1 - Køb af rejsen

Købet af rejsen og dermed oplysningerne og vilkårene for denne, er bindende for TUI og kunden, når depositum og/eller hele rejsens pris er rettidigt indbetalt. Ved sin indbetaling forudsættes kunden at have accepteret de anførte informationer og vilkår for rejsen; herunder disse almindelige bestemmelser for køb og deltagelse i pakkerejser samt rejsearrangørens informationer om rejsen på www.tui.dk

TUI skal inden rejsens påbegyndelse gøre opmærksom på muligheden for at tegne en rejseforsikring, der dækker udgifterne ved behandling og hjemtransport i tilfælde af ulykke eller sygdom i det omfang, sundhedskortet ikke dækker. For salg af rejseforsikringer modtager TUI typisk provision fra forsikringsselskabet. Kontakt salgspersonalet for yderligere information om rejseforsikringer.

Børn og unge under 18 år, som rejser uden voksne rejseledsagere, skal ved køb af rejsen fremvise en erklæring fra deres forældre eller værge om, at de har tilladelse til rejsen. Det gælder dog ikke, hvis rejsen er købt af en forælder eller værge. Formularen/erklæringen kan hentes via dette link.

Den person, der står som nummer 1 på rejsen og/eller den person, hvortil billetten sendes pr. post/email, betragtes som ejer af rejsen. Det er kun denne person, som kan ændre og/eller afbestille rejsen. Eventuel henvendelse, korrespondance eller refundering fra TUI angående rejsen, vil ske til denne person. Bestiller en person flere rejser, betragtes samme person som ejer af samtlige billetter/bestillingsbekræftelse, så længe denne persons post eller e-mail adresse er noteret på rejsen.

Den rejsende er forpligtet til at kontrollere oplysningerne i rejsedokumentet og øvrige informationer med det samme. Det påhviler den rejsende at gøre opmærksom på eventuelle fejl så hurtigt som muligt. Ændring kan være forbundet med et gebyr eller ny bestilling.

Navnet på den rejsende angives som beskrevet i bestillingsprocessen og skal være stavet på samme måde som i passet. Bemærk, at fulde navn i henhold til passet skal angives på rejser med rutefly.

Da eventuelle meddelelser om rejsen fortrinsvis sendes pr. SMS eller e-mail, er det yderst vigtigt, at disse oplysninger fremgår af bestillingen og opdateres om nødvendigt.

Tilslutningstransport i kombination med en TUI-rejse
Hvis du selv bestiller tilslutningstransport i kombination med en TUI-rejse, er det vigtigt at beregne tilstrækkelig tid imellem de to transporter:
Inden for Europa minimum 2,5 timer
Uden for Europa minimum 4 timer
Vi anbefaler, at du bestiller billetter, som kan ændres, såfremt en flyforsinkelse på TUI-rejsen skulle opstå.

Køber man derimod en samlet flyreservation ved TUI fra afrejse- til slutdestination, hvor der kan være flyskift undervejs, er man bedre sikret i tilfælde af forsinkelser, da de involverede flyselskaber herved påtager sig forpligtigelsen for den samlede transportydelse.

Minimumsalder for spædbørn er 6 måneder for at tage med på krydstogt. Dog kræves en minimumsalder på 1 år, hvis krydstogtet er planlagt med minimum tre eller flere sammenhængende dage på havet.

Børn under 18 år, der ikke rejser i selskab med mindst en af sine forældre/værger, må kun tage på krydstogt, hvis han eller hun følges med en eller flere personer over 21 år, der har fået tilladelse fra mindst en af forældrene/værgerne til at tage ansvaret for barnet (erklæring fra forældre/værger kræves). Erklæringen hentes her.

Hvis den rejsende er under 21 og rejser uden forældre eller medrejsende over 21, skal dette opgives i forbindelse med bestillingen, og der skal udfyldes en formular til rederiet. Benyt ovenstående link til tui.dk.
Rejsende under 21 år i egen kahyt skal have sin kahyt bestilt i tilslutning til forælder/værges kahyt.

Rejsende under 21 år med andet efternavn end forældres/værges, skal fremvise barnets pas (evt. visum) samt kopi af begge forældrenes/værges pas og underskrevet bekræftelse på engelsk af begge barnets forældre/værge på, at barnet har tilladelse til at rejse med sine medrejsende. Bekræftelsen skal også indeholde udtrykkelig tilladelse til, at barnet kan få medicinsk behandling, såfremt der skulle opstå en situation, hvor læger vurderer, at barnet har behov for akut behandling. Disse regler gælder også, når barnet rejser med familie eller venner.

Hvis et barn rejser med en af sine forældre/værger og har et andet efternavn end denne, skal forælderen/værgen kunne fremvise et gyldigt dokument, underskrevet af den anden forælder/værge, som ikke deltager på rejsen, der bekræfter, at han/hun accepterer, at barnet rejser med den anden forælder/værge. Dokumentet skal laves ved rejsens bestilling og senest en uge før krydstogtets begyndelse. Dokumentet skal være på engelsk og medbringes til havnen på afrejsedagen. TUI påtager sig ikke ansvaret for undladelse af korrekt underskrevet dokument.
Vær opmærksom på, at indtagelse af alkoholholdige drikke om bord følger de love, som gælder der, hvor skibet befinder sig. Undtagelsen er amerikanske rederier, der kræver en minimumslader på 21 år for at indtage alkohol, uanset hvor skibet befinder sig.
Følgende er ikke tilladt at medbringe ombord på krydstogtskibet: alkohol, strygejern, stearinlys, våben (heller ikke knive, lommeknive, Leatherman etc.), proptrækker, kaffemaskine/el-koger, elektriske transformatorer, brandfarlige væsker, sprængfarlige ting (f.eks. fyrværkeri), amatør radioudstyr, hockeystave, rusmidler, saks, skateboard/surfbræt, mad og drikke.
Medbragte alkoholholdige drikkevarer skal deklareres ved ombordstigning. Drikkevarerne opbevares ombord og udleveres straks inden afstigning sidste dag fra krydstogtskibet.

Rejsende med specielle behov skal i forbindelse med bestilling af en rejse kontakte TUI på e-mail adresse: krydstogter@tui.dk for at sikre, at krydstogtet vil fungere ud fra skibet og den rejsendes behov. Dette sker ved en erklæring, hvor TUI skriftligt meddeles om eventuelle medicinske (fysiske og mentale) forhold. Denne kontakt er særlig vigtig for at sikre, at det valgte krydstogt er et passende rejsevalg / anbefalet skib, og det er vigtigt, at kontakten foretages. Nogle skibe har kahytter, der er specielt tilpasset størrelsesmæssigt og med tilgængelighed for handicappede, selv om skibene aldrig fuldt ud kan opfylde kravet om adgang og fremkommelighed for kørestolsbrugere. Om bord er der ingen særlig service til at hjælpe gæster med handicap eller medicinske problemer. Det er derfor vigtigt at huske på, at du selv skal kunne klare dig eller at du rejser med nogen, som kan bidrage med al den nødvendige hjælp. Visse forhold (f.eks. brug af tenderbåde til landgang) kan forhindre landgang i visse havne.

Ved bestilling af uspecificeret kahyt (GUA, guarantee, garanti og lignende) oplyses kahytnummeret ved indcheckning eller på billetten. Garanti for en kahyt i en bestemt kategori, opgradering til højere kategori, ønsker om bestemt beliggenhed eller andet kan ikke imødekommes. Billetter for uspecificerede bestillinger færdiggøres oftest meget kort tid før afrejsen.

De respektive rederiers generelle regler og vilkår indgår og er en del af aftalen. Læs mere om dette på www.tui.dk. Du kan også læse dem på de respektive rederiers hjemmesider.

TUI tager forbehold for trykfejl og eventuelle ændringer.

TUI Danmark A/S, Gammel Kongevej 60, 1850 Frederiksberg, telefon 70101050

Bestillingstillæg

Ved bestilling pr. telefon, tager TUI et bestillingstillæg på 175 kr. for bestilling af rejsen ved vores dygtige rejsekonsulenter. Dette gælder ikke ved bestilling af krydstogter.

Billetter
Der tillægges automatisk et print- og billetforsendelsesgebyr på 150,- kr., såfremt billetten ønskes tilsendt med posten.

Spar gebyret ved at printe billetten selv via "Min side" i øverste højre hjørne på www.tui.dk. Billetten aktiveres tidligst 25 dage før afrejse og kun, når rejsen er fuldt betalt.

Krydstogtbilletter kan ikke tilsendes pr. post

Bestilling af pakkerejse med rutefly
En bestilling af rejse med rutefly, bekræftes direkte ved bestillingen, og der fremsendes en bekræftelse per mail til bestilleren af rejsen. Denne service er uden beregning, og bestilleren af rejsen udskriver selv rejsedokumenterne ca. 25 dage før afrejse via ’Min side’. Her opretter bestilleren af rejsen en personlig konto med log-in for at kunne håndtere bestillingen, og herfra udskrives rejsebeviset med information om flyets og hotellets bestillingsreference.
Rejsebeviset er nødvendig for rejsens gennemførelse og benyttes ved check-in på fly samt hotel. Denne billet-procedure er gældende, forudsat at der ikke er angivet en anden på din bestillingsbekræftelse og rejsebevis.

Bestilling af pakkerejse med krydstogt
Rejser du med charterfly, finder du information om din flybillet under ’Min side’
Rejser du med rutefly, finder du information om din flybillet på www.checkmytrip.com
Link til din krydstogtbillet finder du under ’Min side’. Vær opmærksom på, at det også er nødvendigt registrere de informationer, som det aktuelle rederi kræver. Krydstogtbilletten vil være tilgængelig ca. 14 dage inden afrejse, og du skal selv printe den ud.
Din krydstogtbillet er personlig og er at betragte som et værdipapir, der skal medbringes på rejsen.