Rejser
til
Noto

Pris fra

...

Hoteller

1

Prisniveau

Gennemsnitspriser
  • Pizza:ca. 80,-
  • 1 liter vand:ca. 8,-

Fakta

Vis alle fakta
  • ValutaEuro (EUR)
  • Tidsforskel0 timer
  • HovedstadRom
  • SprogItaliensk
  • Befolkningca. 24.000

Rejser til Noto

Noto

På et plateau blandt citruslunde og oliven- og mandeltræer ligger Noto, Siciliens måske smukkeste by. Notos gamle bydele med barokpaladser og katedraler fra 1700-tallet har givet byen en plads på Unescos verdensarvsliste. Husk at smage på granita, en frossen frugtdessert og en siciliansk specialitet. Tager du hertil i foråret, kan du være heldig at havne midt i en farverig blomsterfestival.

Porta Real er navnet på porten der fører ind til Notos ældste bydele. Den elegante hovedgade Corso Vittoria Emanuele strækker sig gennem hele den gamle bydel. Gaden er fuld af barokpaladser, torve og katedraler, og her finder du også flere restauranter, caféer og souvenirbutikker. I solnedgangen viser byen sig fra sin allerbedste side. Bygningernes honningfarvede kalkstensfacader begynder at glimre i gyldne toner og man føler sig som hensat til en filmkulisse.

Notokatedralen

Når du er kommet ind gennem porten kommer du direkte til torvet Piazza del Municipio og trapperne der fører op til den pragtfulde Notokatedral med de høje kirketårne. Hen mod aften bliver katedralen oplyst med stemningsfulde lamper, og på trapperne mødes lokalbefolkningen til socialt samvær. Notokatedralen er blevet lidt af et symbol for byen.

Palads med spejlsal

Rådhuset Palazzo Ducezio ligger lige overfor Notokatedralen. På første sal er der en spejlsal og på overetagen en terrasse med panoramaudsigt over byen og Asinarodalen. Palazzo Nicolai di Villadorata er et af de bedste eksempler på sicilianske barokbygninger med sine smukke dekorerede balkoner.

Blomsterfestival

Hvert år i midten af maj fejres foråret og sommerens komme med en farverig blomsterfest, Infiorata. Så dækkes gaden Via Nicolai med blomsterdekorationer skabt af kendte florister fra hele verden, og tusindvis af besøgende kommer for at beundre kunstværkerne.

Cava Grande

En snes kilometer nord for Noto ligger naturreservatet Cava Grande, hvor Cassiblefloden har udskåret en dyb kløft i de bløde kalkstensklipper. Længst nede i kløften er der flere små vandfald og naturlige bassiner med klart smaragdgrønt vand. Efter den ganske anstrengende vandretur derned, er der intet bedre end at tage et svalende dyp mellem de 300 meter høje klippevægge.

Lej en bil og oplev øen

Vil du se dig omkring på egen hånd, kan du allerede hjemmefra bestille en udlejningsbil i en eller flere dage.

Rejsetyper i Noto