2019-07-13

10 tips til seværdigheder i Athen

Athen er et af de hotteste weekend-rejsemål lige nu. Her er listen med alt, hvad du skal lave på din tur til Grækenlands hovedstad og lidt til. Læs vores tips til byen, og hvad du ikke må misse på din rejse.

I samarbejde med Grækenlands turistbureau
greecelogo

Mange rejser gennem Athen på vej mod de mange græske småøer. Men vi anbefaler dig at blive et par dage i Athen næste gang og opleve denne skønne storby, som har noget for enhver smag. Her finder du fantastisk historie, god shopping, herligt kulturliv, gode hoteller og er samtidigt nær stranden. Her er listen med 10 seværdigheder du ikke må misse i Athen.

1. Akropolis

Selvfølgelig havner Akropolis øverst på listen! Akropolisklippen ligger 150 meter over havet; højt oven byen. De fleste bygninger på Akropolis er bygget i marmor, og den bedst kendte bygning er templet Parthenon. Her finder du også det relativt nye Akropolismuseum for foden af klippen.

Rejs med TUI til Athen
Akropolis er Athens seværdighed nummer 1.

2. Bjerget Lykabettos

Lykabettos er Athens højeste bjerg, og her fra har du en smuk udsigt over hele byen. Du kommer til toppen med en kondol eller til fods af den snoede sti og samtidigt se Athen brede sig ud mod samtlige verdens hjørner.

3. Havnebyen Pireus

Hop ned i metroen og tag til den smukke havneby Pireus. Gå rundt i havnen, kig på de smukke fiskebåde og smag de fantastiske retter med skalddyr.

4. Spadser rundt i Plaka

Besøg bydelen Plaka og gå rundt i de små gader, som ofte er helt fri foNr bile. Her finder du restauranter, barer, natklubber og caféer.

Rejs med TUI til Athen
Spadser rundt i Athens hyggelige, små gader.

5. Agoran

Agoran ligger lige uden for Akropolis og var tidligere en stor markedsplads. Her finder du også Hefaistostemplet – et af Grækenlands bedst bevarede templer.

6. National Gardens

Den her lille park er en oase midt i byen. Høje træer, grønne stier, springvand, en lille zoo og en legeplads. Med andre ord det perfekte sted for en picnic med familien.

Rejs med TUI til Athen
The National Gardens i Athen.

7. Stavros Niarchos Foundation Cultural Center

Her finder du Greek National Opera, et smuk bibliotek og en enorm park. Café, legeplads, gratis arrangementer og en smuk udsigt til Akropolis.

8. Oplev Monastiraki

Monastiraki er Athens ældste og måske mest besøgte bydel. Besøg det hyggelige torv, tag-barerne og restauranterne og glem ikke det fine loppemarked om søndagen. Her finder du også Varvakios Agora, som er et stort inden- og udendørs madmarked.

9. Brettos destilleri

Her står hundredvis af farvestrålende flasker på rad og række. Brettos destilleri i bydelen Palak er Athens ældste og du finder naturligvis en autentisk ouzo, men de laver også egne likører. Her føles det som om tiden er gået i stå og stedet er lille og intimt.

10. Museum of Cycladic Art

Her finder du mere end 3 000 eksemplarer på kukladisk kunst. Du kan se figurer og statuer fra bronzealderen i alle mulige former og størrelser.

Rejs med TUI til Athen
Monastiraki i Athen er et must.

Lignende indlæg

10 tips når du rejser på ferie med børn

Kan man købe bleer og solcreme på hotellet? Viser de film om bord på flyet? Og hvordan er det nu med den håndbagage? Uanset om det er første eller 20. gang, du skal på ferie med børn kan det være en stressende oplevelse for både forældre og børn. Men det behøver det bestemt ikke at være! TUI har samlet vores bedste råd til både pakning, flyet og hotellet, når du rejser sydpå med børn, så det bliver en god familieferie for alle.
Stine Sørensen Stine Sørensen 2019-10-31

Tel Aviv – tips og perler

Man taler ofte om byerne omkring Middelhavet, der giver dig mulighed for at kombinere sol og bad med byens puls – blandt dem er Tel Aviv sammen med Barcelona, Palma og Athen. Uanset om du rejser til Tel Aviv for badferie, shopping eller kulinariske oplevelser, så har byen noget at tilbyde året rundt.
Stine Sørensen Stine Sørensen 2019-10-15

Find den kanariske ø, som passer til dig

Er du til shopping, surfing eller naturoplevelser? Måske du vil blande forskellige aktiviteter. De Kanariske Øer har mange ting til fælles for eksempel den lune varme og de dejlige strande. Men der er også mange ting der adskiller dem; både natur, oplevelser og kultur. Her kan du læse, hvad der kendetegner den enkelte ø og finde netop den ø, der passer til din ferie.
Laura Laura 2019-09-21

Hoteller i Grækenland hvor All Inclusive indgår

Det, at man ikke skal spekulere over om lommepengene slår til, giver en virkelig skøn følelse i ferien. Sådan er det, når du bestiller ferie på et All Inclusive-hotel, hvor både mad og drikke indgår. Her har vi samlet nogle af vores bedste hoteller i det græske øhav, hvor All Inclusive indgår. Vælg mellem Kos, Rhodos, Zakynthos, Samos, Kreta eller Korfu.
Anja Jensen Anja Jensen 2019-09-19