Rejser
til
Sozopol

Pris fra

...

Hoteller

1

Prisniveau

Priseksempler fra Sunny Beach
  • Enkel middag:ca. 145,-

Fakta

Vis alle fakta
  • Valutabulgarske leva (BGN)
  • Tidsforskel+ 1 time
  • HovedstadSofia
  • SprogBulgarsk
  • Befolkning7 128 000

Rejser til Sozopol

Sozopol

Sozopol er helt klart en af Bulgariens mest charmerende byer. Lyse sandstrande på den ene side af byen og smalle stræder med middelalderatmosfære i den gamle bydel. Smag på middelhavskøkkenet og Balkans retter til priser, der tåler at blive sammenlignet.

Sozopol er som hentet fra en eventyrbog. Den ligger i frodige omgivelser på to halvøer, og langs skråningerne i den gamle bydels brostensstræder ligger træhusene tæt. I den nye del af Sozopol ligger sandstranden med vandsport og restauranter.

Smalle stræder i den gamle bydel

Det er den ældste by langs hele Sortehavskysten. Fra antikken er der bevaret en syv meter høj portal, der er resterne efter en borg der lå her. I de smalle stræder kan du gå rundt blandt træhuse fra 1700-tallet, som rummer kunstateljeer, antikvitetsbutikker og hyggelige restauranter.

Sandstrande og restaurantliv

Et stenkast derfra ligger den nye bydel Harmanite med butikker og restauranter. Den brede sandstrand med lyst sand har modtaget EUs Blue Flag for sit rene og klare vand. Både her og ved Central Beach kan du prøve surfing og jetski samt slappe af på nogle af strandbarerne.

Kulturby i antikken

Da grækerne bosatte sig her i 600-tallet f.Kr. kaldte de byen Apollonia. Med sin beliggenhed nær havet var byen et vigtigt handels- og kulturcentrum, og selv i dag forbindes byen med kultur. Her afholdes festivalen Apollonia hvert år i september, hvor byen fyldes med kunstudstillinger, livemusik og teaterforestillinger.

Rejsetyper i Sozopol