Rejser
til
Gdansk

Pris fra

...

Hoteller

3

Prisniveau

Priseksempel fra Warszawa
  • 1,5 liter vandca. 3,-

Fakta

Vis alle fakta
  • ValutaPolske Zloty (PLN)
  • Tidsforskel0 timer
  • HovedstadWarszawa
  • SprogPolsk
  • Befolkning37 950 000

Rejser til Gdansk

Gdansk

Gdansk er en historisk storby med følelsen af en mindre sommerby. Byen ligger ved den polske riviera og her strækker sommeren sig langt ind i efteråret. Gdansk er en af landets tre perler ved Østersøen og du er tæt på badebyen Sopot og moderne Gdynia.

Gdansk og Gdynia ligger på hver sin side af badebyen Sopot og alle tre byer bindes sammen af en 4 km. lang sandstrand. På den måde får du det bedste af det hele; sol og strand, fornøjelser og masser af kultur og historie.

Den polske riviera

De tre byer Gdansk, Gdynia og Sopot er med årene vokset mere eller mindre sammen og udgør nærmest en stor, alsidig by. Det officielle navn på området er "Trojmiasto" (tre byer), men kaldes i daglig tale som oftest den polske riviera eller ravkysten. Gdansk og Sopot har altid været populære feriesteder i Polen, mens Gdynia de senere år har fået sin egen unikke charme.

Middelalder, rav og mikrobryggerier

Gdansk er den ældste af de tre kystbyer og i middelalderen var Gdansk en hansestad. Langs med hovedgaden og havnefronten kan du tydeligt se, at mange af bygningerne er typiske for netop middelalderen. Enden af hovedgaden munder ud i et torv, hvor du kan slå dig ned på en café, mens du nyder udsigten til et af byens berømte vartegn - Neptun-springvandet.
I de små stræder rundt om hovedgaden skal du ikke lede længe efter souvenirbutikker med rav og ægte polsk husmandskost. Der er også mulighed for at besøge en klassisk mælkebar eller en af de mange restauranter, som er grobunden for byens mange mikrobryggerier.

Anden verdenskrig og Solidaritetsbevægelsen

Startskuddet til Anden verdenskrig startede bogstavligt talt i Gdansk, da tyskerne invaderede Polen. Krigens første officielle skud blev affyret mod den polske garnison ved "Westerplatte", som i dag er blevet til et besøgsværdigt friluftsmuseum. Her finder du bl.a. det omtalte museum "Muzeum II Wojny Swiatowej". Efter angrebet blev mange af byens bygninger ødelagte og ved genopbyningen forsøgte man at genskabe det historiske bybillede. En af de nyere bygninger, "Solidaritetscentrum", er også blevet en vigtig del af Polens historie. Bygningen ligger ved havnen og det var der, at Lech Walesa, som senere blev Polens præsident, i 70´erne og 80´erne, sammen med datidens skibsbyggere, fagforeninger og akademikere, strejkede for at stoppe kommunismens undertrykkelse af folket.

Skønt strandliv i Sopot

Ved siden af Gdansk finder du en af Europas ældste kursteder, Sopot, som i dag udgør en livlig ferieby. Langs med hovedgaden Monte Cassino finder du masser af restauranter og caféer og fortsætter du mod stranden, som går langs hele Sopot, passerer du storslåede jugendhuse med finurlige detaljer. Du kommer nemt til Sopot fra Gdansk på cykel, med tog eller i bil.

Rejsetyper i Gdansk