10 tips til seværdigheder i Athen

2019-07-13
Stine Sørensen
Athen er et af de hotteste weekend-rejsemål lige nu. Her er listen med alt, hvad du skal lave på din tur til Grækenlands hovedstad og lidt til. Læs vores tips til byen, og hvad du ikke må misse på din rejse.

I samarbejde med Grækenlands turistbureau
greecelogo

Mange rejser gennem Athen på vej mod de mange græske småøer. Men vi anbefaler dig at blive et par dage i Athen næste gang og opleve denne skønne storby, som har noget for enhver smag. Her finder du fantastisk historie, god shopping, herligt kulturliv, gode hoteller og er samtidigt nær stranden. Her er listen med 10 seværdigheder du ikke må misse i Athen.

1. Akropolis

Selvfølgelig havner Akropolis øverst på listen! Akropolisklippen ligger 150 meter over havet; højt oven byen. De fleste bygninger på Akropolis er bygget i marmor, og den bedst kendte bygning er templet Parthenon. Her finder du også det relativt nye Akropolismuseum for foden af klippen.

Rejs med TUI til Athen
Akropolis er Athens seværdighed nummer 1.

2. Bjerget Lykabettos

Lykabettos er Athens højeste bjerg, og her fra har du en smuk udsigt over hele byen. Du kommer til toppen med en kondol eller til fods af den snoede sti og samtidigt se Athen brede sig ud mod samtlige verdens hjørner.

3. Havnebyen Pireus

Hop ned i metroen og tag til den smukke havneby Pireus. Gå rundt i havnen, kig på de smukke fiskebåde og smag de fantastiske retter med skalddyr.

4. Spadser rundt i Plaka

Besøg bydelen Plaka og gå rundt i de små gader, som ofte er helt fri foNr bile. Her finder du restauranter, barer, natklubber og caféer.

Rejs med TUI til Athen
Spadser rundt i Athens hyggelige, små gader.

5. Agoran

Agoran ligger lige uden for Akropolis og var tidligere en stor markedsplads. Her finder du også Hefaistostemplet – et af Grækenlands bedst bevarede templer.

6. National Gardens

Den her lille park er en oase midt i byen. Høje træer, grønne stier, springvand, en lille zoo og en legeplads. Med andre ord det perfekte sted for en picnic med familien.

Rejs med TUI til Athen
The National Gardens i Athen.

7. Stavros Niarchos Foundation Cultural Center

Her finder du Greek National Opera, et smuk bibliotek og en enorm park. Café, legeplads, gratis arrangementer og en smuk udsigt til Akropolis.

8. Oplev Monastiraki

Monastiraki er Athens ældste og måske mest besøgte bydel. Besøg det hyggelige torv, tag-barerne og restauranterne og glem ikke det fine loppemarked om søndagen. Her finder du også Varvakios Agora, som er et stort inden- og udendørs madmarked.

9. Brettos destilleri

Her står hundredvis af farvestrålende flasker på rad og række. Brettos destilleri i bydelen Palak er Athens ældste og du finder naturligvis en autentisk ouzo, men de laver også egne likører. Her føles det som om tiden er gået i stå og stedet er lille og intimt.

10. Museum of Cycladic Art

Her finder du mere end 3 000 eksemplarer på kukladisk kunst. Du kan se figurer og statuer fra bronzealderen i alle mulige former og størrelser.

Rejs med TUI til Athen
Monastiraki i Athen er et must.

Lignende indlæg

Citronhajer på Kap Verde

De krogede tænder og den skarpe lugtesans gør citronhajen til en af havets mest effektive kødædere. Solo-jægeren har fået sit navn efter sin gule farve. Mens dens syn svigter, finder de bytte gennem ampuller, der registrer elektriske felter. Mennesket syn er som bekendt godt i dagslys – i hvert fald så godt at du nemt kan få øje på disse fantastiske skabninger i det krystalklare vand, der omgiver Kap Verde øerne.
Stine Sørensen Stine Sørensen 2019-07-12

Voksenhoteller i Thailand – 12 tips

Strande, byer og fantastiske smagsoplevelser har lokket voksne og par til Thailand i årtier. Landet er kendt som et værdsat rejsemål i eksotiske omgivelser, og det er særligt populært til romantiske ferier og bryllupsrejser. Se bare hotellet Let’s Sea Hua på billedet ovenfor. Vil du skabe nogle minder for livet med din bedre halvdel og slippe for støjende børn og mange mennesker, så skal du læse videre. Her er vores guide til de bedste voksenhoteller i Thailand.
Stine Sørensen Stine Sørensen 2019-07-01

Oplev endnu flere af Thailands strande med en kombinationsrejse

Thailand har nogle af verdens smukke strande. Men hvorfor ikke opleve endnu flere paradisstrande på én og samme ferie? Med TUI er det nemt at bestille en kombinationsrejse og rejse rundt i smilenes land. Her kan du læse mere om kombinationsrejser i Thailand – og så giver vi dig selvfølgelig listen med Thailands 10 bedste strande, så du kan finde dine favoritter og vælge de helt rigtige rejsemål i Thailand.
Stine Sørensen Stine Sørensen 2019-06-20

Udflugter på historiske Samos

Samos er en ø, der har noget for alle - afslappende byer, herlige strande og grønne skove. Øens rige historie gør, at den er fuldspækket med historiske spor. Øen har været knudepunkt mellem forskellige kulturer og religioner og mange afgørende hændelser gennem tiden. Det giver mulighed for nogle fantastiske oplevelser - du skal bare vide, hvor du finder dem. Vi hjælper gerne og lister her de bedste udflugter på Samos.
Stine Sørensen Stine Sørensen 2019-06-13