Rejser
til
Catania

Pris fra

...

Hoteller

2

Prisniveau

Gennemsnitspriser
  • Pizza:ca. 80,-

Fakta

Vis alle fakta
  • ValutaEuro (EUR)
  • Tidsforskel0 timer
  • HovedstadRom
  • SprogItaliensk
  • Befolkningca. 312.000

Rejser til Catania

Catania

Catania ligger for foden af vulkanen Etna og er Siciliens andenstøste by efter Palermo. Her blandes katedraler i pompøs barokarkitektur med smarte trattoriaer og hyggelige vinbarer. Køb en Seltz i kiosken, drik masser af latte macchiato og fråds i lækre frugter. Catania er mere end bare lufthavnen og porten til Sicilien.

Siciliens største universitet ligger i Catania og befolkningen består derfor for en stor del af unge studenter. Atmosfæren er livliv og Catanias kan ved det første møde godt give et hektisk indtryk, men bag dette skjuler der sig en skøn og ægte italiensk by.

Verdensarvsby

De gamle bydeles arkitektur er for det meste 1700-tals barok og er med på Unescos verdensarvsliste. Catania har mange fine torve, men intet slår Piazza del Duomo. Her ligger St. Agata-katedralen og elefantfontænen, der er blevet lidt af et symbol for byen. Via Crociferi er en af Catanias ældste gader ned flere smukke paladser og kirker.

Biscari-paladset

Det pragtfulde Biscari-palads fylder en hel blok med sine cirka 600 værelser. Her huserer efterkommere af Biscari-kongefamilien, mens dele af paladset er et museum, der er et besøg værd.

Markedet La Pecheria

I umindelige tider har gaderne bag Piazza del Duomo på hverdage været fyldt med sælgere og rødhvide parasoller. I salgsboderne finder du primært nyfanget fisk og kød, men også forskellige frugter og nødder fra lokalområdet. For foden af Etna vokser der ferskener, pistagenødder og morbær i den lavaholdige jord. Desuden er der endeløse citrus- og appelsinplantager med frugter, der smager himmelsk.

Catanias traditionelle citrusdrik

At "mødes over en Seltz ved kiosken" er blevet lidt af en tradition for de lokale Cataniaborgere. Seltz indeholder friskpressede citrusfrugter, sodavand og nogle gange lidt salt, og siges at slukke tørsten bedre end noget andet. Giammona-kiosken er en af de mest populære, men du finder kiosker på næsten hvert eneste gadehørne.

Shopping med udsigt

Catanias hovedshoppinggade Via Etnea strækker sig fra Piazza del Duomo direkte op mod Etna.. I klart vej kan du se det majestætiske bjerg rejse sig for enden af gaden, mens du går rundt blandt butikkerne, barerne og caféerne.

Lej en bil og opdag øen

Vil du se dig omkring på egen hånd, kan du allerede hjemmefra bestille en udlejningsbil i en eller flere dage.

Rejsetyper i Catania