Rejser
til
Riga

Pris fra

...

Hoteller

2

Prisniveau

Fakta

Vis alle fakta
  • ValutaEuro (EUR)
  • HovedstadRiga
  • Befolkningca. 1,9 mio.

Rejser til Riga

Riga

Brede boulevarder, hyggelige torvcafeer og Daugava-floden som rinder gennem byen, er nogle af grundene til, at Riga ofte kaldes Nordens Paris. I Letlands hovedstad omringes du af smuk middelalderlig arkitektur, Art Nouveau-palads og snirklende stræder fyldt med trendy restauranter. Und dig selv et spabesøg og oplev de farverige markeder.

Det centrale marked åbnede i 1930 og er et af Europas største og mest velbesøgte markeder. Spadser runt i de fem forskellige pavilloner, som under Første Verdenskrig blev anvendt som hangar for zeppelinere, og bemærk duften fra bagværk, krydderier, fersk fisk og blomster. Markeder er at finde på Unescos verdensarvsliste sammen med Rigas gamle bydele.

Oplev den gamle bys historie

Den bedste måde at udforske den gamle by på er at tillade dig selv at fare vild blandt alle de hundrede brostensgader. Oplev den 800 år gamle historie mens du passerer middeladerbygninger-, torve og kirker. Her ligger Rigas imponerende domkirke og også Sankt Peterskirken hvor du kan beundre udsigten fra et af de højeste tårne. tag gerne en pause på en cafeerne eller restauranterne i den gamle by.

Museer og prægtige bygninger

Byen er kendt for sinspektakulre Art Nouveau-arkitektur om er at finde overalt men frem for alt på Albert Street. Gaden er et såkaldt "open air museum" og hjemsted for Baltikums nok smukkeste hus. På Rigas nationale kunstmuseum kan du se en enorm samling af lettisk kunst fra 1800-tallet og frem til nutiden. House of the Black-headed Brothers, som er et museum og en koncertsal, er en af de mest storslåede bygninger i Riga og bestemt et besøg værd.

Kobl af i kurbad

Hvad passer bedre end et opvarmende spabesøg i årets kolde måneder? I Riga finder du mange kurbade at vælge imellem - også i den nærliggende bade- og kurby Jurmala, som har tiltrukket spaturister i århundreder. Hvis du tager til Jurmala om sommeren kan du, foruden at unde dig selv forskellige spabehandlinger, også koble af på den kilometerlange sandstrand.

Rejsetyper i Riga