Rejser
til
Istanbul

Pris fra

...

Hoteller

27

Prisniveau

Priseksempler fra Alanya
  • Pizzaca. 50,-
  • 1 liter vandca. 5,-

Fakta

Vis alle fakta
  • ValutaTyrkiske lira (TRY)
  • Tidsforskel+1 time
  • HovedstadAnkara
  • SprogTyrkisk
  • Befolkning15.067.724

Rejser til Istanbul

Istanbul

Istanbuls 8.500 år gamle historie har meført, at byen er blevet formet af tidens tand, fuld af op- og nedture. Den storslåede Blå Moské og Topkapipaladset, de glødende solnedgange ved Bosporus, de smarte barer og udsøgte baklavas er blot nogle af grundene til dens popularitet. Med sin unikke beliggenhed mellem to kontinenter, Europa og Asien, vest og øst, har den i årtusinder både ageret skillelinje og smeltedigel for et utal af mennesker, religioner, kulturer og begivenheder.

"Hvis jorden kun var ét land, ville Konstantinopel være dens hovedstad". Det udtalte den franske kejser Napoleon Bonaparte engang om det der i dag hedder Istanbul. Det siger en hel del om byens rige historie, kultur og mangfoldighed. Han var dog hverken rejseleder eller historisker, men han havde en del sømil på bagen og en hel del byer at sammenligne med.

Istanbuls seværdigheder

Konstantinopel, Byzantion, Istanbul... kært barn har (haft) mange navne. Hvis væggene kunne tale, ville de sprudle af myter og legender. Der findes ingen anden by der kan prale med at ligge midt imellem to kontinenter. Istanbuls geografiske beliggenhed gør den til en konstant voksende by, og flyrejsen til Istanbul er kort, ca. 3 timer og 15 minutter fra København. En af de største seværdigheder i byen er floden Bosporus. Istanbuls behagelige vejr medfører, at den er værd at besøge hele året, ikke mindst på grund af de mageløse solnedgange.

Gå op i Galatatårnet, sæt dig på en terrasse i bydelen Beyoğlu eller tag en båd fra havnen Karaköy til området Kadiköy for at få et blik over den enestående Istanbul-skyline.

Den Blå Moské og Hagia Sofia

Når det gælder seværdigheder kan man ikke komme udenom Hagia Sofia og den Blå Moské. Den førstnævnte var nemlig verdens største bygning ved opførelsen i år 537 og et stykke frem i tiden. Den har tjent som mødested for både kristne ortodokse og muslimer. Den Blå Moské, der er inspireret af Hagia Sofia, har fået sit navn af udlændinge på grund af de blå mosaikker og den er meget kendt for sin storslåede kuppel. Dens rigtige navn er egentlig Sultan Ahmet-moskeen.

Shopping og mad i Istanbul

Istanbuls Grand Bazaar ligger centralt i området Fatih og har over 4000 butikker. Indenfor de historiske mure og tage ligger de tæt, side om side, og udgør et mylder af håndarbejde, tæpper og porcelæn. Der er åbent alle dage pånær søndag, så tilbring nogle timder med at botanisere i denne farverige labyrint af varer, dufte og mennesker. Gå derefter en kort tur nordpå for at spise en döner-frokost på Taksimtorvet. Når du er mæt, men ikke helt fyldt op, kan du forkæle dig selv med baklavas, det traditionsrige søde bagværk i filodej med lækkert fyld. I dag er det et kendt bagværk overalt, men efter sigende blev det opfundet her, nærmere bestemt i Topkapipaladsets køkken.

Strande rundt om Istanbul

Strandliv, sol og badning lyder måske ikke som en naturlig del af en Istanbulrejse. Men faktum er, at der findes en del skønne strande i og omkring byen. Yeşilköy Çiroz Beach og Florya Güneş Beach er kendte for deres gyldne sandstrande, og det tager kun en halv time at komme dertil med bil. Kører du den dobbelte afstand nordpå, kommer du til den smukke Burc Beach ved Sortehavet, hvor det blandt andet er meget populært med kitesurfing.

Rejs til Istanbul med TUI

Vores rejser til Istanbul foregår med rutefly, hvilket indebærer, at rejselængderne er fleksible. Vi har ingen guider på rejsemålet men du kan kontakte vores onlincecenter via telefon, mail eller sms – både før og i løbet af rejsen.

Rejsetyper i Istanbul