Information om krydstogt

I havnen

Tider for ombordstigning for det akutelle krydstogt står på billetten. Vær opmærksom på at du skal være checket in og klar senest 2 timer før skibet afgår.
Bagagen håndteres af rederiets personale ved krydstogtterminalen. Du får tildelt bagagemærker, som du kan fæstne på bagagen. Da det tager lidt tid før bagagen bliver udleveret til din kahyt, anbefaler vi, at du pakker en lille taske med det, du har brug for, når du kommer ombord.

Hvad sker der om bord?

Betaling om bord

Valutaen om bord er USD eller EUR, afhængig af hvilket rederi du rejser med. Alle rederier har et kontantfrit system. Der bliver oprettet en ombordkonto i dit navn, som kobles til et godkendt betalingskort som sikkerhed (Visa, MasterCard, Diners og American Express godkendes). Der hæves automatisk på kortet ved indkøb om bord. Den sidste dag på krydstogtet udleveres der en specificeret regning til din kahyt, hvor du kan kontrollere beløbene. Der kan forekomme transaktioner sidste aften, der ikke er med på regningen, men de vil lægges på den endelige slutregning. Vær opmærksom på, at skibet har sin egen valutakurs, der kan adskille sig fra bankens. Du kan også se regningen på det interaktive tv i kahytten.

I visse tilfælde reserveres der penge på det betalingskort, du har knyttet til kontoen om bord på skibet. Dette gøres for at tjekke om kortet er gyldigt. Når slutregningen på dit forbrug om bord er betalt, vil rederiet frigive pengene på kontoen igen. Hver enkelt kortudbyder skal derefter slette reserveringerne i systemet. Det kan tage mellem 7-14 arbejdsdage og denne ventetid er ikke noget rederierne kan påvirke. Når kortudbyderen har slettet det reserverede beløb, kan du få adgang til pengene igen.

Kasinoet om bord bruger ikke det kontantfrie system. Her betaler du med kontanter i euro eller USD. De amerikanske skibe har en minibank om bord (hævegebyr kan forekomme).

Drikkepenge

Drikkepenge til personalet er inkluderet for Royal Caribbean og Celebrity Cruises, men der tilkommer en serviceafgift på ca. 15-18% på alle regninger for drikkevarer og skønhedspleje, der hæves fra din konto ved køb om bord.
For MSC Cruises, Costa Cruises og Norwegian Cruise Line er drikkepenge ikke inkluderet.
MSC Cruises lægger en daglig afgift på din konto om bord, baseret på krydstogtruten og antal dage krydstogtet varer. Serviceafgiften går direkte til personalet og gør det muligt at opretholde den højest mulige standard for alle rejsende. Afgiften på ca. 15% lægges automatisk til ved alle indkøb i barer samt på spabehandlinger, der ikke forhåndsbestilles og betales før krydstogtet.

Roomservice

Royal Caribbean: Continental morgenmad er inkluderet i roomservice. Der tilkommer en serviceafgift for bestilling af ”American Section” på morgenmadsmenuen og ”All Day Menu”. For gæster i Grand Suite-kahytter er roomservice inkluderet.
Celebrity Cruises: Morgenmad på sengen, frokost eller middag i kahytten er inkluderet (kl 23– 06 mod ekstra beregning). Alle måltider er inkluderet og der er adgang til mad døgnet rundt. Du kan spise på specialrestauranterne om bord mod ekstra beregning.
MSC Cruises: Roomservice er inkluderet i kahytprisen døgnet rundt med morgenmad uden beregning for dig, der har bestilt Fantastica, Aurea eller MSC Yacht club kahytter.
Norwegian Cruise Line: Drikkepenge til kahytværten er inkluderet i prisen.
En serviceafgift på 18 % tilkommer på SPA-behandlinger, specialrestauranter samt drikkevarer og hæves fra din konto.
Costa Cruises: Roomservice og morgenmad i kahytten er kun inkluderet i krydstogtets pris, hvis du har bestilt en Premiumkahyt eller Suite (deluxe).

Drikkepakke

Hos visse rederier og rumtyper er drikkepakken inkluderet i prisen. Hvis drikkepakken ikke er inkluderet, kan du købe den som tillæg, enten på forhånd eller om bord. Hvis du tilkøber en drikkepakke, tilkommer der ikke servicetillæg. Dette gælder for alle rederier.

Sproget om bord

Det officielle sprog om bord er engelsk. Visse besætningsmedlemmer taler også andre sprog såsom fransk, tysk, italiensk og spansk. Udflugterne er på engelsk hvis ikke andet er angivet. Al kommunikation som information og nyhedsbrev er også på engelsk. Der findes ikke skandinavisktalende besætning og guider om bord.

Internet og telefon om bord

Det er muligt at tage sin egen PC, tablet eller telefon med og bruge internettet om bord. Skibet tilbyder deres eget WiFi. Det kan bruges til at streame film, høre Spotify, sende mails og bruge Skype. Alt brug af internettet er afgiftsbelagt.
Vær opmærksom på, at der kan tilkomme ekstra afgifter for samtaler og SMS om bord, da samtalerne foregår via satellit. Vi anbefaler i stedet at bruge telefon via internettet.

Alkohol om bord

For at drikke alkohol om bord skal du være over 18 år i Europa og over 21 år for krydstogter uden for Europa. (For spiritus er aldersgrænsen 21 år på Norwegian Cruise Line.)
På MSC Cruises og Costa Cruises må du ikke indtage alkohol købt om bord i skibets butikker eller andre steder om bord. Flasker og andre beholdere bliver indsamlet og opbevaret til det kan afhentes sidste aften.

For Royal Caribbean, Celebrity Cruises og Norwegian Cruise Line er det tilladt at medbringe maks. to flasker vin à 750 ml pr. kahyt, når der stiges om bord på afrejsedagen. Vinen skal opbevares i håndbagagen og kan kun nydes i kahytten og i visse restauranter. Information om dette kan findes om bord.

Ved køb af alkohol i taxfree-butikker om bord eller på land, vil dette også blive indsamlet og udleveret på sidste dag.

Udflugter

For at få det bedste ud af krydstogtet og de destinationer skibet besøger, er det en god ide at tage på udflugt. For at sikre dig en plads, er det en god ide at forhåndsbestille udflugten online (senest fire arbejdsdage før afrejse). Udflugterne kan også bestilles om bord. Vær opmærksom på at tiderne på udflugterne kan ændres og at udflugter kan aflyses ved for få deltagere.

Elektrisk udstyr

Strømstyrken om bord er 110/220 V. Der er europæiske stik i kahytterne, men der kan være en begrænset antal stik. Derfor anbefaler vi, at du tager en adapter med. Der er hårtørrer i alle kahytter.

Tøjvask

Du kan mod betaling indlevere til tøj til vask om bord.
Sikkerhedsrutiner
Cirka en time før skibet afgår, vil der være en sikkerhedsøvelse. Denne øvelse er obligatorisk for samtlige gæster og er til for at alle skal vide, hvordan man skal reagere ved en nødsituation om bord. Sikkerhedsøvelsen gennemføres hovedsageligt på engelsk.

Afstigningsrutiner

Dagen før afstigning kan du finde nødvendig information om afstigningen i din kahyt. Passagererne forlader skibet i en bestemt rækkefølge, som rederiet melder ud. Senest dagen før ankomst får du bagagemærker i forskellige farver. De skal udfyldes med navn og adresse og fæstnes på bagagen. Bagagen sættes ud på gangen aftenen før afstigning. Bagagen samles ind og opbevares et trygt sted.

Bagagen

Bagagen håndteres effektivt af havnepersonalet, der stiller den i ankomsthallen til afhentning. Du kan også vælge ikke at benytte den omkostningsfrie bagageservice og selv bære bagagen ved afstigning, hvis du ønsker dette.
Ikke tilladt om bord

Det er forbudt at tage følgende med om bord: alkohol (På Royal Caribbean, Celebrity Cruises og Norwegian Cruise Line kan maks. to flasker vin medtages, som kun må nydes i kahytten), brandfarlige genstande og væsker (bl.a. strygejern og stearinlys), våben (gælder knive, lommeknive og proptrækker), kaffemaskine, elkedel, elektrisk transformatorer, eksplosiver (f.eks. fyrværkeri), hockeystave, saks, skateboard, surfebræt. Mobiltelefonen Samsung Galaxy Note 7 er ikke tilladt om bord.