Rejser
til
Galle

Pris fra

...

Hoteller

1

Prisniveau

Gennemsnitspriser
  • Let frokostCa. 40-60,-
  • Enkel middagCa. 50-80,-
  • 1 liter vandCa. 4,-

Fakta

Vis alle fakta
  • ValutaLankesiske rupee (LKR)
  • Tidsforskel+ 4,5 time
  • HovedstadColombo
  • SprogSingalesisk, tamil og engelsk
  • BefolkningCa. 100.000 i Galle

Rejser til Galle

Galle

Galle på Sri Lankas sydspids er en by fuld af farver og kontraster. Moderne og historisk på samme tid, med sin gamle bydel der er med på Unescos verdensarvsliste. Her får du eksotiske indtryk på hele skalaen fra krydderimarkeder til tehuse, vagttårne og buddhistiske templer. Smatidig kan du bo førsteklasses ved strandene lige udenfor byen.

Den gamle bydel i Galle ligger på en halvø, der er helt omkranset af den hollandske borg, med den bastante bymur ud mod havet. Du kan tage selfies ved ikke mindre end 14 vagttårne. Og bagefter kan du gå rundt i stræderne, hvor du finder charmerende restauranter, krydderiboder og sjove butikker.

Bymur, templer og fyrtårn

Du kan vandre oppe på bymuren, med charmerende huse på den ene side og det glitrende hav på den anden. Nedenfor murene ligger kristne kirker, moskeer og buddhistiske templer som et levende eksempel på religionernes sameksistens i Sri Lanka. Et særligt kendetegn er det romantiske hvide fyrtårn fra 1848.

Crikcet og frugtmarked

Der er endnu mere at opleve lige udenfor byens mure. For eksempel den smukke cirkelrunde cricketarena, hvor Sri Lankas landshold ofte træner. Og lidt længere væk er der et marked fuld af farver og dufte fra tropiske frugter, krydderier og blomster.

Lang spændende historie

Allerede i Middelalderen var Galle en af Sri Lankas vigtigste havne i handelen med arabiske og europiske søfarere. Den berømte borg blev påbegyndt af portugiserne i 1518 og blev udvidet til sin nuværende størrelse af hollandske kolonister i 1600-tallet. Borgen og den gamle bydel har en velfortjent plads på Unescos verdensarvsliste.

Bo ved fredelige strande

Lige udenfor byens vrimmel ligger der mange hoteller ved sandstrandene. Som for eksempel det førsteklasses Amari Galle, der ligger fem kilometer vest for byen og som du kan læse mere om herunder.

Sri Lanka som helhed

Vil du opleve endnu mere af landet? Lej en bil med chauffør eller tag på nogle af vores guidede udflugter. Tag op i de grønne bjerge, hvor den berømte ceylonte dyrkes. Eller til hovedstaden Colombo med sit miks af kolonihuse, shoppingcentre, bazarområder og gallerier. En meget populær seværdighed er Tandens Tempel i Kandy, hvor en af buddhismens vigtigste relikvier, Buddhas ene kindtand, opbevares i et skrin af guld.

Vejret på Sri Lanka

På Sri Lanka er klimaet tropisk, med konstante temperaturer hele året på omkring 30 grader i luften om dagen og 27-28 grader i vandet. Kraftige men hurtigt overståede tropiske regnbyger forekommer hele året, men oftest i sommermånederne. Her kan du se en aktuel vejrprognose og årsstatisik for Galle.

Rejsetyper i Galle