Rejser
til
Bentota

Pris fra

...

Hoteller

3

Prisniveau

Gennemsnitspriser
  • Enkel middagca. 120,-
  • 1 liter vandca. 4,-

Fakta

Vis alle fakta
  • ValutaLankesisk rupee (LKR)
  • Tidsforskel+4,5 timer
  • HovedstadColombo
  • SprogSingalesisk, tamil og engelsk
  • Befolkningca. 37.000

Rejser til Bentota

Bentota

Bad ved endeløse hvide strande og spise lækre skaldyrsmiddage på hyggelige restauranter. Bentota er også vandsportens hovedby på Sri Lanka. Lagunen er et livligt mylder af både og brætsejlads. Du kan vælge mellem flere moderne designede hoteller direkte ved stranden.

Bentota er et langstrakt rejsemål på Sri Lankas vestkyst, cirka 60 km fra hovedstaden Colombo. Selv om der kommer mange besøgende hertil, er der god plads på stranden, både til afslapning, lange gåture og svømning i havet.

Kitesurfing i lagunen

Da Bentota ligger ved floden Bentota Gange, kan du også bade i lagunen, der dannes hvor floden løber ud i det Indiske Ocean. Derr kan du også prøve kitesurfing og jetski. Eller tage på en bådtur langs floden for at se babykrokodiller og sjældne fugle.

Skaldyr og curry

På den anden side af floden ligger den farverige lille by Aluthgama. Både der og i Bentota er der mange restauranter med alt fra nyfanget fisk og skaldyr til den lokale varinat af hot curry.

Tempel og markeder

Der er meget at se og opleve i nærheden. Ved Kosqoda Turtle Hatchery kan du være med, når man slipper de nyfødte havskildpadder ud i havet. Hist og her finder du farverige markeder, blandt andet i Aluthgama, hvor du kan gøre gode fund blandt sjaler, tasker og lokalt håndarbejde. Tager du på en udflugt med bil og chauffør, kan du besøge Kande Villaraya, et af templerne i nærheden.

Se mere af Sri Lanka

Er du nysgerrig efter at opleve mere af landet? Lej en bil med chauffør eller tag med på nogle af vores guidede udflugter. Tag op i de grønne bjerge, hvor den berømte ceylonte dyrkes. Eller til hovedstaden Colombo med en blanding af kolonihuse, shoppingcentre, bazarkvarterer og gallerier. En populær seværdighed er Tandens Tempel i Kandy, hvor en af buddhismens vigtigste relikvier, Buddhas ene kindtand, opbevares i et skrin af guld.

Vejret på Sri Lanka

På Sri Lanka er klimaet tropisk med gennemsnitstemperaturer hele året på omkring 30 grader i dagtimerne, og 27-28 grader i vandet. Kraftige men hurtigt overståede tropiske regnbyger kan forekomme hele året, men er mest almindeligt i sommermånederne. Her kan du se aktuel vejrprognose og årsstatistik for Bentota.

Rejsetyper i Bentota