Kurv
23 Aktiviteter
Sort by:
Rundtur til Istriens bjerglandsbyer med vingårdsbesøg
Udflugter & dagsture

Rundtur til Istriens bjerglandsbyer med vingårdsbesøg

Book here to tour the Mirna Valley's countryside dotted with hill towns. You'll explore arty, vibrant Grožnjan and tranquil Oprtalj in the Istrian hills.

Gratis afbestilling
Sprog:

en 

Kvarnerbugten på rundtur til Opatija og Lovran med lokale specialiteter
Udflugter & dagsture

Kvarnerbugten på rundtur til Opatija og Lovran med lokale specialiteter

Kvarnerbugtens kystlinje er karakteriseret af smukke byer og historiske steder. På denne rundtur besøger du to af de mest iøjnefaldende steder, nemlig den smukke kystby Lovran og den kosmopolitanske ferieby Opatija. Josip, en af vores lokale guider, fortæller: "Opatija, der er kendt for sine pastelfarvede villaer og botaniske haver, var stedet, man skulle se i Det Østrig-Ungarske Kejserriges gyldne tid. Gå en tur langs Lungomare i fodsporene på de mange konger og kejsere fra gamle dage.Først besøger du det smukke Lovran, hvor der er tid til at udforske de smalle gader og kirker i den gamle bydel. Lovran udviklede sig som turistmål i slutningen af det 19. århundrede, hvor flere store hoteller og ferievillaer blev bygget. Det var et af de bedste feriesteder i det, der dengang var kendt som den østrigske riviera. Du kan gå rundt i den grønne gamle bydel, se den lille marina og nyde en smagsprøve på lokale specialiteter ledsaget af traditionel levende musik.Næste stop er den elegante ferieby Opatija. Det var en engang simpel fiskerby, indtil aristokratiet ankom i midten af det 19. århundrede og begyndte at bygge overdådige villaer, også de kongelige kom her på vinterferie for at nyde den milde havluft. I dag er den historiske storhed stadig tydelig. Josip uddyber: "Nyd den kongelige atmosfære i Park Angiolina, som omgiver den første ferievilla, der blev bygget her, eller på strandpromenaden. Tag dig også tid til at udforske markedet, hvor du kan få en smag af det lokale liv".

Gratis afbestilling
Sprog:

en 

Sommerudflugt til Bledsøen med Bled-slottet og sejltur
Aktiviteter

Sommerudflugt til Bledsøen med Bled-slottet og sejltur

Bledsøen er indbegrebet af alpin ro. På denne udflugt udforsker denne smukke destination kendetegnet af en eventyrligt landskab med smaragdfarvet vand og et tårnformet slot med De Julianske Alper i baggrunden. Mauro, en af vores dygtige lokale guider, siger: "Bledsøen ligger for foden af bjergene og kan prale af to af Sloveniens skatte - det ældste slot i landet beliggende på toppen af klippen over søen, mens du midt i søen ikke kan gå glip af Sloveniens eneste naturlige ø".Slovenien er let tilgængeligt fra Istrien, og rejsen er bestemt umagen værd. De fyrretræsklædte skråninger, de maleriske chalet-hytter og den fortryllende, skovklædte holm med 99 trin, der fører til Mariakapellet, er uimodståelige. Hold øje med de traditionelle "pletna"-både, der er fremstillet af lokalt træ med en flad bund og normalt roes af en enkelt roer. De er et klassisk syn på Bledsøen, og de er blevet brugt i århundreder til at transportere besøgende til Bled-øen og tilbage igen.Først besøger vi middelalderslottet Bled Slote, som ligger på en tårnhøj klippevæg. Med sine kegleformede tårne og høje brystværn er det noget helt særligt, og det samme er udsigten over søen fra dets plads på en klippe 130 meter over vandet. Derefter er det tid til at hoppe ned en "pletna"-båd og blive roet over til den smukke ø i søen. Øens kapel er gennemsyret af legender, og de lokale siger, at man skal ønske sig noget ved at ringe med "ønskeklokken". En anden tradition siger, at en brudgom skal bære sin brud op ad alle 99 trin for at blive gift i kapellet.

Gratis afbestilling
Sprog:

en 

Istria på rundtur fra Poreč med Rovinj, Pula og frokost i Gržini
Udflugter & dagsture

Istria på rundtur fra Poreč med Rovinj, Pula og frokost i Gržini

Istrien er en smeltedigel af kulturer med historiske byer, glimtende kystlandskaber og lækkert regionalt køkken, der gør denne tur helt særlig. Heldagsturen har nogle af regionens højdepunkter på turplanen, med Rovinj og det gamle Pula. Du vil også kunne nyde en frokost med velsmagende lokale specialiteter. Ratko, en af vores dygtige lokale guider, siger: " Europas tre største kulturer overlapper hinanden i Istrien - den latinske, den germanske og den slaviske. Mit højdepunkt er at træde ind i det sjettestørste amfiteater i verden i Pula - Istriens helt egen Rom"Du starter i den billedskønne Rovinj, hvor den gamle bydel ligger kompakt på en oval halvø. Her er der en håndgribelig fornemmelse af den venetianske arv, som du oplever gående rundt i de smalle gader, der er omkranset af romerske og byzantinske bygninger. Grib muligheden for at besøge perler som Den Eufrasiske Kirke, hvorfra udsigten over øhavet er imponerende. Derefter stopper vi i landsbyen Gržini for at spise en typisk istrisk frokost på en jord-til bord restaurant og får et indblik i livet på landet.Efter en veloverstået madoplevelse når vi til dagens sidste stop, Pula. Her vil din guide vække de brølende menneskemængders tid til live med forklaringer, mens du udforsker det tårnhøje og bemærkelsesværdigt velbevarede romerske arena sammen med en "gladiator". Derefter har du god tid til at vandre rundt, slappe af, kigge på mennesker, shoppe eller se resten af byen med dens yderligere spektakulære romerske levn, inden du stiger om bord på bussen tilbage til igen.

Gratis afbestilling
Sprog:

en 

Antikke Istrien på rundtur fra Rovinj med besøg i Pula og frokost
Udflugter & dagsture

Antikke Istrien på rundtur fra Rovinj med besøg i Pula og frokost

Istrien ligger i krydset mellem det latinske og slaviske Europa og rummer det bedste fra begge verdener. Der er utroligt meget et opleve på et forholdsvist lille område, og denne rundtur går i dybden med de bedste dele - rustikke landsbyer, romerske ruiner, byzantinske basilikaer og en smagsprøve på det lokale køkken, der er i verdensklasse. Du besøger Pula, Gržini og Poreč og nyder de naturskønne landskaber mellem de enkelte stop. Karla, en af vores dygtige lokale guider, siger: "Du får en side af Istrien at se, som de fleste besøgende går glip af, når vi besøger Gržini-landsbyen for at spise hjemmelavet frokost. Du smager Maneštra - en traditionel og gammel istrisk landret - og drikker Malvazija, en af de bedste vine fra Istrien, på en jord-til-bord restaurant".Vi starter dagen i Pula, der ligger spredt omkring en bugt på den sydlige del af halvøen. Denne historiske by er hjemsted for et velbevaret romersk amfiteater, hvor du vil blive vist rundt af centurioner. Men teatret er kun begyndelsen. Pula rummer også et væld af antikke levn fra oldtiden, for eksempel Augustus' Tempel og Triumfbuen, mens der også er byzantinske og barokke kirker samt en habsburgsk fæstning.Derefter kører vi ind i landet til Gržini, hvor vi spiser en traditionel istrisk frokost med lokal vin, inden vi vender tilbage til kysten for at udforske Poreč. Vi går gennem de gamle romerske gader Decumanus og Cardo Maximus op til byens vigtigste monument - Den Eufrasiske Basilika, et af de smukkest bevarede monumenter af tidlig byzantinsk kunst i Middelhavsområdet, som er på UNESCO's Verdensarvsliste.

Gratis afbestilling
Sprog:

en 

Antikke Istrien på udflugt fra Pula til Bale, Rovinj or Poreč
Udflugter & dagsture

Antikke Istrien på udflugt fra Pula til Bale, Rovinj or Poreč

Istrien lokker med en blanding af antikke kystbyer, vinklædte landskaber og landsbyer på bakketoppe. Denne heldagstur tager dig med til nogle af Istriens lokale højdepunktet, for eksempel den historiske landsby Bale og de forrygende kystbyer, Rovinj og Poreč. Du vil også kunne nyde en velsmagende frokost på en landlig restaurant i Grzini. Mauro, en af vores dygtige lokale guider, siger: "Vi har pakket denne rundtur. Fra de traditionelle Batana-fiskerbåde, der ligger i havnen i Rovinj, til de typiske retter fra det centrale Istrien og den byzantinske basilika i Poreč, får du et ægte indblik i vores region".Din opdagelsesrejse starter i Bale, en landsby på toppen af en bakke, med smalle brostensbelagte gyder og middelalderlige stenhuse, venetianske paladser og kirker. Gå rundt i den labyrintiske gamle bydel, inden vi begiver os videre til Rovinj på Adriaterhavskysten. Her ser du den venetianske indflydelse overalt. Rovinj ligger på en ægformet halvø og og er en historisk perle af snoede gader, der blandt andet fører til den barokke Skt. Euphemia-kirke, hvis smalle klokketårn dominerer bybilledet.Derefter går turen videre til Grzini-landsbyen, hvor frokosten består af typiske istriske retter fra æandet, og efter måltidet svinger vi tilbage til kysten for at udforske Poreč. Dens gamle by ligger på en landtange er nu lige så berømt for sine moderne barer og klubber som for sin Eufrasiske Basilika, et af de smukkest bevarede monumenter UNESCO-monumeneter med tidlig byzantinsk kunst i hele Middelhavsområdet.

Gratis afbestilling
Sprog:

en 

Unforgettable Venice from Porec with Transfer
Udflugter & dagsture

Unforgettable Venice from Porec with Transfer

Built on more than 100 islands, Venice is famed for its network of dusky-blue canals, lined with elaborate architecture and criss-crossed by beautiful stone bridges. And this day trip from Istria to Venice sees you crossing the Adriatic Sea by boat for a guided tour and free time in this romantic Italian city.

Gratis afbestilling
Sprog:

de, en 

Baredine Cave
Aktiviteter

Baredine Cave

This tour takes you into a mystical Istrian underworld – the Baredine Cave. You'll step up to 60 metres below the surface to uncover a hidden world of wacky stalagmite and stalactite stone sculptures, then visit the Tractor Story exhibition during this half-day trip.

Gratis afbestilling
Sprog:

en 

Unforgettable Venice from Porec
Udflugter & dagsture

Unforgettable Venice from Porec

Built on more than 100 islands, Venice is famed for its network of dusky-blue canals, lined with elaborate architecture and criss-crossed by beautiful stone bridges. And this day trip from Istria to Venice sees you crossing the Adriatic Sea by boat for a guided tour and free time in this romantic Italian city.

Gratis afbestilling
Sprog:

de, en 

Motovun and Flavours of Istria
Udflugter & dagsture

Motovun and Flavours of Istria

Like something out of a fairytale, Motovun is the sort of town you dream of eloping to. Alleys of stone houses laden with art galleries and cafés are packed either side of robust Venetian walls – you'll love it. And while it's the undoubted star of this half-day tour, you'll also discover the greener than green Istria countryside.

Gratis afbestilling
Sprog:

en 

Sunset Safari Dolphin Tour on Boat Tajana from Medulin
Udflugter & dagsture

Sunset Safari Dolphin Tour on Boat Tajana from Medulin

Combine a sunset cruise with a dolphin-watching expedition in Croatia. First, you'll sail along the Istrian coast and search for dolphins around the Medulin archipelago. With luck, you'll see these incredible creatures at play in their natural habitat. Then, enjoy dinner and drinks on board as the sun sinks beyond the horizon. It's one magical holiday experience.

Gratis afbestilling
Sprog:

en 

Udforsk Pula på egen hånd
Udflugter & dagsture

Udforsk Pula på egen hånd

Pulas romantiske atmosfære er tilstedeværende, især når man går gennem de gamle brostensbelagte gader, er det umuligt ikke at blive betaget af skønheden i Pulas rige kulturarv. Augustus Templum står stolt og er et vidnesbyrd om byens berømte fortid, mens Tvillingportene er et vidnesbyrd om byens tidligere storhed.Musikken svæver gennem luften og inviterer besøgende til at komme og deltage i morskaben på terrasserne under åben himmel, hvor du kan nyde det varme middelhavsklima og et godt glas istrisk vin. Dette er billedet på Pula og dens kultur. Men det er den ikoniske romerske arena, der virkelig tager føringen. Denne storslåede struktur blev bygget for over 2000 år siden og er et vidnesbyrd om de antikke ingeniørers opfindsomhed og dygtighed.I dag er det stadig et elsket symbol på byen og tiltrækker besøgende fra hele verden, der kommer for at beundre dets storhed og pragt. Uanset om du vælger at udforske Pulas rige historie og kultur eller smager på det lækre køkken og det livlige natteliv, vil denne by helt sikkert efterlade dig med et varigt aftryk.

Gratis afbestilling
Øjeblikkelig Bekræftelse

Introduktion til Istrien

Istrien er den slags rejsemål, hvor livslange romancer begynder. Du vil blive forelsket i dens kultur og kulturarv, dens kystlinje og landsbyer, dens gastronomi og dens vine. Med andre ord vil du blive forelsket i Istrien. Ud over at være en smeltedigel af latinske, slaviske og germanske kulturer halvøen fyldt med seværdigheder og monumenter i verdensklasse. Blandt de bedste ting at foretage sig i Istrien er ture til kystbyerne Pula - med den spektakulære romerrske arena - og Medulin, Porec og Koper. Desuden er der bådture i Kvarnerbugten og udflugter til den billedskønne Bled-sø. Og hvis du vil have sjov udfoldelse med familien, er der vandlande, hvor du opleve fart og spænding.

De seks bedste ting at foretage sig i Istrien

1. Opdag Istriens romerske arv

Pula har været en magnet for feriegæster siden oldtiden. Romerne elskede byen så meget, at man stadig kan mærke deres tilstedeværelse, når man går rundt ved den fantastiske arena ved havet eller ved det velbevarede Augustus-tempel. Du kan besøge arenaen, som stadig bruges til koncerter. Byens senere beboere har efterladt sig perler som f.eks. Det Kommunale Palads fra det 13. århundrede, de tre fæstninger på bakketoppen, der omkranser den gamle bydel, og de elegante habsburgske paladser langs vandkanten, der udstråler masser af gammeldags charme.

2. Nyd Istriens smage

Det istriske køkken er kendt i hele Kroatien og Slovenien for de rige og varierede smagsoplevelser. Stjerneingrediensen er den ikke så ydmyge trøffel, som er en af verdens dyreste fødevarer. Den lokale befolkning bryder sig ikke om efterligninger, og restauranterne fremviser stolt messingplader med påskriften "tartufo vero" eller "ægte trøffel". Andre populære delikatesser er muslinger, østers, tørret pršut-skinke og den omeletlignende fritaja, som normalt laves med årstidens grønt, f.eks. asparges. Til dessert skal du prøve de rom- og rosinfyldte dejboller, der kaldes fritule. Og hvorfor ikke tage til hjertet af halvøen for at smage disse istriske specialiteter med stil. Byen Motovun, på toppen af en bakketop og beskyttet af sine middelalderlige venetianske mure, er et lokalt mekka for retter, der er fyldt med papirstynde trøffelskiver, der naturligvis nydes med vin fra vinmarkerne nedenfor.

3. Nyd en bådtur i Kvarnerbugten

Istriens vestkyst er spækket med smukke byer som Koper, Poreč og Pula, som du ikke må gå glip af. I modsætning hertil er østkysten langt mindre udviklet. Den ligger omkring Kvarnerbugten og er berømt for kalkstensøer, der ligger spredt ud over den som små ædelsten. Cres og Krk er de to største og kan besøges med bådture. En anden mulighed er en bådtur langs kysten, hvor man kan se landsbyer som Mošćenice eller den tidligere habsburgske ferieby Opatija. I Medulin på halvøens sydspids tager mange til for at observere delfiner og tage på bådture ved solnedgang. Og tag til Aquapark Istralandia, som er ideel til en sjov og våd dag med hele familien.

4. Besøg Bledsøen i Slovenien

Hvis du vil tage det ultimative selvportræt fra ferien i Istrien, skal du tage til Bledsøen i Slovenien. Vent, til du får øje på denne alpine sø, der har poseret på tusinde af postkort. Søen ligger i en dal omgivet af de ofte snedækkede tinder i De Julianske Alper. Prikken over i'et er den lille træbevoksede ø, som krones af et klokketårn midt i søen. Du kan tage en båd ud til den og besøge barokkirken, som du kommer til efter at have besteget de 99 trin. Og der er endnu mere. Du kan også beskue Bled-slottet på klippetoppen, der har forrygende udsigt over søen. Byens havnefront er foret med caféer og restauranter, hvoraf de fleste tilbyder typiske flødekager fra dalen. Opskriften er officielt beskyttet af den slovenske regering. Og med en guidet rundtur fra Istrien sikrer du dig, at du kommer til at besøge alle søens attraktioner.

5. Udforsk Istriens huler

Byen Pazin i det centrale Istrien har et af Europas mest usædvanlige hulesystemer. Og du kan udforske det fra top til bund, enten med zipline eller på en underjordisk tur. Lige under Pazin-slotter ligger en 100 meter dyb afgrund, der er kendt som Pazins Kløft, som du kan krydse med zipline. Kløften er indgangen til grotterne, som rummer tre søer. Det er en underjordisk underverden. Den er så imponerende, at de lokale siger, at den har inspireret så forskellige forfattere som Dante Alighieriog Jules Verne. Slottet, der ligger placeret på kanten, har stået vagt over kløften i mere end tusind år og er virkelig et besøg værd. Og hvis du ikke kan få nok af grotter, er Baredine-hulen nær Poreč et andet must. Den sofistikerede brug af belysning gør ethvert besøg til en opsigtsvækkende oplevelse.

6. Oplev den venetianske stemning i Poreč

Den billedskønne Poreč har en venetiansk stemning, der bare vil betage dig, så snart du ankommer. Dens stengader og gyder går på kryds og tværs af en lille halvø, der rummer en byzantinsk basilika, som er på UNESCO's Verdensarvsliste. Den Eufrasiske Basilika, som den er kendt som, blev bygget over en romersk villa, hvis mosaikgulv stadig kan ses i oratoriet. I sommermånederne er der regelmæssige bådture til øen Sveti Nikola, der ligger ca. 500 meter fra halvøen. Den er meget udviklet med hoteller, feriesteder og endda en minigolfbane.