Rejser
til
Dublin

Pris fra

...

Hoteller

17

Prisniveau

Gennemsnitspriser
  • 1,5 liter vandca. 10,-

Fakta

Vis alle fakta
  • ValutaEuro (EUR)
  • Tidsforskel-1 time
  • HovedstadDublin
  • SprogIrsk, engelsk
  • Befolkning4 773 000

Rejser til Dublin

Dublin

Dublin er en kompakt by, hvor det er nemt at komme omkring til fods blandt pub'er, restauranter, museer og parker. Her er der kort afstand mellem skytshelgenen St Patricks Cathedral og ølbryggeriet Guinness Storehouse. To steder blandt mange, der er et besøg værd på storbyferie i denne venlige hovedstad.

Trinity College og whiskey

Floden Liffey deler Dublin i nord og syd. I den sydlige del ligger byens oase, den smukke park St Stephen's Green og seværdigheder som universitetet Trinity College, Dublin Castle og forlystelsesområdet Temple Bar. Her ligger også Grafton Street, Dublins mest populære shoppinggade med blandt andet det eksklusive varehus Bropwn Thomas.

Nord for floden ligger paradegaden O'Connell Street, her ligger også Old Jameson Destillery, hvor du kan lære mere om irsk whiskeyfremstilling. Forfattergalleriet The Writers Museum og berømte Abbey Theatre, Irlands nationalteater, tiltrækker mange kulturinteresserede til Dublin.

I litteraturens hovedstad kan det være på sin plads at besøge en boghandler. Hos Greens, ved Merrion Square, har de fleste store irske forfattere tilbragt tid. Hvis du vil vide mere om dem, kan du besøge Forfattermuseet, Dublin Writer's Museum, ved Parnell Square. Det berømte universitetsområde Trinity College er også et besøg værd, med det imponerende bibliotek og skatkammeret med mesterværket Book of Kells.

Dublinia og Dublin Castle

Hvis du er interesseret i historie, bør du besøge Dublinia og se deres multimediapræsentation af byen. En lektion i Dublins begivenhedsrige historie kan vække selv den mest trætte elev i skolen. Slottet Dublin Castle er også et besøg værd. Det blev opført i 1200-tallet og er bygget oven på et gammelt vikingeslot. Hvis det gik vildt for sig i vikingentiden, kan vi oplyse, at der stadig er temmelig vildt, lige op til slottet.

En anden side af byens charme og historie ser man i de gregorianske huse med de smukt malede døre – ofte i forfalden stand – der signalerer, at her er du kommet til en by, hvor livet er meget vigtigere end en facade.

Kunst og natteliv i Temple Bar

Temple Bar er kunst- og forlystelsesområdet med mange af byens bedste gallerier, barer og restauranter. Lige op til Temple Bar ligger Powerscourt Centre, et stort lagerhus fra 1700-tallet, der i dag er et velbesøgt shoppingcenter. En populær måde at komme fra Temple Bar over på den anden side af floden, er at benytte den lille smedejernsbro Ha'penny Bridge.

Madkultur & Guinness

Et pubbesøg – for eksempel i Dublins ældeste pub, The Brazen Head, på Lower Bridge Street – giver et godt indtryk af den venlige atmosfære i byen. Prøv en mørk, bittersød Guinness med cremehvidt skum – der findes også et museum i Dublin der er tilegnet denne verdensberømte øl – museet har deusuden en skybar med en fantastisk udsigt over byen.

Restauranter i forskellige prisniveauer finder du rundt omkring i Dublin. De irske restauranter anvender ofte af lokale råvarer i deres madlavning: Lam, krabbe, østers, muslinger og laks.

Rejs til Dublin med TUI

Tager du på storbyferie sker vores rejser til Dublin med rutefly, hvilket indbærer at rejselængden er fleksibel. Vi har ingen guider på rejsemålet men du kan kontakte vores onlinecenter via telefon, mail eller sms – både før og i løbet af rejsen.

Rejsetyper i Dublin