Rejser
til
Kotor

Pris fra

...

Hoteller

0

Prisniveau

Gennemsnitspriser
  • 1 liter vand:ca. 6,-
  • Pizza:ca. 55,-

Fakta

Vis alle fakta
  • ValutaEuro (EUR)
  • Tidsforskel0 timer
  • HovedstadPodgorica
  • SprogMontenegrinsk
  • Befolkning622 875

Rejser til Kotor

Kotor

Kotor ligger ved den nordlige del af Montenegros kyststrækning, længst inde i en bugt, der minder om Norges eventyrlige fjorde. Indenfor bymuren gemmer der sig en labyrint af brostensstræder, venetianske paladser, kirker og fortovsrestauranter. Lige bag byen rejser bjergkæden Dinariderne sig og skaber en malerisk udsigt.

Kotors gamle bydel er med på Unescos verdensarvsliste, som en af de bedst bevarede middelalderbyer ved Adriaterhavet. Det er som at bevæge sig tilbage i tiden, når du går forbi kirker, klokketårne og torve i de snævre brostensstræder. Rundt om den gamle by er der en 4,5 km lang bymur, der i tidernes morgen beskyttede Kotor mod fjender. Når mørket falder på oplyses muren og kaster et blødt skær over byen.

Katedraler, museum og katte

Selv om Kotor er en lille by er der forholdsvis mange kirker, næsten en ved hvert torv. St Tryphon-katedralen blev bygget i 1100-tallet og er den mest berømte katedral i Montenegro. Besøg eventuelt det Maritime Museum, der hylder Kotors stolte søfartshistorie, og Kattemuseet der er tilegnet byens pelsklædte indbyggere. Kattene, der steg i land i den periode da Kotor var en vigtig handelshavn, er i dag lidt af et symbol for byen.

Gå på bymuren

Hvis du er på jagt efter det perfekte instagrambillede, skal du tage op til byens højeste top via bymuren. Der er 1350 trappetrin og turen er ret anstrengende, men udsigten er hele turen værd! Heroppe ligger ruinerne af fæstningen St John's eller San Giovanni som lokalbefolkningen kalder den. Gå turen om morgenen, så får du det bedste lys.

Kotors lillesøster Perast

Nogle kilometer nordvest for Kotor ligger den idylliske by Perast. Byen har kun nogle få hundrede indbyggere men rummer alligevel hele 16 kirker og er en minikopi af Kotor. Perast er mest kendt for de to små øer midt i bugten. Hver ø har sin egen kirke, St George og Our Lady of the Rocks, der ser ud til at flyde på vandet. Af naturlige grunde er dette en af de mest fotograferede steder i hele Montenegro.

Rejsetyper i Kotor

Anbefalede hoteller - Kotor

Hotellerne er desværre udsolgte

Netop nu har vi ingen hoteller i Kotor Vis alle hoteller på Montenegro