Rejser
til
Porec

Pris fra

...

Hoteller

11

Prisniveau

Gennemsnitspriser
  • Enkel middagca. 120-160,-
  • 1 liter vandca. 8,-

Fakta

Vis alle fakta
  • ValutaKuna (HRK)
  • Tidsforskel0 timer
  • HovedstadZagreb
  • SprogKroatisk
  • Befolkningca. 17.000

Rejser til Porec

Porec

Porec er en fin lille by, der stikker ud på en landtunge, med udsyn til de nærliggende småøer. Den gamle bydels venetianske huse og en byzantinsk basilika bidrager til den skønne atmosfære. Ligesom hyggelige restauranter og Istriens bedste forlystelsesliv. Der er badesteder med klipper og badeterrasser både i og lige udenfor byen.

Porec ligger på en halvø på vestkysten og er Istriens førende turistby. I den gamle bydel går du rundt i blankslidte, hvide stenstræder mellem restauranter, isbarer og barer med livemusik. Midt i byen ligger St. Eufrasisus-basilikaen fra 500-tallet med gulvmosaikker, der er med på Unescos verdensarvsliste. I havnen kan du gå rundt blandt sejlbåde og kaffebarer med et italiensk præg.

Badevige og øer

Du kan bade ved en strand midt i byen, og både nord og syd for den gamle bydel, er der et stort udvalg af badesteder, hoteller, campingpladser og vandsportscentre. Du kan tage det lille turisttog, der kører gennem pinjeskovene langs havet til Plava Zelena og Plava Laguna, to havvige med klipper og badeplatforme. Via strandpromenaden kan du også cykle, gå eller løbetræne. Der går badebåde fra byen til øerne Sveti Nikola og hoteløen Isabella.

Mere kultur

Indenfor en times kørsel fra Porec ligger Rovinj med kunstgallerier og trappetrinsstæder. Lige så langt, men i den modsatte retning, ligger byen Pula med sit amfiteater, der er lige så velbevaret som Roms Colosseum.

Istrien som helhed

I det kuperede indland blandes grønklædte bjerge med olivenlunde og middelalderlige bjergbyer. Med udlejningsbil kan du køre rundt blandt vingårde og prøve områdets hvide Malvasiavin sammen med den lokalproducerede lufttørrede skinke, prsut. Stop ved en gårdbutik og køb trøfler og honning, Den mindste lille by har sin egen fest om sommeren, så med lidt held kan du havne midt i festlighederne.

Mad og vin

Den italiensk indflydelse er stor, og hvert måltid har en pastaret, ofte med vilde asparges og trøfler fra Istriens skove. Det meste er lokalproduceret og du kan få nyfanget grillet fisk og kød af høj kvalitet. Gå ikke glip af at spise på en konoba, de rustikke taverner, der serverer kroatiske retter. At prisniveauet på mad og drikke er lavere i Istrien end på mange andre turistmål ved Middelhavet, gør det bare endnu bedre.

Udflugtstips

  • Venedig – dagsudflugt med båd
  • Bådtur til den smukke Limfjord
  • Baradinegrotten med drypstensformationer

Rejsetyper i Porec