Information om krydstogt

Nøglen til din kahyt

Når du ankommer til havnen, får du et plastickort, der gælder som nøgle til din kahyt, legitimation ved af- og påstigninger samt som betalingsmiddel ombord.

Drikkepenge

Alt afhængig af, hvilket rederi, du skal rejse med, kan drikkepenge enten indgå i rejsens pris eller tilkomme som en daglig afgift på selve krydstogtet, der opkræves via din konto ombord.
Drikkepengene går direkte til personalet, og gør det muligt at opretholde en høj standard for alle rejsende.
Find ud af, hvad der gælder for dit krydsogt på vores rederisider.

Roomservice

Kan indgå helt eller delvist på dit krydstogt alt afhængig af kahyt-kategorien.
Find ud af, hvad der gælder for dit krydstogt på vores rederisider under "Mad og drikke" og i beskrivelsen af kahyt-kategorierne.

Sproget ombord

Det officielle sprog ombord er engelsk. Visse besætningsmedlemmer taler også andre sprog såsom fransk, tysk, italiensk og spansk. Udflugterne er på engelsk, hvis ikke andet er angivet. Al kommunikation som information og nyhedsbreve er også på engelsk. Der findes ikke skandinavisktalende besætning og guider ombord.

Internet og telefon om bord

Det er muligt at tage sin egen PC, tablet eller telefon med og bruge internettet om bord. Skibet tilbyder sit eget Wi-Fi.
Find ud af, hvad der gælder for dit krydstogt på vores rederisider under "Internet".

Vær opmærksom på, at der kan tilkomme ekstraudgifter for samtaler og SMS ombord, da disse ofte kobles op via satellit. Vi anbefaler i stedet, at du telefonerer via Internettet.

Sikkerhed

Cirka en time inden skibet afgår, afholdes en sikkerhedsøvelse for gæster og besætningen ombord. Øvelsen er obligatorisk for samtlige gæster og afholdes så, at alle ved, hvordan man skal agere i en nødsituation. Sikkerhedsøvelsen gennemføres hovedsagligt på engelsk.

Ikke tilladt ombord

Det er forbudt at medbringe følgende ombord: Alkohol (På Royal Caribbean, Celebrity Cruises og Norwegian Cruise Line må der dog medbringes max. 2 flasker vin, som kun må nydes i kahytten), brandfarlige genstande og væsker (f.eks strygejern og stearinlys), våben (gælder også knive, lommeknive og proptrækkere), kaffemaskine, elkedel, elektriske omformere, sprængstoffer (f.eks. fyrværkeri), hockeystav, saks, skateboard, surfbræt, Mobiltelefon Samsung Galaxy Note 7.

Alkohol ombord

For at drikke alkohol ombord skal du være over 18 år i Europa og over 21 år for krydstogter uden for Europa. (For spiritus er aldersgrænsen 21 år på Norwegian Cruise Line.)
På MSC Cruises og Costa Cruises må du ikke indtage alkohol købt ombord i skibets butikker eller andre steder ombord. Flasker og andre beholdere bliver indsamlet og opbevaret til det kan afhentes sidste aften.

For Royal Caribbean, Celebrity Cruises og Norwegian Cruise Line er det tilladt at medbringe maks. to flasker vin à 750 ml pr. kahyt, når der stiges om bord på afrejsedagen. Vinen skal opbevares i håndbagagen og kan kun nydes i kahytten og i visse restauranter. Information om dette kan findes om bord.

Ved køb af alkohol i taxfree-butikker om bord eller på land, vil dette også blive indsamlet og udleveret på sidste dag.

Rygning

Rygning er generelt forbudt i samtlige kahytter og på balkoner. Alle skibe har rygeområder. Vær opmærksom på, at det er forbudt at kaste cigaretter og skodder over bord.

Elektrisk udstyr

Strømstyrken om bord er 110/220 V. Der er europæiske stik i kahytterne, men der kan være en begrænset antal stik. Derfor anbefaler vi, at du tager en adapter med. Der er hårtørrer i alle kahytter.

Tøjvask

Du kan mod betaling indlevere til tøj til vask om bord.
Sikkerhedsrutiner
Cirka en time før skibet afgår, vil der være en sikkerhedsøvelse. Denne øvelse er obligatorisk for samtlige gæster og er til for at alle skal vide, hvordan man skal reagere ved en nødsituation om bord. Sikkerhedsøvelsen gennemføres hovedsageligt på engelsk.

Afstigningsrutiner

Dagen før afstigning kan du finde nødvendig information om afstigningen i din kahyt. Passagererne forlader skibet i en bestemt rækkefølge, som rederiet melder ud. Senest dagen før ankomst får du bagagemærker i forskellige farver. De skal udfyldes med navn og adresse og fæstnes på bagagen. Bagagen sættes ud på gangen aftenen før afstigning. Bagagen samles ind og opbevares et trygt sted.

Bagagen

Bagagen håndteres effektivt af havnepersonalet, der stiller den i ankomsthallen til afhentning. Du kan også vælge ikke at benytte den omkostningsfrie bagageservice og selv bære bagagen ved afstigning, hvis du ønsker dette.
Ikke tilladt om bord

Det er forbudt at tage følgende med om bord: alkohol (På Royal Caribbean, Celebrity Cruises og Norwegian Cruise Line kan maks. to flasker vin medtages, som kun må nydes i kahytten), brandfarlige genstande og væsker (bl.a. strygejern og stearinlys), våben (gælder knive, lommeknive og proptrækker), kaffemaskine, elkedel, elektrisk transformatorer, eksplosiver (f.eks. fyrværkeri), hockeystave, saks, skateboard, surfebræt. Mobiltelefonen Samsung Galaxy Note 7 er ikke tilladt om bord.