Kurv

Velkommen tilbage

Besøg din MyTUI-konto
Log af
89 Aktiviteter
Sort by:
Nat Geo Day Tour: Philippos Yiapanis, fra uroligheder til succes
Udflugter & dagsture

Nat Geo Day Tour: Philippos Yiapanis, fra uroligheder til succes

Philippos Yiapanis, en berømt cypriotisk skulptør, blev født i Famagusta, i det, der nu er det besatte nordlige Cypern. Hans liv tog en omtumlet drejning, da han blev taget til fange og fængslet under den tyrkiske invasion og efterfølgende blev flygtning i det sydlige Cypern. Hans kunst er en manifestation af hans dybe længsel efter frihed og en levende repræsentation af den lokale historie. På denne rundtur kommer du til at møde kunstneren, som vil tage dig med på et unikt besøg på sit museum, hvor der er udstillet omkring 140 skulpturer. Foruden at opdage inspirationen bag nogle af hans mest kraftfulde værker, lærer du mere om Cyperns senere historie og udforsker kunstnerens personlige oplevelser, fortalt gennem hans fængslende historier. Når du ankommer til Art Nest Museum, vil Philippos byde dig personligt velkommen og give dig et indblik i sit liv og arbejde. Dette giver dig en forståelse af de følelser, der ligger til grund for hans kreationer. Derefter har du tid til at udforske den udendørs skulpturpark og afslutte med et kig på den kunstneriske proces. Rundvisningen i kunstnerens værksted afslører hans teknikker til at arbejde med bronze, der afspejler forbindelsen mellem Cypern og kobber, og for at repræsentere hans vedvarende håb om forening i hans splittede hjemland. Rund oplevelsen af med at nyde det lokale køkken tilberedt på stedet i en nærliggende landsby, mens du reflekterer over Cyperns unikke blanding af kunst, historie og kulinarisk tradition.

Gratis afbestilling
Sprog:

en 

Nat Geo Day Tour: To sider, én historie - om sameksistens på Cypern
Udflugter & dagsture

Nat Geo Day Tour: To sider, én historie - om sameksistens på Cypern

Tag med på en National Geographic Day Tour, som ledes to journalister, en græsk-cypriot og en tyrkisk-cypriot, som vil dele et sjældent indblik bag kulisserne. Begynd med at udforske den genopbyggede landsby Moutallos. Fordyb dig i dens historier, mens du vandrer rundt i de smalle gyder og bevidne områdets forvandling med renoverede bygninger, der bærer rester af tyrkiske navne som symbol på respekt for det andet samfund. Gør et fotostop ved den historiske Agia Sophia-moské, som tidligere var en kristen kirke. Turen fører dig derefter til Ibrahim's Khan, en renoveret osmannisk kro. Hovedindgangen viser udsøgte broderier lavet i fællesskab af kvinder fra begge samfund, hvilket illustrerer deres ønske om samarbejde og genforening.I gårdhaven kan du engagere dig i Cyperns nyere historie, der er formet af konflikter mellem det græsk-cypriotiske og det tyrkisk-cypriotiske samfund gennem de sidste seks årtier.Efter at have fået en omfattende forståelse af begge samfund, kan du opleve kontrasten mellem gammelt og nyt, når du udforsker den livlige blanding af moderne handel og autentiske værksteder i Khans omgivelser. Derefter kan du beundre de renoverede osmanniske bade, som er en del af et projekt til bevarelse af kulturarven. Afslut med at nyde de enkle, men ægte smagsoplevelser i et familiehjem, ledsaget af en kop cypriotisk, tyrkisk eller græsk kaffe, serveret på det ældste kaffeetablissement i Pafos.

Gratis afbestilling
Sprog:

en 

Antikke Kourion, Kolossi-slottet og Omodos med vingårdsbesøg på lille grupperundtur
Udflugter & dagsture

Antikke Kourion, Kolossi-slottet og Omodos med vingårdsbesøg på lille grupperundtur

Cypern appellerer med et landskab af bølgende bakker og smukke landsbyer. På denne lille rundtur kun for voksne kan du se, hvor et sagn blev født, besøge ruinerne i Kourion, tage til landsbyen Omodos og slutte dagen af med en vinsmagning. Eva, en af vores lokale guider, siger om denne udflugt: "Du vil vandre gennem lag af historie, kultur og mytologi og lære om Afrodite. Og om de ritualer, der er forbundet med hende, samt de planter og muslingeskaller, der associeres med hendes arv".Du dykker direkte ned i fortiden ved Petra tou Romiou, en havsøjle, hvor kærlighedsgudinden Afrodite ifølge sagnet blev født. Vi følger det antikke tema ved Kourion, et af de mest imponerende arkæologiske steder på Cypern. Besøg de romerske bade og kom ind i områdets centrale værk, det græsk-romerske teater. Her afholdes der stadig koncerter den dag i dag. Kolossi-slottet fra det 15. århundrede er det næste punkt på programmet. Denne korsfarerfæstning er omgivet af blomstrende planter og oser af historie.Derefter spiser vi en lokal frokost på en familiedrevet taverna, inden vi besøger Omodos i bjergene, hvor vi vandrer rundt i tynde brostensbelagte gader med byzantinske bygninger. Det er Evas yndlingslandsby. Hun siger: "Charmen ved stenhusene, roen og freden. Det er, som om den er sprunget ud af et eventyr. Jeg elsker at gå ind på en af caféerne og se de lokale have filosofiske diskussioner, politiske diskussioner og en smule sladder". Desuden er der en vinsmagning, hvor du lærer alt om sød commandaria-vin.

Gratis afbestilling
Sprog:

en 

Troodosbjergene med udflugt til Kykkos-klostret med frokost
Udflugter & dagsture

Troodosbjergene med udflugt til Kykkos-klostret med frokost

Turen op i Troodosbjergene er en rejse til et andet Cypern. Her støder vi på rustikke landsbyer med stenhuse, grønne dale og en traditionel livsstil. Denne heldagstur bringer os ind i det åndelige hjerte af højlandet, til klostret Kykkos samt til Throni-bakkens. Alexia, en af vores lokale guider siger: Ikonet af Jomfru Maria betragtes som mirakuløst, så det er vigtig for cyprioterne at besøge kirken mindst en gang om året.Når vi kommer dybt ind i de fyrretræsbeklædte Troodosbjerge, mødes vi af smukke landskaber, der står i skarp kontrast til kysten. Først besøger vi smukke det Kykkos-kloster på toppen af Kykkosbjerget. Klostrets indre er rigt udsmykket med gyldne ikoner og fresker. Ikonet af Jomfru Maria holdes skjult og blev sidst vist frem for hundredvis af år siden. Du får tid på egen hånd til at gå rundt i området og nyde panoramaudsigten over bjergene. Samtidig er dit besøg med til at bevare dette vigtige kulturminde.Derefter besøger vi Ærkebiskop Makarios III's grav på bakketoppen. En fantastisk udsigt byder dig velkommen, inden du kører ned til landsbyen Pedoulas. Der er tid til en valgfri gåtur op til den rigt dekorerede ortodokse kirke, og derefter kører vi tilbage med et kaffestop på Pano Platres undervejs.

Gratis afbestilling
Sprog:

en 

Solnedgang og drink ved Afrodites Klippe og folkemiddag
Udflugter & dagsture

Solnedgang og drink ved Afrodites Klippe og folkemiddag

Velsmagende meze, musik og dans. Denne tur har alle ingredienserne til en rigtig god gammeldags cypriotisk aften. Og som om det ikke var nok, kommer det hele til at efter solnedgang ved Afrodites Klippe, fødestedet for den mytiske kærlighedsgudinde. Alexia, en af vores dygtige lokale guider, siger: "På tavernaen vil du møde de lokale og mærke deres kultur og dans. Intet er bedre end det 100 % autentiske køkken, der tilberedes af kvinderne i landsbyen, ligesom de laver mad derhjemme".Vi starter med en kort køretur mod Petra tou Romiou - som Afrodites Klippe kaldes lokalt. Se solen synke ned over denne mytiske havsøjle og himlen, mens du drikker en mousserende vin. "En fest til ære for gudinden", som Alexia siger. Derefter tager vi til landsbyen Kouklia, en kort køretur ind i landet fra kysten, for at spise en anderledes cypriotisk middag.Ved første øjekast er der tale om en typisk familiedrevet taverna. Du vil smage på stort set alle cypriotiske retter, du kan forestilledig. Der lægges vægt på rene råvarer og traditionelle meze, tilberedt som de er blevet tilberedt i generationer, og skyllet ned med skønne lokale vine. Men om sommeraftnerne overtager familien gaden og er vært for fester med folkemusik og dans. Slut dig til de lokale og dans og fest på udendørsterrassen.

Gratis afbestilling
Sprog:

en 

Kourion-ruinerne, Kolossi-slottet & vingårdsbesøg
Udflugter & dagsture

Kourion-ruinerne, Kolossi-slottet & vingårdsbesøg

Denne tur levendegør myterne om Cypern. Du ser hvor en legende blev født, besøger ruinerne af Kourion, tager til landsbyen Omodos og afslutter dagen med vinsmagning på en familiedrevet gård. Eva, en af vores lokalguider, siger om denne tur: Vi vandrer gennem lag af historie, kultur og mytologi, og du lærer om kærlighedsgudinden Afrodite. Ritualerne der er knyttet til hende, såvel som planterne og skallerne der forbindes med hende.Vi dykker direkte ned i fortiden ved at se Petra tou Romiu, stedet hvor gudinden Afrodite ifølge det lokale sagn blev født. Du oplever også fortiden og den gamle historie ved et af de mest imponerende udgravningsområder på Cypern, Kourion. Vi besøger de romerske bade, inden vi fortsætter til områdets midtpunkt, det græsk-romerske teater, hvor der stadig arrangeres koncerter. Kolossi-slottet, hvor Richard Løvehjerte giftede sig med Berengaria fra Navarra, er næste stop.Vi spiser frokost på en familieejet restaurant. Den er lige så kendt for sin husmandskost, tilberedt af lokale råvarer, som dens naturskønne beliggenhed i bakkerne. Derefter kører vi til bjerglandsbyen Omodos, hvor du får tid til at gå rundt i de brostenbelagte gader på egen hånd for at se på de byzantisnek bygninger. Vi afslutter med et vingårdsbesøg. Efter en rundvisning i produktionsområdet, kan du smage på nogle af de prisbelønnede vine, inklusive varianten commandaria, som Richard Løvehjerte døbte som "kongens vin og vinens konge".

Gratis afbestilling
Sprog:

en 

Troodosbjergene rundtur til landsbyer med Lampadistis-klostret
Udflugter & dagsture

Troodosbjergene rundtur til landsbyer med Lampadistis-klostret

Cypern er fuld af skjulte skatte, og vi udforsker nogle af landets landlige perler på denne heldagsrundtur til Troodosbjergene. Vi kører ud på landet og besøger Lampadistis-klosteret i Kalopanayiotis og nyder et par behagelige overraskelser i de rustikke landsbyer undervejs. Nefeli, en af vores lokale guider, siger: "Arsos er den slags landsby, hvor man ser gamle mænd spille "tavli" - backgammon - i kaffebarerne".Først ankommer vi til Platanisteia - en lille landsby, der er berømt for dens grafikmuseum. Efter at have hørt om historien om øens trykkeriindustri besøger vi den middelalderlige Tzelefos-bro, som er et fantastisk sted at tage billeder fra midt i en skov. Derefter går turen videre til landsbyen Kalopanayiotis, der ligger spredt ud over en afsidesliggende dal, der gennemskæres af en malerisk å. Vi besøger en traditionel familiedrevet taverna og nyder frokost lavet af lokale råvarer.Dagens højdepunkt er landsbyens Agios Ioannis Lampadistis-kloster. Nefeli fortæller: "Dets byzantinske freskoer er så udsøgte, at UNESCO har opført dem på listen over verdensarv". Vægmalerierne, der dateres helt tilbage til det 14. århundrede, er meget raffinerede og meget velbevarede. Adgangsgebyret til klosteret, som er inkluderet, går til dets vedligeholdelse. Ud over en trio af kirker, som man kan gå rundt indeni, er der klosterbygninger, herunder celler, lagerlokaler og en oliepresse. Og inden du rejser tilbage til feriestedet, kan du smage nogle lokale vine på en typisk vingård i Troodosbjergene.

Gratis afbestilling
Sprog:

en 

Udflugt til Kaledonia-vandfaldene med frokost
Aktiviteter

Udflugt til Kaledonia-vandfaldene med frokost

Den frodige og kølige skov, der dækker Troodosbjergene, er et ideelt udflugtsmål nær Pafos. Som en smuk kontrast til stranden kører du ad en naturskøn rute ind i bjergene, hvor dit mål er landsbyen Platres. Her begiver vi os ud på en 3 km lang vandretur langs bækken til Kaledonia-vandfaldet, efterfulgt af en traditionel frokost på restauranten Psilo Dendro. Andri, en af vores dygtige lokale guider, siger: "Du vil nyde rejsen lige så meget som rejsemålet på denne vandretur, som følger og krydser en bæk over en række små broer hele vejen til vandfaldet".Vi starter udflugten på en forfriskende måde med et stop ved Kolossi Fruit Garden. Her får du mulighed for at smage frisk limonade og købe frugt, før vi fortsætter længere op i bjergene til den smukke landsby Platres, beliggende på en bakketop. Her er udgangspunktet for naturstien, som følger den rislende Kryos Potamos-bæk mellem træerne. Husk solidt fodtøj, mens du går langs den naturskønne sti, som er ret ujævn nogle steder med nogle sten, rødder og vandløb.Dette er en gåtur i skoven med pletvis skygge, der fører forbi en række knudrede træer, herunder fyrretræer og jordbærtræer. Når du når til Kaledonia-vandfaldet, kan du holde en pause og tage en dukkert - hvis du vil - ved det skyggefulde ferskvandsbassin. Derefter fortsætter vi til den berømte restaurant Psilo Dendro med sin helt egen ørredfarm. Slap af under frokosten, og prøv ørred her, som er en specialitet, og slut dagen af på en god måde.

Gratis afbestilling
Sprog:

en 

Kykkos-klostret og Troodosbjergene med lille grupperundtur
Udflugter & dagsture

Kykkos-klostret og Troodosbjergene med lille grupperundtur

Køreturen ind i Troodosbjergene er en rejse til et andet Cypern. Rustikke stenbyer ligger i dale med fyrretræer, hvor de traditionelle livsmåder stadig er gældende. Denne rundtur i en lille gruppe, kun for voksne, kommer ind til højlandets åndelige hjerte, Kykkos-klosteret, og graven til Makarios II, der ligger på en bakketop. Eva, en af vores dygtige lokale guider, siger: "Troodosbjergene er der, hvor jeg finder min sjæl. Der er landsbyer, hvor tiden har stået stille, hvor folk stadig bekymrer sig om hinanden, hvor man kommer ind som gæst og går hjem som ven".På vej op i Troodosbjergenes stopper vi og drikker kaffe i en typisk landsby. Derefter går turen videre til det smukke Kykkos-kloster, som ligger på toppen af Kykkos-bjerget. Interiøret er rigt udsmykket, og du vil ikke kunne stoppe med observere ikonerne og freskoerne. Du vil høre legenden om, hvorfor det mest berømte ikon, "Den gyldne pige", stadig er halvt skjult. Og der er også tid på egen hånd til at vandre rundt i området og nyde panoramaudsigten over bjergene.Derefter besøger vi Throni-bakken og Ærkebiskop Makarios III's grav. En fantastisk udsigt byder dig velkommen, inden vi kører ned til landsbyen Pedoulas. Her spise vi en typisk cypriotisk frokost lavet af lokale råvarer på en familiedrevet restaurant. Der er tid til en valgfri gåtur op til den ortodokse kirke Det Hellige Kors, hvorefter vi kører tilbage med et stop ved udsigtspunktet Prodromos og en kaffepause undervejs.

Gratis afbestilling
Sprog:

en 

Tur til Troodos-bjergene i firehjulstrækker
Aktiviteter

Tur til Troodos-bjergene i firehjulstrækker

Omgivelserne i Troodos-bjergene ændrer sig hele tiden med alt fra enge til frugtlunde og tæt skov med masser af fugleliv. Og der findes ingen bedre måde at udforske det hele på end i en firehjuletrækker. Du kommer til at se Big Rock, besøger Kykkos-klosteret og kommer næsten 2.000 m op over havets overfladeDagen starter med et hurtigt stop ved, og dernæst fortsætter vi langt ind i Troodos-skoven for at besøge den fotogene Tzelefos-bro. Her har du mulighed for at deltage i en valgfri minivandretur i skoven.Herefter går turen videre til Kykkos-klosteret, som du besøger på egen hånd. Derefter serveres der typisk frokost med lokale retter, før vi kører igennem en velduftende fyrreskov til et pragtfuldt 20 m højt iskoldt vandfald – sand lykke! Herefter stopper vi i landsbyen Omodos i hjertet af vinregionen Limassol. Slap af på en café, eller besøg Hellig Kors-klostret fra det 17. århundrede.Dagen runder vi af med et besøg ved Petra tou Romiou, bedre kendt som Afrodites sten, hvor du kan svømme eller slappe af.

Gratis afbestilling
Sprog:

de, en 

Ocean Blue bådtur fra Latchi
Udflugter & dagsture

Ocean Blue bådtur fra Latchi

Strålende solskin, badning, frokostbuffet og kolde drikkevarer fra baren – denne fire timers bådtur er af højeste klasse. Vi sejler fra havnen i Latchi mod den Blå Lagune, hvor du kan bade i et krystalklart, turkist vand, der også er perfekt til snorkling. Hvis du ikke er til badning og snorkling, er det lige så skønt bare at sidde og nyde solen, mens du er omgivet af havet.

Gratis afbestilling
Sprog:

en 

Pafos tur i zoologisk have
Udflugter & dagsture

Pafos tur i zoologisk have

Fra tigre, løver og giraffer til pingviner, aber og papegøjer – Paphos Zoo er en kæmpe legeplads, hvor børnene kan løbe omkring og opleve mere end 500 dyrearter. I tilbringer et par timer med at udforske den zoologiske have i jeres eget tempo, og med transport fra dit hotel inkluderet, er alt tilrettelagt til en skøn dag med familien.

Gratis afbestilling
Sprog:

en 

Introduktion til Pafos

Hvis man kradser lidt Pafos' overflade, vil man under opdage myter og legender fra det gamle Grækenland og Rom. Den moderne side af denne by har omkranset fortidens skatte, som er omhyggeligt gemt væk i et hjørne ved havet. Moderne action finder du på Kato Pafos' strandpromenade, der er proppet med barer og butikker. På Akamas-halvøen, der er en legeplads for offroad-entusiaster. Den Blå Lagune, Pafos Zoo og Kykkos-klosteret er også gode udflugtsmål for en dagstur.

De seks bedste ting at foretage sig i Pafos

1. Beundre mesterlige mosaikker

Pafos' arkæologiske park er hjem for en samling af fascinerende mosaikker. Du finder dem ved Dionysos' Hus, Theseus' Hus og Aions Hus. For virkelig at få en fornemmelse af historien bag disse omhyggeligt udgravede og restaurerede skatte kan en guidet rundtur kraftigt anbefales. Parkens romerske Odeon og det tilstødende fyrtårn er også værd at se. Og det nyligt restaurerede korsfarer-slot er også værd at besøge.

2. Besøg kongegravene

De syv kongegrave er et andet antikt sted, der er værd at se. De ligger kun to kilometer nord for Pafos' arkæologiske park, og det er størrelsen og storheden af gravene fra den romerske æra, der gør, at de skiller sig ud fra mængden. Deres ligheder med gravene i det gamle Egypten antyder de handelsmæssige og kulturelle forbindelser mellem de to civilisationer. Absolut et besøg værd.

3. Tag til Akamas-halvøen

Hvis du er mere til naturoplevelser , så er Akamas-halvøen din legeplads. Den har sine egne klassiske legender, såsom Afrodites bade, men den virkelige attraktion er det barske landskab. En 4x4 quad- eller buggy-safari vil få din adrenalin til at pumpe. Bestil en organiseret rundtur, og kør gennem halvøens vilde vestlige del, mens du får øje på seværdigheder som Agios Georgios-kapellet og skildpaddereservatet i Lara Bay.

4. Tag en bådtur til Den Blå Lagune

Nordkystens stjerne, Den Blå Lagune, nås bedst på en bådtur fra Latchi havn. Det siger sig selv, at den glimtende lagune er højdepunktet, altimens udsigten fra dækket over kystlinje, prydet med utallige bugter, og de mytiske Afrodites bade, alene er turen værd. Mange udflugter omfatter også en bådtur i Den Blå Lagune i kombination med andre aktiviteter.

5. Se Kykkos-klosteret

Dette kloster er nok lidt af en vandretur fra kysten, men for dagsture er det en af de bedste udflugter i Pafos. Det græsk-ortodokse hellige og kongelige kloster Kykkos er berømt for dets religiøse ikoner, men rejsen dertil er en oplevelse i sig selv. Du vil opdage hvorfor, mens du bestiger de fyrretræsbeklædte Troodos-bjerge og passerer rustikke stenbyer undervejs.

6. Besøg Pafos Zoo

Pafos Zoo, der altid er populær blandt familier, er lidt af et uventet fund i dette hjørne af Cypern. Her bor mere end 1200 dyr, herunder giraffer, tigre, krybdyr og endda pingviner, så forvent en masse begejstring fra børnene.