Rejser
til
Tulum

Pris fra

...

Hoteller

4

Prisniveau

Gennemsnitspriser
  • Enkel middagca. 100,-

Fakta

Vis alle fakta
  • ValutaMexicansk peso (MXN)
  • Tidsforskel-7 timer
  • HovedstadMexico City
  • SprogSpansk
  • Befolkningca. 20.600

Rejser til Tulum

Tulum

Den palmefyldte hvide strand i Tulum omtales ofte som en af verdens fineste strande. Og alligevel er den ikke tætbefolket, men har en rolig og afslappet atmosfære. Et stykke herfra ligger mayabyen Tulum oppe på en klippe ud mod havet.

Folkelivet på stranden i Tulum er af en anden karakter end i betydeligt livligere Playa del Carmen, der ligger 60 km nordpå. Alt er meget tilbagelænet, her trives især rygsæksfolket, hvilket ikke er så underligt – den enestående strand omkranses af kokospalmer og har pulverhvidt sand. Der ligger en håndfuld restauranter i strandkanten, og der er endnu flere i den lille by Tulum, som ligger et stykke ind i landet.

Mayabyen Tulum

Rejsemålet er perfekt til dig, der gerne vil have et indblik i mayakulturen. På en klippe ovenfor stranden ligger den muromkransede mayaby Tulum, hvor du blandt andet finder ruinerne af landemærket El Castillo. Indenfor den fem meter brede mur ligger udgravningsområdet, hvor du kan gå rundt blandt templer med freskomalerier, skulpturer og relieffer.

Snorkling i verdensklasse

Tæt på Mayarivieraen ligger nogle af verdens bedste snorkelsteder. Lige udenfor kysten ligger The Great Mayan Reef, verdens andenlængste koralrev. Selv nybegyndere kan få et stort udbytte af en halvdags snorkeltur, hvor man fra et par meter over revet kan se havskildpadder, papegøjefisk og andre farverige indbyggere i korallernes verden.

Cenoter – snorkling i grotter

Desuden kan du tage med på organiserede udflugter ind i landet for at snorkle i såkaldte cenoter. Det er underjordiske grottesale der er halvt fyldt med ferskvand, hvor man svømmer rundt blandt drypstensformationer i kunstig belysning.

Mayabyer i junglen

Der er også nogle enestående udflugtsmuligheder for kulturinteresserede. Det var netop her i området at mayaindianernes højkultur blomstrede frem til spaniernes invasion i 1520. Vores guidede udflugter tager dig med til tempelbyer som Chichen Itza og Coba.

Rejsetyper i Tulum