Rejser
til
Rabac

Pris fra

...

Hoteller

3

Prisniveau

Gennemsnitspriser
  • Enkel middagca. 120–160,-
  • 1 liter vandca. 8,-

Fakta

Vis alle fakta
  • ValutaKuna (HRK)
  • Tidsforskel0 timer
  • HovedstadZagreb
  • SprogKroatisk
  • Befolkningca. 2.000

Rejser til Rabac

Rabac

Strandpromenaden er hjertet i badebyen Rabac. Den er omgivet af cafeer, skaldyrsrestauranter og italienske isbarer, og løber flere kilometer langs havet. Ud til den ligger vores fine TUI Blue Bellevue med børneklubber, træningslektioner og poolområder med havudsigt.

Rabac på Istriens østkyst ved Adriaterhavet er en fiskerby, der langsomt har udviklet sig til en lille badeby. Strandpromenaden er perfekt til en powerralk eller løberunde inden morgenmaden. Om aftenen fyldes udeserveringerne ved havet med folk, der nyder stilheden.

Krystalklart vand

Rullestensstranden Girandella har modtaget EUs Blue Flag for sit rene og klare vand. Her er solstole, parasoller, vandsport og nogle restauranter og barer, der har livemusik om aftenen. Nede i havnen kan du tage badebåde på dagsture til øen Cres, hvor man nogle gange kan se delfiner.

Lej en bil

Du kan også leje en bil og køre til middelalderbyen Rovinj med smalle stræder og venetianske balkoner. Eller til byen Pula, hvis amfiteater er lige så velbevaret som Roms Colosseum, blot lidt mindre.

Familiehotel med havudsigt

TUI Blue Bellevue findes alt til en skøn familieferie – lige ved havet. Nedenfor htoellet er der en lille strand med rullesten, men her er det poolen og terrasserne med badestiger der er bedst at bade ved. Inde på hotellet er der træningslektioner og masser af sjov for børn i alle aldre. Det tager cirka et kvarter at gå langs strandpromenaden til havnen.

Cykel- og vandreture

I området omkring Rabac er der cykelstier op i bjergene, men til en familietur er den syv kilometer lange strandpromenade bedre. Fra middelalderbyen Labin højt oppe i bjerge, er der udsigt over kysten og hele Rabac. Blandt de pastelfarvede huse i stræderne er der kunstgallerier og kaffebarer.

Istrien som helhed

På halvøens vestkyst ligger byerne Porec og Rovinj hyggelige gader og trappetrinsstræder. I de kuperende landskaber blandes grønklædte bjerge med olivenlunde og middelalderlige bjergbyer. Med en udlejningsbil kan du køre rundt blandt vingårdene og smage områdets hvide Malvasiavin sammen med den lufttørrede skinke, prsut. Stop ved en gårdbutik og køb trøfler og honning. Den mindste lille by har sin egen fest om sommeren, så med lidt held kan du havne midt i fejringen.

Mad og vin

Den italienske indflydelse er stærk, og pasta er en naturlig del af hvert måltid. Ofte med vilde asparges og trøfler fra Istriens skove. Det meste er lokalproduceret og du kan få nyfanget grillet fisk og kød af høj kvalitet. Du bør absolut prøve at spise på en konoba, de rustikke taverner, der serverer kroatiske retter. Og så gør det jo ikke noget, at priserne på mad og drikke er noget billigere i Istrien end på andre turistmål ved Middelhavet.

Udflugtstips

  • Venedig – dagsudflugt med båd
  • Bådtur til Limfjorden, omkranset af grønne bjerge
  • Postojna – drypstenshuler i Slovenien

Rejsetyper i Rabac