Mahmutlar

Turister, der vil til Middelhavets sandstrande i Tyrkiet havner ofte i Alanya. Hvis du vil have en roligere oplevelse i mindre skala, skal du i stedet tage til nabobyen Mahmutlar, der ligger godt 15 kilometer øst for Alanya. Her kan du få din del af bypuls, men selvfølgelig også sol og hav ved Mahmutlars fem kilometer lange og indbydende sandstrand. Langs stranden er der masser af fartfyldte aktiviteter til dem, der er blevet trætte af at ligge stille på deres håndklæde - parasailing og vandscooter for blot at nævne et par stykker.

Ud over sol og hav er der her alverdens forudsætninger for at få en vellykket ferie. Mange tager til Tyrkiet for at spise sig igennem det verdensberømte køkken, hvilket helt sikker også kan lade sig gøre i Mahmutlar. Her kan du spise kebab i en uendelighed, og når du er blevet træt af det, kan du gå over til frisk fisk og helt nyhøstede grønsager fra nærliggende plantager.

I Tyrkiet er der også gode shoppingmuligheder; gå ikke glip af de små basarer, hvor du kan finde fine gaver til dig selv eller andre. En anden aktivitet, som du skal prøve at nå under dit besøg i Mahmutlar, er et velgørende besøg i et hamam, det vil sige et tyrkisk dampbad. Takket være de nærliggende Taurusbjerge har besøgende i Mahmutlar også en masse spændende naturoplevelser lige rundt om hjørnet.

Tag på spændende udflugter i Taurusbjergene

Ringer der en klokke, når du hører navnet Taurus? Taurus er det latinske ord for okse og også navnet på et af vores mest kendte stjernebilleder. Oksen, eller tyren, var ofte symbolet på fortidens stormguder i Mellemøsten og fik også lov til at give navn til Taurusbjergene. De mægtige bjerge blev stedet for mange antikke stormguders tempel.

I nutiden lokker Taurusbjergenes berømte grotter besøgende til fra hele verden. Disse naturfænomener blev dannet for millioner af år siden af underjordiske kilder. Nogle af disse kilometerlange grotter kan udforskes til fods sammen med uddannede arrangører.
En anden populær aktivitet i Taurusbjergene er helt bestemt også at vandre oppe mellem bjergtoppene. Når det bliver koldere, og sneen kommer, kan besøgende, der foretrækker vinterrejser frem for sol og badning, også løbe på ski i bjergene.

De, der foretrækker sommervarmen, bør rejse til Mahmutlar på et tidspunkt fra maj måned og fremad. Varmen holder sig frem til slutningen af september og med lidt held også ind i oktober.