Rejser
til
Sitges

Pris fra

...

Hoteller

6

Prisniveau

Gennemsnitspriser
  • 1,5 liter vandca. 4,-

Fakta

Vis alle fakta
  • ValutaEuro (EUR)
  • Tidsforskel0 timer.
  • HovedstadMadrid
  • SprogSpansk
  • Befolkningca. 27.000.

Rejser til Sitges

Sitges

Den smukke kystby Sitges kombinerer catalansk bycharme med kultur, hyggelige taverner og fine strande. Beliggenheden på Costa Dorada med nærheden til Barcelona, gør det nemt at tage en afstikker til storbyen

Badebyen Sitges, cirka 30 km syd for Barcelona, er en vellykket blanding af fine strande, provinsatmosfære og et løssluppent forlystelsesliv. Her er masser af gode restauranter, hvor du kan nyde et godt måltid og et glas cava, men du ser ud over havet. Sitges er også et kendt partyrejsemål i gaykredse, og kaldes også for Barcelonas lillesøster.

Der er cirka 20 km til Barcelonas lufthavn og 40 km til selve Barcelona.

Smalle stræder og hyggelig marina

Den gamle bykerne, med aner fra Middelalderen, er som taget ud af en romantisk film. Smalle stræder omkranses af hvidkalkede huse med hvælvinger, smedejernsbalkoner og orientalske detaljer. Både her og langs strandpromenaden er det let at finde gode restauranter. Gå en tur ned til den hyggelige marina, der har et stort udvalg af restauranter. Her kan du vælge alt fra lokale catalanske retter, Gazpacho, tapas eller friske fisk og skaldyr.

Gyldne strande

Ved strandpromenaden Passeig Maritim ligger en række lavvandede sandstrande. Platja de la Fragata ligger lige nedenfor Sitges flotte kirke og er populær blandt familier. Her er ingen solstole, men mulighed for at spille beachvolley, fodbold eller leje vandcykler. Direkte efter følger Platja de la Ribera, der er en af de større strande. Her findes solstole, parasoller og strandbar. Ovenfor ligger der restauranter og butikker. Bag kirken ligger stranden San Sebastian med torv og udeserveringer. Udover disse er der yderligere 14 strande at vælge mellem – alt fra familiestrande til nudiststrand og små badevige.

Forlystelsesliv

Om sommeren er Sitges en af Middelhavets partybyer, med masser af barer og klubber. Samlingspunktet er bargaden Marques de Montroig, der også kaldes Calle del Pecado – "Street of sin". I weekenderne er pulsen ekstra høj, da mange Barcelonaborgere kommer hertil for at slappe af og feste.

Shopping

Sitges har en hel del eksklusive modebutikker med tøj, sko og tasker, men også gademarkeder med souvenirs og lokale produkter. Den førende forretningsgade hedder Carrer de les Parellades og strækker sig gennem centrum. Ønsker du endnu mere shopping, kan du tage lokaltoget (45 min) ind til Barcelona.

Kirker og kunstmuseer

Over bebyggelsen ser man Sitges førende landemærke, den smukke sandfarvede kirke Sant Bartolomé. Byen har siden 1800-tallet været kendt for at tiltrække kunstnere, og på museerne Cau Ferrat og Maricel findes der samlinger fra El Greco og frem til det allermest moderne.

Udflugter

Med en udlejningsbil kan du tage på udflugter til vindistrikter og cavaproducenter. Sant Sadurni d'Anoia ligger cirka 40 km fra Sitges og er cavaens hovedstad med kendte mærker som Codorníu. Vinregionen Penedès ligger også indenfor rækkevidde af en dagsudflugt.

Rejsetyper i Sitges