15 film, som får rejselysten til at spire

2017-02-25
Laura
Mange siger, at en god film giver seeren en følelse af at rejse - andre mener, at bøger giver læseren denne oplevelse. En del siger, til og med, at livet er en rejse. En ting er dog sikkert - film inspirerer os til at rejse. Både til stedet hvor filmen udspiller sig, men også til at rejse generelt.

Filmen Det blå dyb giver en lyst til at opleve de hvide toppe på de sydlige Andesbjerge. Budskab, handling og karakterer behøver ikke være sukkersøde, som i Mamma Mia , for at få rejselysten til at spire. Filmen kan være hjerteskærende sørgelig, som Into the Wild, men lysten til at vandre gennem Alaskas vildmarker findes stadig.

Amalie de Montmarte
Grønthandleren i Amélie fra Montmartre, et klassisk stilbillede i Paris, som får mange til at drømme.

15 film, som vækker rejselysten

 1. Det blå dyb (Le Grand Bleu, 1988, SF Anytime) Verdens bedste film tager os med til Grækenland, Sicilien i Italien, Den Franske Rivera, New York og Andesbjergene.

 2. Jönssonligaen på Mallorca (1989) Middelhavets juvel og alles favorit fremføres flot heri.

 3. Spis Bed Elsk (2010, Netlix) Den indonesiske paradisø Bali er bare et af stederne, i denne feel good film, som giver lyst til at opleve verden.

 4. The Beach (2010) Indtil blodet begynder at flyde og narkotikaen at fylde, drømmer man om ungdommens frihed, Thailand og Sydøstasien.

 5. Den fabelagtige Amélie fra Montmartre (2001, Netflix) Vespa-scenerne vækker drømmen om Paris. Havenissen, som bliver globetrotter er blevet et klassisk meme.

 6. The Grand Budapest Hotel (2014, Viaplay) En af Wes Andersons bedste film er et must see, hvis man interesserer sig for historie og den slaviske del af Europa. En film, som giver en lyst til at besøge Wien, Krakow, Prag og Budapest.

 7. The Descendants (2011) En trist George Cloony på Hawaii. Bare setuppet for denne film er genial. 1. Find verdens flotteste mand. 2. Placer ham i et tropisk paradis.

 8. Motorcykel dagbog (2000) Her følges den unge Che Guevaras rejseberetning fra fødebyen Cordoba i Argentina og ned gennem Sydamerika på motorcykel. Rejsen byder på oplevelser fra alle dele af samfundet.

 9. Et hus i Toscana (2003, Netflix) Har drømmen om hjemmedyrkede tomater med selvpresset olivenolie strejfet dig? Så er denne film lige noget for dig.

 10. Lost in Translation (2003) En klassisker om storbyens og nutidens ensomhed. Sofia Coppola får en til at ville rejse til Tokyo og Seoul.

 11. Festlige feriedage (1953, Viaplay) De små badehoteller langs Europas kyst - fra Biscaya til Kattegat - findes ikke længere, men feriesabotørerne gør.

 12. James Bond-filmene Bond generelt. Se bort fra køndiskriminering, racisme og produktplaceringer og fokuser på miljø, paradisstrande og gadgets.

 13. Forrest Gump (1994, Viaplay) En film, som virkelig sætter gang i rejselysten. Både til de amerikanske sydstater, men også til at rejse i tiden.

 14. The secret life of Walter Mitty (2013) Fodboldskampen på verdenens tag er en scene, som aldrig glemmes. Skateboarding gennem det islandske naturlandskab ej heller.

 15. Into the Wild (2007, Netflix) Smukke og storslående scener. Det store eventyr er noget, som giver lyst til at besøge nye steder. Det kan være at rejse med familien til en ø i Grækenland, som man ikke har besøgt tidligere. Det kan også være en tur på safari i Kenya med mormor. Eller, som i denne film, forlade civilisationen og bevæge sig ud i vildmarken.

The Beach - Maya Bay
Optagelsessted for The Beach - Maya Bay i Thailand. Kilde: Wikimedia Commons

Lignende indlæg

Bestil din egen villa på Cypern

Har du overvejet at leje hus på Cypern? Med os kan du bestille hele pakken, både egen villa og fly. Vi har flere villaer at vælge mellem, nogle med fire soveværelser og plads til 8 personer! Du kan blandt andet vælge at bo i en villa med havudsigt eller med adgang til børneklub på et nærliggende hotel. Læs mere og få vores bedste tips!
Anja Jensen Anja Jensen 2019-05-12

Barbados – det perfekte rejsemål for en romantisk ferie

Blændende hvide strande, turkist vand og tropisk grøn beplantning. Barbados er virkelig alt, hvad du kan forvente af et caribisk paradis, og lidt til. Svøm med skildpadder, besøg botaniske gårdhaver og afslut dagen på klipperne ved Northpoint med en magisk solnedgang. Det er helt sikkert Barbardos, du skal rejse til, hvis du vil have en rigtig romantisk ferie med dit livs kærlighed.
Stine Sørensen Stine Sørensen 2019-02-27

Det skal du opleve på Madeira – stor oplevelsesguide

Nord for De Kanariske Øer. Vest for Marokkos kyst. Her ligger den lille ø, som har fostret en af tidens største fodboldstjerner. I hovedstaden Funchal venter travle markeder med pølser, oste og tørrede krydderier lige rundt om hjørnet fra vinkældre med Mavasiavin. Øen byder på charmerende og farverige bjergbyer og uimodståelige naturoplevelser. Velkommen til TUI’s store oplevelsesguide til Madeira.
Stine Sørensen Stine Sørensen 2018-12-25

Tag på efterårsgetaway og besøg disse hjemsøgte byer

Mange byer får en helt anden stemning, når efteråret melder sin ankomst. Berlin om sommeren og Berlin om efteråret, er to helt forskellige byer. Det er måske ikke så mærkeligt, at efteråret kan få uhyggelige historier til at bliver lidt værre. Her har vi samlet syv hjemsøgte byer, hvor du kan gøre en almindelig efterårsweekend til en Halloweekend!
Laura Laura 2018-09-19