Rejser
til
Pula

Pris fra

...

Hoteller

0

Prisniveau

Priseksempler fra Porec
  • Enkel middagca. 120-160,-
  • 1 liter vandca. 8,-

Fakta

Vis alle fakta
  • ValutaKuna (HRK)
  • Tidsforskel0 timer
  • HovedstadZagreb
  • SprogKroatisk
  • Befolkning4 171 000

Rejser til Pula

Pula

Du får storby og strand på samme tid, hvis du vælger at bo nær Pula, Istriens største by. Historiske monumenter som det store amfiteater og kastellet ligger side om side med smalle stræder og hyggelige cafeer. Hotellerne ligger på strandene på halvøen Verudela lige udenfor byen.

Nærmere Italien end Pula kommer du næppe. Den italienske atmosfære præger bylivet, her myldrer det med cafeer med god cappucino og restauranter der serverer trøffelpasta og stenovnsbagte pizzaer. Byens kendetegn er det store amfiteater, der er verdens største efter Colosseum i Rom. Det er ikke så underlig, at det meste føles italiensk, gennem historien har byen været styret af såvel venetianere som romere, og mange indbyggere taler italiensk.

Amfiteater og restaurantliv

Pula er en lettilgængelig by og det er hyggeligt at gå rundt blandt velbevarede monumenter som amfiteatret, Sergiusbuen og byportene. Amfiteatret, eller arenaen som den kaldes, rummer 23.000 tilskuere og benyttes i dag som hockeyarena, koncertscene og udendørs biograf i forbindelse med den årlige filmfestival. På en bakke ovenfor byen ligger det venetianske fort, der er et kastel fra 1600-tallet. Hovedgaden Giardini kranses af modebutikker og markedsboder, og i de omkringliggende stræder finder du rustikke fiskerestauranter og trattoriaer med tynde pizzaer. Et stenkast borte ligger antikkens Forum, det store torv, med udeserveringer og et livligt folkeliv. Gå ikke glip af et besøg i markedshallen, et farverigt tempel med madvarer der kommer direkte fra de kroatiske landbrugsområder.

Halvø med strande

Lige syd for Pula ligger halvøen Verudela, der omkranses af rullestensstrande, klipper og fine strandhoteller. På den naturskønne halvø vokser der duftende fyrretræer, og du kan bade rundt om hele halvøen på strande som Hawaii og Ambrea, eller du kan udforske vandrestier langs havet. På hotellerne findes alt til en sol-og-bade-ferie: pools, spa og aktiviteter. Stoja er en anden halvø i nærheden, som du kan nå med bus eller taxi fra Pula.

Tag båden til Venedig eller Brijuni-øerne

Vil du opleve eventyrbyen på havet, tager det cirka to timer med en katamaran fra Pula til Venedig. Et andet tips er at tage på en dagsudflugt med båd til Brijuni-øerne, en af Kroatiens nationalparker, der ligger i skærgården nord for Pula.

Rejsetyper i Pula

Anbefalede hoteller - Pula

Hotellerne er desværre udsolgte

Netop nu har vi ingen hoteller i Pula Vis alle hoteller på Istrien