-20

10 tips til seværdigheder i Athen

Athen er et af de hotteste weekend-rejsemål lige nu. Her er listen med alt, hvad du skal lave på din tur til Grækenlands hovedstad og lidt til. Læs vores tips til byen, og hvad du ikke må misse på din rejse.
Stine Sørensen Stine Sørensen 2019-07-13