Rejser
til
Firenze

Pris fra

...

Hoteller

5

Prisniveau

Priseksempel fra Giardini-Naxos
  • Pizzaca. 85,-
  • 1,5 liter vandca. 8,-

Fakta

Vis alle fakta
  • ValutaEuro (EUR)
  • Tidsforskel0 timer
  • HovedstadRom
  • SprogItaliensk
  • Befolkning60 600 000

Rejser til Firenze

Firenze ligger i Toscana, der med kunstskatte, spændende historie og smukke omgivelser gør byen til et paradis. Mange mindeværdige oplevelser venter dig i blomsternes by.

Santa Maria del Fiore og Ponte Vecchio
Bykernen med de fleste seværdigheder er lille og det er nemt at finde rundt på egen hånd. Midt i Firenze, som et glimrende udgangspunkt, ligger den enorme domkirke Santa Maria del Fiore med sin smukke og verdensberømte kuppel. Ud fra domkirken snor de middelalderlige gader sig, med pragtfulde renaissancetorve og majestætiske bygninger.

Piazza della Republica er det naturlige samlingssted, der er som skabt til en kaffe eller is, mens man sidder i solen og nyder livet. Den store piazza ligger mellem domkirken og floden arno, der langtsomt flyder gennem byen.

I kort gåafstand fra Piazza della Republica ligger den gamle bro Ponte Vecchio. En ejendommelig middelalderlig bro med huse der hænger ud over floden. Broen er pr. tradition fuld af guldsmedebutikker, der tiltrækker folkelivet med gademusikanter, kunstnere og turister. Hele denne fantastiske by ånder af skønhed, dannelse og kultur.

Botticelli, Dante og Machiavelli
I kunstnerbyen blandt Toscanas bakker, får du en kulturoplevelse, der slår alt andet du har oplevet. Omkranset af små stræder og blomstrende piazzaer, ligger museer, kirker og paladser så tæt, at du altid støder på noget nyt at besøge lige rundt om hjørnet.

Romerne døbte byen "den blomstrende" – grunden til dette kan man kun gisne om. Bygningerne i Firenze minder stadig med alt deres pragt om, at det var her renaissancen blev født. Her malede Botticelli "Venus", her udviklede Machiavelli sine politiske teorier og Dante skrev "Den guddommelige komedie". Kunstmuseet Uffizierna er et "must" blandt de store seværdigheder. Her findes værker af blandt andre Michelangelo, Leonardo da Vinci og Tizian. I kirken Santa Croce er Michelangelos grav offentligt til skue.

Shopping og toscansk mad
Shoppingturen kan man koncentrere til boutiquerne på hver sin side af Ponte Vecchio, der i sig selv er en række lange butikker med smykkebutikker. De lokale kunsthåndværkere har ry for at være mestre i at fremstille kopier af kunst og kunsthåndværk.

De toscanske madretter er lige så jordnære som de lerfade de serveres i. En specialitet er bistecca alla fiorentina, kalvekød der krydres med urter og placeres i en kulgrill. Et måltid på restaurant indledes altid med antipasto. Toscanas egen variant hedder crostini og består af en skive ristet brød med pålæg som f.eks. soltørret tomat i olie eller et stykke kyllingelever.

Når du har nydt det kulturelle Firenze såvel som det kulinariske, kan du stille dig på Ponte Vecchio et stykke tid og se solen gå ned over floden Arno. For på dette tidspunkt har du sikkert allerede besluttet dig for at komme tilbage hertil.

Rejsetyper i Firenze

Anbefalede hoteller - Firenze