15 film, som får rejselysten til at spire

2017-02-25
Laura
Mange siger, at en god film giver seeren en følelse af at rejse - andre mener, at bøger giver læseren denne oplevelse. En del siger, til og med, at livet er en rejse. En ting er dog sikkert - film inspirerer os til at rejse. Både til stedet hvor filmen udspiller sig, men også til at rejse generelt.

Filmen Det blå dyb giver en lyst til at opleve de hvide toppe på de sydlige Andesbjerge. Budskab, handling og karakterer behøver ikke være sukkersøde, som i Mamma Mia , for at få rejselysten til at spire. Filmen kan være hjerteskærende sørgelig, som Into the Wild, men lysten til at vandre gennem Alaskas vildmarker findes stadig.

Amalie de Montmarte
Grønthandleren i Amélie fra Montmartre, et klassisk stilbillede i Paris, som får mange til at drømme.

15 film, som vækker rejselysten

 1. Det blå dyb (Le Grand Bleu, 1988, SF Anytime) Verdens bedste film tager os med til Grækenland, Sicilien i Italien, Den Franske Rivera, New York og Andesbjergene.

 2. Jönssonligaen på Mallorca (1989) Middelhavets juvel og alles favorit fremføres flot heri.

 3. Spis Bed Elsk (2010, Netlix) Den indonesiske paradisø Bali er bare et af stederne, i denne feel good film, som giver lyst til at opleve verden.

 4. The Beach (2010) Indtil blodet begynder at flyde og narkotikaen at fylde, drømmer man om ungdommens frihed, Thailand og Sydøstasien.

 5. Den fabelagtige Amélie fra Montmartre (2001, Netflix) Vespa-scenerne vækker drømmen om Paris. Havenissen, som bliver globetrotter er blevet et klassisk meme.

 6. The Grand Budapest Hotel (2014, Viaplay) En af Wes Andersons bedste film er et must see, hvis man interesserer sig for historie og den slaviske del af Europa. En film, som giver en lyst til at besøge Wien, Krakow, Prag og Budapest.

 7. The Descendants (2011) En trist George Cloony på Hawaii. Bare setuppet for denne film er genial. 1. Find verdens flotteste mand. 2. Placer ham i et tropisk paradis.

 8. Motorcykel dagbog (2000) Her følges den unge Che Guevaras rejseberetning fra fødebyen Cordoba i Argentina og ned gennem Sydamerika på motorcykel. Rejsen byder på oplevelser fra alle dele af samfundet.

 9. Et hus i Toscana (2003, Netflix) Har drømmen om hjemmedyrkede tomater med selvpresset olivenolie strejfet dig? Så er denne film lige noget for dig.

 10. Lost in Translation (2003) En klassisker om storbyens og nutidens ensomhed. Sofia Coppola får en til at ville rejse til Tokyo og Seoul.

 11. Festlige feriedage (1953, Viaplay) De små badehoteller langs Europas kyst - fra Biscaya til Kattegat - findes ikke længere, men feriesabotørerne gør.

 12. James Bond-filmene Bond generelt. Se bort fra køndiskriminering, racisme og produktplaceringer og fokuser på miljø, paradisstrande og gadgets.

 13. Forrest Gump (1994, Viaplay) En film, som virkelig sætter gang i rejselysten. Både til de amerikanske sydstater, men også til at rejse i tiden.

 14. The secret life of Walter Mitty (2013) Fodboldskampen på verdenens tag er en scene, som aldrig glemmes. Skateboarding gennem det islandske naturlandskab ej heller.

 15. Into the Wild (2007, Netflix) Smukke og storslående scener. Det store eventyr er noget, som giver lyst til at besøge nye steder. Det kan være at rejse med familien til en ø i Grækenland, som man ikke har besøgt tidligere. Det kan også være en tur på safari i Kenya med mormor. Eller, som i denne film, forlade civilisationen og bevæge sig ud i vildmarken.

The Beach - Maya Bay
Optagelsessted for The Beach - Maya Bay i Thailand. Kilde: Wikimedia Commons

Lignende indlæg

10 tips til seværdigheder i Athen

Athen er et af de hotteste weekend-rejsemål lige nu. Her er listen med alt, hvad du skal lave på din tur til Grækenlands hovedstad og lidt til. Læs vores tips til byen, og hvad du ikke må misse på din rejse.
Stine Sørensen Stine Sørensen 2019-07-13

Voksenhoteller i Thailand – 12 tips

Strande, byer og fantastiske smagsoplevelser har lokket voksne og par til Thailand i årtier. Landet er kendt som et værdsat rejsemål i eksotiske omgivelser, og det er særligt populært til romantiske ferier og bryllupsrejser. Se bare hotellet Let’s Sea Hua på billedet ovenfor. Vil du skabe nogle minder for livet med din bedre halvdel og slippe for støjende børn og mange mennesker, så skal du læse videre. Her er vores guide til de bedste voksenhoteller i Thailand.
Stine Sørensen Stine Sørensen 2019-07-01

Oplev endnu flere af Thailands strande med en kombinationsrejse

Thailand har nogle af verdens smukke strande. Men hvorfor ikke opleve endnu flere paradisstrande på én og samme ferie? Med TUI er det nemt at bestille en kombinationsrejse og rejse rundt i smilenes land. Her kan du læse mere om kombinationsrejser i Thailand – og så giver vi dig selvfølgelig listen med Thailands 10 bedste strande, så du kan finde dine favoritter og vælge de helt rigtige rejsemål i Thailand.
Stine Sørensen Stine Sørensen 2019-06-20

Udflugter på historiske Samos

Samos er en ø, der har noget for alle - afslappende byer, herlige strande og grønne skove. Øens rige historie gør, at den er fuldspækket med historiske spor. Øen har været knudepunkt mellem forskellige kulturer og religioner og mange afgørende hændelser gennem tiden. Det giver mulighed for nogle fantastiske oplevelser - du skal bare vide, hvor du finder dem. Vi hjælper gerne og lister her de bedste udflugter på Samos.
Stine Sørensen Stine Sørensen 2019-06-13