Rejser
til
Firenze

Pris fra

...

Hoteller

11

Prisniveau

Priseksempel fra Giardini-Naxos
  • Pizzaca. 85,-
  • 1,5 liter vandca. 8,-

Fakta

Vis alle fakta
  • ValutaEuro (EUR)
  • Tidsforskel0 timer
  • HovedstadRom
  • SprogItaliensk
  • Befolkning60 600 000

Rejser til Firenze

Firenze

Firenze ligger i Toscana, der med kunstskatte, spændende historie og smukke omgivelser gør byen værd at besøge på en storbyferie. At det samtidig var her renæssancen blev født, gør det bare endnu mere spændende. I Firenze kan du spise god italiensk mad og gå rundt i de hyggelige og snoede middelaldergader.

Santa Maria del Fiore og Ponte Vecchio

Bykernen med de fleste seværdigheder er lille og det er nemt at finde rundt på egen hånd. Midt i Firenze, som et glimrende udgangspunkt, ligger den enorme domkirke Santa Maria del Fiore med sin smukke og verdensberømte kuppel. Ud fra domkirken snor de middelalderlige gader sig, med pragtfulde renaissancetorve og majestætiske bygninger.

Piazza della Republica er det naturlige samlingssted, der er som skabt til en kaffe eller is, mens man sidder i solen og nyder livet. Den store piazza ligger mellem domkirken og floden Arno, der langtsomt flyder gennem byen.

I kort gåafstand fra Piazza della Republica ligger den gamle bro Ponte Vecchio. En ejendommelig middelalderlig bro med huse der hænger ud over floden.

Botticelli, Dante og Machiavelli

Omkranset af små stræder og blomstrende piazzaer, ligger museer, kirker og paladser så tæt, at du altid støder på noget nyt at besøge lige rundt om hjørnet.

Bygningerne i Firenze minder stadig med alt deres pragt om, at det var her renaissancen blev født. Her malede Botticelli "Venus", her udviklede Machiavelli sine politiske teorier og Dante skrev "Den guddommelige komedie". Kunstmuseet Uffizierna er et "must" blandt de store seværdigheder. Her findes værker af blandt andre Michelangelo, Leonardo da Vinci og Tizian. I kirken Santa Croce er Michelangelos grav offentligt til skue.

Shopping ved Ponte Vecchio

Shoppingturen kan man koncentrere til boutiquerne på hver sin side af Ponte Vecchio, der i sig selv er en række lange butikker med smykkebutikker. De lokale kunsthåndværkere har ry for at være mestre i at fremstille kopier af kunst og kunsthåndværk.

Den toscanske mad

En specialitet er bistecca alla fiorentina, kalvekød der krydres med urter og placeres i en kulgrill. Et måltid på restaurant indledes altid med antipasto. Toscanas egen variant hedder crostini og består af en skive ristet brød med pålæg som f.eks. soltørret tomat i olie eller et stykke kyllingelever.

Rejs til Firenze med TUI

Vores storbyferier til Firenze sker med rutefly, hvilket indbærer at rejselængden er fleksibel. Vi har ingen guider på rejsemålet, men du kan kontakte vores onlinecenter via telefon, mail eller sms – både før og i løbet af rejsen.

Rejsetyper i Firenze