2019-07-13

10 tips til seværdigheder i Athen

Athen er et af de hotteste weekend-rejsemål lige nu. Her er listen med alt, hvad du skal lave på din tur til Grækenlands hovedstad og lidt til. Læs vores tips til byen, og hvad du ikke må misse på din rejse.

I samarbejde med Grækenlands turistbureau
greecelogo

Mange rejser gennem Athen på vej mod de mange græske småøer. Men vi anbefaler dig at blive et par dage i Athen næste gang og opleve denne skønne storby, som har noget for enhver smag. Her finder du fantastisk historie, god shopping, herligt kulturliv, gode hoteller og er samtidigt nær stranden. Her er listen med 10 seværdigheder du ikke må misse i Athen.

1. Akropolis

Selvfølgelig havner Akropolis øverst på listen! Akropolisklippen ligger 150 meter over havet; højt oven byen. De fleste bygninger på Akropolis er bygget i marmor, og den bedst kendte bygning er templet Parthenon. Her finder du også det relativt nye Akropolismuseum for foden af klippen.

Rejs med TUI til Athen
Akropolis er Athens seværdighed nummer 1.

2. Bjerget Lykabettos

Lykabettos er Athens højeste bjerg, og her fra har du en smuk udsigt over hele byen. Du kommer til toppen med en kondol eller til fods af den snoede sti og samtidigt se Athen brede sig ud mod samtlige verdens hjørner.

3. Havnebyen Pireus

Hop ned i metroen og tag til den smukke havneby Pireus. Gå rundt i havnen, kig på de smukke fiskebåde og smag de fantastiske retter med skalddyr.

4. Spadser rundt i Plaka

Besøg bydelen Plaka og gå rundt i de små gader, som ofte er helt fri foNr bile. Her finder du restauranter, barer, natklubber og caféer.

Rejs med TUI til Athen
Spadser rundt i Athens hyggelige, små gader.

5. Agoran

Agoran ligger lige uden for Akropolis og var tidligere en stor markedsplads. Her finder du også Hefaistostemplet – et af Grækenlands bedst bevarede templer.

6. National Gardens

Den her lille park er en oase midt i byen. Høje træer, grønne stier, springvand, en lille zoo og en legeplads. Med andre ord det perfekte sted for en picnic med familien.

Rejs med TUI til Athen
The National Gardens i Athen.

7. Stavros Niarchos Foundation Cultural Center

Her finder du Greek National Opera, et smuk bibliotek og en enorm park. Café, legeplads, gratis arrangementer og en smuk udsigt til Akropolis.

8. Oplev Monastiraki

Monastiraki er Athens ældste og måske mest besøgte bydel. Besøg det hyggelige torv, tag-barerne og restauranterne og glem ikke det fine loppemarked om søndagen. Her finder du også Varvakios Agora, som er et stort inden- og udendørs madmarked.

9. Brettos destilleri

Her står hundredvis af farvestrålende flasker på rad og række. Brettos destilleri i bydelen Palak er Athens ældste og du finder naturligvis en autentisk ouzo, men de laver også egne likører. Her føles det som om tiden er gået i stå og stedet er lille og intimt.

10. Museum of Cycladic Art

Her finder du mere end 3 000 eksemplarer på kukladisk kunst. Du kan se figurer og statuer fra bronzealderen i alle mulige former og størrelser.

Rejs med TUI til Athen
Monastiraki i Athen er et must.

Lignende indlæg

Svært ved at vælge? Her skal du bo på Mallorca!

Hos TUI kan du vælge mellem mere end 100 hoteller på Mallorca. Men de mange valgmuligheder kan gøre ferieplanlægning helt uoverskuelig. For hvor skal du bo, og hvilket hotel passer bedst til din ferie? Vi hjælper dig her med at vælge det helt rigtige område og hotel til netop dine behov og ønsker.
Stine Sørensen Stine Sørensen 2019-09-17

Sommerens mest børnevenlige strande

Der findes mange forskellige slags strande. Nogle har sand andre sten. Nogle er lavvandede, på andre bliver vandet hurtigt dybt. Nogle har mange bølger andre få, og sådan adskiller de mange strande sig fra hinanden. Det kan være lidt af en jungle at finde ud af hvilken man skal vælge, hvis man rejser med børn. Derfor har vi samlet en liste med sommerens mest børnevenlige strande.
Laura Laura 2019-09-16

Durres Riviera – solferie med et twist

Det kan føles, som om du kunne være ethvert andet sted ved Middelhavet – når du strækker dig i solstolen, bestiller et glas bobler i strandbaren eller tramper rundt på en cykelbåd. Men Durres Riviera byder på helt unikke oplevelser inden for mad, kultur og byliv. Læs videre og få det bedste af to verdner.
Stine Sørensen Stine Sørensen 2019-08-24

Citronhajer på Kap Verde

De krogede tænder og den skarpe lugtesans gør citronhajen til en af havets mest effektive kødædere. Solo-jægeren har fået sit navn efter sin gule farve. Mens dens syn svigter, finder de bytte gennem ampuller, der registrer elektriske felter. Mennesket syn er som bekendt godt i dagslys – i hvert fald så godt at du nemt kan få øje på disse fantastiske skabninger i det krystalklare vand, der omgiver Kap Verde øerne.
Stine Sørensen Stine Sørensen 2019-07-12