Kurv

Velkommen tilbage

Besøg din MyTUI-konto
Log af
27 Aktiviteter
Sort by:
Famagusta på byrundtur med Salamis og "spøgelsesbyen" Varosha
Udflugter & dagsture

Famagusta på byrundtur med Salamis og "spøgelsesbyen" Varosha

Denne heldagstur til den besatte nordlige del af Cypern tager dig med til tre af de mest spændende steder. Vi oplever den antikke by Salamis, den gamle by Famagusta og 'spøgelsesbyen' Varosha. Elpida, en af vores lokale guider, siger: "Nordcypern er et sted, der er frosset fast i tiden. Vi kan endda sætte et år - nemlig 1974. Og resultatet er et potpourri af ufærdige hoteller, halvt ødelagte kirker og tynde minareter".Din rejse i fortiden begynder helt tilbage i den klassiske tid i Salamis. Vi udforsker de ødelagte templer, det delvist restaurerede teater og meget mere. Stavroula, en anden af vores lokale guider, fortæller: "Salamis er ikke kun gennemsyret af gamle myter, men også af Skt. Barnabas, som bragte kristendommen til Cypern i det første århundrede, er begravet i et nærliggende kloster".Efter frokost besøger vi Famagusta, hvis gamle bydel stadig er beskyttet af intakte forsvarsmure, som venetianerne byggede for århundreder siden. Din guide vil vise dig seværdigheder som f.eks. slottet og den gotiske katedral, der er blevet til en moské. Elpida fortæller: "Foran hovedindgangen står et figentræ, som blev plantet af korsfarerne, der byggede katedralen - så det er det ældste levende i Famagusta". Som afslutning på besøget er der en vandretur i "spøgelsesbyen" Varosha. Denne engang populære badeby har været forladt siden den tyrkiske invasion og blev først åbnet for besøgende i 2020. Det er en surrealistisk oplevelse at gå i de tilgroede gader med smuldrende facader med rustne skodder og ødelagte vinduer.

Gratis afbestilling
Sprog:

en 

Rundtur til antikke Kourion, Kolossi-slottet, Omodos & vingård fra Limassol
Udflugter & dagsture

Rundtur til antikke Kourion, Kolossi-slottet, Omodos & vingård fra Limassol

Cypern er et landskab med bølgende bakker og smukke landsbyer. På denne lille rundtur kun for voksne kan du se, hvor en legende blev født, besøge ruinerne i Kourion, tage til landsbyen Omodos og slutte dagen af med en vinsmagning. Eva, en af vores lokale guider, siger om denne udflugt: "Du vil vandre gennem lag af historie, kultur og mytologi".Vi dykker direkte ned i fortiden på Kourion, et af de mest imponerende arkæologiske steder på Cypern. Besøg de romerske bade og gå til stedets hovedværk, det græsk-romerske teater. Her afholdes der stadig koncerter den dag i dag. Mens mosaikkerne i de udgravede huse, der er kendt som Eustolius', Gladiatorernes og Achilles' huse, er lige så imponerende som dengang, de blev lavet. Kolossi-slottet fra det 15. århundrede er det næste på programmet. Denne legendariske korsfarerfæstning er i dag omgivet af blomstrende planter. Derefter nyder vi en lokal frokost på en familiedrevet taverna, inden vi besøger Omodos i bjergene, hvor du kan vandre rundt i smalle brostensbelagte gader med byzantinske bygninger. Det er Evas yndlingslandsby. Hun siger: "Stenhusenes charme, roen og freden. Det er, som om det er udsprunget af et sagn. Jeg elsker at gå ind på en af caféerne og se de lokale have filosofiske diskussioner, politiske skænderier og lidt sladder. Til sidst er der en vinsmagning, hvor du lærer alt om sød commandaria-vin - en af de ældste druesorter i verden.

Gratis afbestilling
Sprog:

en 

Pafos Zoo og bådtur til Den Blå Lagune med lokal guide
Gå ikke glip af
Udflugter & dagsture

Pafos Zoo og bådtur til Den Blå Lagune med lokal guide

På denne familietur drejer det sig om Pafos Zoo og Den Blå Lagune. Vi bruger morgenen til at se på store og små dyr fra hele verden, og om eftermiddagen tager vi på en afslappende bådtur til den berømte Blå Lagune. Alexia, en af vores lokalguider, siger: Dyrehaven er et fint og trygt sted omgivet af bananplantager, og på bådturen til Den Blå Lagune, kan du bade og snorkle i Middelhavstes smukkeste vand.Dagen starter i Pafos Zoo, hvor du har masser af tid til at gå rundt på egen hånd. Der er over 1.200 dyr, herunder giraffer, aber, tigre og forskellige krybdyr. Sørg for at se papegøjeshowet, hvor du helt sikkert vil grine af disse frække fugle. Frokost på Flamingo Restaurant i parken er inkluderet. Med et sjovt spiseområde på en veranda, en lerovn og egen kok som tilbereder retterne af lokale råvarer, er det en attraktion i sig selv.Derefter kører vi videre til havnen i Latchi, hvorfra vi sejler ud på det åbne hav og følger det glitrende hav til Den Blå Lagune, hvor kaptajnen kaster anker, så du kan nyde omgivelserne. Tag en dukkert, snorkel eller bliv blot på dækket for at solbade - valget er dit. Der er mange bådture til Den Blå Lagune, men ingen andre ture kombinerer den med Pafos Zoo. En dejlig dag med familien.

Gratis afbestilling
Sprog:

en 

Katamaran cruises fra Limassol
Udflugter & dagsture

Katamaran cruises fra Limassol

Denne katamarantur har det hele – solbadning, svømning, drikkevarer og nogle af Cyperns smukkeste kystlinjer. Vi sejler ud fra den gamle havn i Limassol med kurs mod øens sydligste punkt, hvor du kan slappe af med dine kære på dette katamarancruise, der fokuserer på at have en skøn dag på havet.

Gratis afbestilling
Sprog:

en 

Surf & Turf-tur i jeep til Akamas
Aktiviteter

Surf & Turf-tur i jeep til Akamas

På denne tur udforsker vi den naturskønne Akamas-halvø, både på land og fra havet. Og i stedet for den typiske bustur, kommer du til at køre i jeep. Området er kendt for sin naturlige skønhed, og der venter dig fantastiske oplevelser. Blandt dagens højdepunkter finder du Lara Strand, en bådtur til Den Blå Lagune og Afrodites bad.

Gratis afbestilling
Sprog:

de, en, pl 

Fassouri Waterpark – billet
Udflugter & dagsture

Fassouri Waterpark – billet

En dag med vandattraktioner og afslapning venter i Cyperns største vandland. Fasouri Watermania byder på masser af sjov for alle aldre, med hårrejsende vandrutsjebaner, børneatrraktioner, liggestole og en række gode restauranter. Børnene kan prøve forlystelser som Kids Pool eller Ultra Safe Paddle Boats.

Gratis afbestilling
Entréudgifter Er Inkluderet
Udflugt til fods i det nordlige og sydlige Nicosia
Udflugter & dagsture

Udflugt til fods i det nordlige og sydlige Nicosia

Som den sidste delte by i verden er Nicosia en fascinerende by at udforske – den giver dig et glimt af to meget forskellige verdener. Turen starter i den cypriotiske sydlige sektor, hvor vi krydser den grønne linje for at udforske det tyrkisk-besatte nord.Det første stop er ved St. John's Cathedral, der er bygget i fransk-byzantinsk stil. Herefter følger en vandretur gennem de historiske gader i Laiki Geitonia, inde bag de venetianske bymure. Det er en labyrint af snoede gader med kirker, pladser og udsmykkede bygninger.Efter at have krydset den grønne linje, hører vi om byens historie og kultur, mens vi ser nogle af de vigtigste steder – blandt andet Ayia Sofia Kirken og Markedspladsen. Derefter tager vi tilbage til den sydlige sektor til Ledra Street, hvor du får tid til at opleve det moderne byliv på egen hånd

Gratis afbestilling
Sprog:

en 

Argonaftis på aftentur på Cypern
Udflugter & dagsture

Argonaftis på aftentur på Cypern

Oplev den rustikke side af Cypern. På denne udflugt oplever du den fjerne Xeros-dal på ryggen af et æsel. Vi passerer maleriske appelsinlunde og hyggelige landsbyer, mens vi rider på vores betroede æsler til det historiske Sinti-kloster. Derudover smager vi også på lokale specialiteter og nyder en forestilling med traditionel musik og dans.Det afslappende eventyr starter ved Argonaftis æselfarm i Kelokedara. Her oplever vi cypriotisk gæstfrihed på bedste vis. Vi nyder nogle lokale favoritter, blandt andet haloumi ost og - hvis du er modig nok - zivania brændevin.Efter en kort instruktion, bestiger vi vores æsler og rider langsomt - eller 'siga, siga' som lokalbefolkningen siger - op til Xeros-dalen og Sinti-klostret fra det 16. århundrede. Det forladte og forfaldne kloster modtog i 1977 en pris for det udførte restaurerings- og bevarelsesrbejde. Tilbage på farmen afslutter vi aftenen med en barbecue med vin og musik og dans.

Gratis afbestilling
Sprog:

en, pl 

Antikke Kourion på udflugt med Pafos by
Udflugter & dagsture

Antikke Kourion på udflugt med Pafos by

Cypern er hjem for nogle enormt betydningsfulde antikke græske og romerske steder. På denne udflugt ser du Afrodites klippe, det gamle Pafos og kongegravene, besøger Kourion - og nyder egen tid i Pafos by. Andreas, en af vores dygtige lokale guider, siger: "Kongernes grave giver os et værdifuldt indblik i den gamle middelhavskultur. Der findes meget lignende grave i Alexandria, hvilket viser de stærke bånd mellem de to byer i oldtiden.Efter en kaffepause undervejs stopper du ved det arkæologiske område Kourion for at se vartegn som teatret - der stammer fra det 2. århundrede f.Kr. og Agoraen. På vej til Pafos er der et fotostop ved Petra tou Romiou - eller Afrodites klippe - hvor det siges, at den antikke græske gudinde for kærlighed og skønhed dukkede op af havets skum. Andreas siger: "I Kourion kan du se ruinerne af Eustolios' hus og finde ud af, hvordan livet var her, før byen blev ødelagt af et jordskælv i det 4. århundrede".Derefter tager vi til det gamle Paphos, hvor der er en guidet rundvisning til kongegravene, Dionysos' hus og de velbevarede mosaikker. Andreas siger: "De stenhuggede kongegrave var egentlig ikke beregnet til kongelige, men i stedet blev aristokratiet og øens guvernører stedt til hvile her. Navnet afspejler nekropolens storhed. Senere har du lidt fritid i Pafos by. Måske vil du gå en tur ned til den smukke havn eller snuppe en bid mad på en af de mange terrassecaféer.

Gratis afbestilling
Sprog:

en 

Snorkeltur eller dykkertur til Akrotiri
Aktiviteter

Snorkeltur eller dykkertur til Akrotiri

Uanset om du vil prøve at snorkle eller tage springet og få en fuld scuba-oplevelse, er Akrotiri Fish Reserve det bedste sted at besøge. Vælg at snorkle eller vælg det spændende Scuba Diving-eventyr – et to-dages kursus med guide – og rejs ud med båd og udforsk en undervandsverden med utroligt havliv og sunkne vrag.

Gratis afbestilling
Sprog:

en 

Pafos Zoo billet
Udflugter & dagsture

Pafos Zoo billet

Fra tigre, løver og giraffer til pingviner, aber og meget mere – Pafos Zoo en kæmpe legeplads, hvor børnene kan løbe rundt og opleve over 500 dyrearter. Du tilbringer et par timer med at udforske den zoologiske have i dit eget tempo - en god dag for hele familien.

Gratis afbestilling
Sprog:

en 

Aphrodite Waterpark Pafos - billet
Udflugter & dagsture

Aphrodite Waterpark Pafos - billet

Oplev en masse vandattraktioner på en udflugt til et af Cyperns bedste vandlande. Tilbring dagen i Aphrodite Waterpark i Pafos, der byder på adrenalinpumpende rutsjebaner og mere afslappede forlystelser – med særlige børneområder og en række spisesteder, der sikrer en perfekt dag for hele familien.

Gratis afbestilling
Entréudgifter Er Inkluderet

Introduktion til Limassol

Limassol er en charmerende blanding af osmannisk arv og falmet britisk kolonial storhed. Byen er også det bankende hjerte i det sydlige Cypern. Denne kosmopolitanske havneby har mange seværdigheder såsom ortodokse kirker, moskeer, arkæologiske udgravninger og meget mere. Desuden er det omkringliggende landskab en fristende blanding af fyrreskove, bjerge, vandfald og floder. Så uanset om du ønsker at besøge et museum, gå på opdagelse i det tyrkiske kvarter eller tage på en 4x4-safari i naturen, er Limassol et godt udgangspunkt.

De bedste seks ting at foretage sig i Limassol

1. En dagstur til Troodosbjergene

Troodosbjergene, der ligger som en bue omkring Limassol, er Cyperns grønne lunge. De citrusfrugter, oliven og vine, der produceres i disse idylliske bjerglandsbyer, er værdsat i hele landet. Her udspringer Pedieos, øens længste flod, og her finder du Olympus, Cyperns højeste bjerg. Området er meget populært blandt vandrere på grund af de skyggende træer om sommeren. Trodos er som skabt til at udforske i en 4x4-safari.

2. Deltag i en rundtvisning på en vingård

Vin har været et centralt element i den cypriotiske kultur i mere end 4000 år, og øen er hjem for mere end 50 vingårde. Så en rundvisning på en vingårs er et must på din ferie på Cypern. En af de mest berømte vingårde er Tsiakkas i Pelendri-regionen. Lær alt om vinproduktion på et guidet besøg og rund det af med en smagning bagefter, mens du beundrer den smukke udsigt over vinmarkerne og de omkringliggende bakker.

3. Besøg Kykkos-klostret

Kykkos-klosteret, der er berømt for sine forgyldte ikoner og mosaikker, er en af de mest populære attraktioner på Cypern. Beliggenheden er heller ikke dårlig, da det ligger mellem de fyrretræsbeklædte Troodosbjerge i mere end 1.300 meters højde over havets overflade. Og vejen, som er en naturrig og snoet køretur, gør kun oplevelsen endnu større. Omgivelserne og udsigten er også smuk. Og på det nærliggende bjerg Throni ligger mausoleet for Ærkebiskop Makarios, Cyperns første præsident.

4. Udforsk det centrale Limassol

De bedste dele afLimassol, som ligger tæt pakket sammen i et historisk centrum omkring havnen og det tyrkiske kvarter, er nemme at udforske. Ayia Napa-katedralen er et must at besøge på grund af dens overdådige interiør. En kort gåtur væk ligger Stormoskéen, som på trods af sit navn er ret lille og underspillet dekorativt set. Du kan lære alt om Cyperns historie på byens arkæologiske museum. Det middelalderlige osmanniske slot er også et besøg værd, og du kan tage nogle flotte billeder fra taget, mens Kolossi-slottet lidt uden for byen er et fint eksempel på arkitektur fra korsfarertiden.

5. Besøg udgravningerne i Kourion

Tyve minutters kørsel fra Limassol ligger udgravningerne af det antikke Kourion. Der er fundet levn fra den romerske og byzantinske periode på dette arkæologiske område. Under en udflugt kan du beundre adskillige huse, en kirke fra det sjette århundrede, romerske bade og forummet. Men udgravningernes hovedattraktion er det græsk-romerske teater. Det stammer fra det andet århundrede f.Kr. og er blevet fuldstændig restaureret og bruges nu igen til drama- og musikforestillinger.

6. Smag gastronomien fra Cypern

I Limassol har byfornyelsen ført til en kulinarisk genfødsel. Da en gammel mølle, der engang malede johannesbrød, blev restaureret til et kompleks af cool caféer, vinbarer, bistroer og endda mikrobryggerier, blev den en magnet for gourmander. Carob Mill-komplekset, der ligger i den gamle bydel bag slottet, er et fantastisk sted at smage lokale specialiteter og mingle med de lokale indbyggere. Halloumiost, fyldte vinblade, koupepia sheftalia og loukaniko-pølser er blandt de retter, der skal prøves. Og der er ingen bedre måde at nyde dem på end at skylle dem ned med vin fra Troodos.