Rejser
til
Krakow

Pris fra

...

Hoteller

10

Prisniveau

Priseksempel fra Warszawa
  • 1,5 liter vandca. 3,-

Fakta

Vis alle fakta
  • ValutaPolske Zloty (PLN)
  • Tidsforskel0 timer
  • HovedstadWarszawa
  • SprogPolsk
  • Befolkningca. 766.739

Rejser til Krakow

Krakow

Rejs på storbyferie til Krakow og oplev en moderne by med aner fra middelalderen. Det er ikke bare en af Polens ældste byer, men også en af Europas ældste universitetsbyer. Her er meget at se – smukke Staro Miasto, smarte barer og spændende museer. Blandt med shopping og god mad.

Foruden arkitekturen, gør de store grønne områder Krakow til en perfekt by at opleve til fods eller på cykel på en miniferie. Hvor den tidligere bymur gik rundt om Staro Miasto, den gamle bydel, ligger nu en af byens største parker – Planty Krakowskie. En gåtur her er lige hyggelig uanset om det er sommer, en efterårsweekend eller når sneen er faldet.

Kunst, kultur og historie

I bykernen ligger slottet Wawel, hvor du finder både domkirken og et kunstmuseum med en enorm samling. Fra klokketårnet har du den bedste udsigt over Krakow. Udenfor står en statue af dragen, der ifølge sagnet truede byen. Et stykke udenfor byen kan du tage med på en guidet tur 300 meter under jorden i saltminen Wielczka. I minen er der en underjordisk sø, der lyser grønt og et kapel, hvor næsten alt fra vægmalerierne til krystallysekronen er lavet af saltkrystaller.

Mættende måltider

Ønsker du en rigtig bastant middag, kan vi anbefale golonka – polsk svinekød eller stegt andebryst. Dessertelskere får deres lyst styret, da der ofte er strudel og kager på dessertmenuen. Om sommeren er der desuden iskiosker i næsten hver eneste park og på hvert et gadehjørne.

En ny by

I Kazimierz kan du gå rundt blandt restaurerede synagoger, hippe cafeer og restauranter. Ønsker du en pause fra den tunge polske mad, er der flere israelske restauranter med krydret hummus på menuen. Perfekt som snacks til en cocktail eller en øl.

Shopping med aner fra renaissancen

Klædehallen blev bygget under renaissancen og her finder du det meste, blandt andet kunsthåndværk i rav eller udskåret træ. Lige som i Warszawa er der store moderne indkøbscentre, men vil du prøve en lidt anderledes shopping, skal du besøge loppemarkedet på Plac Nowy i Kazimierz.

Et mørkt kapitel

Store dele af Polen blev hårdt ramt under 2. verdenskrig, og i Krakow ser du mange historiske monumenter, der er både spændende og fremkalder en følelse af ærefrygt. Cirka en times kørsel fra Krakow ligger Auschwitz, et sted der ikke efterlader nogen uberørt.

Rejsetyper i Krakow