Kurv

Velkommen tilbage

Besøg din MyTUI-konto
Log af
14 Aktiviteter
Sort by:
Dalyan på udflugt ved skumringstid med middag og flodbådstur
Udflugter & dagsture

Dalyan på udflugt ved skumringstid med middag og flodbådstur

Hvis du er nysgerrig efter at opdage flodlandskaber og en uberørt strand, så er denne udflugt lige noget for dig. Vi udforsker Dalyan-deltaet og starter med Iztuzu-stranden og tager et kig rundt i Dalyans gamle bydel, efterfulgt af en grillmiddag og en bådtur om aftenen. Elif, en af vores dygtige lokale guider, fortæller: "De lykiske klippegrave er kunstfærdige gravkamre, som blev hugget ind i klipperne for over to årtusinder siden af lykierne for at ære medlemmer af den herskende klasse. De er dramatisk oplyst om aftenen - det er en virkelig stemningsfuld oplevelse". Mens solen stadig er varm, besøger vi først et skildpadderedningscenter, og derefter kan du nyde lidt tid på egen hånd på den fredelige Iztuzu-strand, hvor karetteskildpadderne hvert år kommer for at rede. Derefter udforsker du Dalyans historiske bymidte i skumringens skær. Byen er hjemsted for en række butikker, caféer og historiske steder og er kendt dens venlige lokale indbyggere og den traditionelle tyrkiske arkitektur - hold øje med den kunstfærdigt dekorerede Dalyan-moske. Efter egen tid i byen er det nu tid til middag, og du kan smage tyrkisk grillmad på en restaurant ved floden, hvor I kan slappe af og nyde den frisklavede mad. Og som afslutning på aftenen kan du nyde en rolig bådtur på Dalyan-floden for at se de berømte lykiske grave, der er hugget ind i klippevæggen Disse grave stammer fra det 4. århundrede f.Kr. - så de er næsten 2.500 år gamle - og rummer træk af anatolsk, græsk og persisk design.

Gratis afbestilling
Sprog:

de, en 

Kayakoy spøgelsesby og Mount Babadag svævebane
Udflugter & dagsture

Kayakoy spøgelsesby og Mount Babadag svævebane

Fra en forladt bjergby til toppen af Mount Babadağ – denne udflugt byder på forskellige udsigter. Det er som at rejse tilbage i tiden når vi udforsker Kayaköy, en af de bedst bevarede spøgelsesbyer i Tyrkiet. Elif, en af vores erfarne lokale guider siger: "Der er tæt på tusind øde stenhuse samt kirker og kapeller, selv et bageri. På et tidspunkt var der planer om at omdanne hele landsbyen til et turiststed, men heldigvis er dette historiske sted blevet bevaret." Vi starter udflugten i Kayaköy, der blev forladt af grækerne, der flygtede fra krigen i 1920'erne. Nu flakker deres spøgelser omkring mellem de tomme huse, mens vi vandrer gennem stille gader, hvor der engang lød af stemmer. Vi kigger ind i de tagløse stenhuse, mens guiden forklarer om deres trindelte design, de små kapeller og den lille skole. Elif fortæller: "Husenes indretning og den måde, de blev anlagt på, skulle sikre, at ingen blokerede for en andens udsigt". Vi ser også se den tomme basilika med dens falmede fresker og mosaikker. Uhyggelig, men dog fascinerende. Derefter tager vi til foden af Babadağ-bjerget for at tage kabelbanen næsten hele vejen til toppen. Nyd den episke panoramaudsigt over Fethiye og kysten nedenfor, mens du svæver op til stationen lige under toppen. Hvis du vil helt op på toppen kan du tage en stolelift derop. Toppen af bjerget er populær blandt paraglidere, så der er en god mulighed for, at du kan se dem svæve på himlen.

Gratis afbestilling
Sprog:

en 

Lykiens Legender rundtur med Tlos, Patara og lokal frokost
Aktiviteter

Lykiens Legender rundtur med Tlos, Patara og lokal frokost

Denne heldagsrundtur byder på to af regionens vigtigste arkæologiske steder i al deres skønhed. Nyd også tid på egen hånd på en skøn strand. Leyla, en af vores dygtige lokale guider, siger: "Det gamle Tlos er hjemsted for nogle fine eksempler på de klippegrave, vi ser rundt omkring i dette område, altid hugget ud højt oppe for at begrave folk tættere på guderne. Jeg elsker også at tilbringe tid ved Patara - en af de smukkeste strande i denne del af Tyrkiet".Vi tager først til det gamle Tlos. Med levn, der strækker sig fra den lykiske til den osmanniske periode, er det et oplagt sted at gå på opdagelse. Leyla siger: "Man ved ikke præcis, hvor længe siden Tlos blev grundlagt, men fundet af en bronzeøkse fra over 3000 år siden giver en idé. Tlos ligger på en skrånende bjergskråning og er et kompakt område, men det indeholder et bemærkelsesværdigt antal ruiner, herunder klippeudhuggede lykiske grave, et teater, romerske bade og meget mere, som man kan beundre. Bagefter besøger vi Gizlikent Şelalesi-vandfaldet, hvor du har lidt tid på egen hånd og kan spise frokost på en nærliggende restaurant.Derefter besøger vi det gamle Patara for at udforske ruinbyen, der kan dateres tilbage til det 8. århundrede f.Kr. Den var engang en vigtig havn på sin tid og spillede en vigtig rolle i politik og handel. Byen er også kendt for at være fødestedet for Sankt Nikolaus - bedre kendt som julemanden - og Patara har velbevarede ruiner som Triumfbuen og Bouleuterion, der giver et indblik i fortiden. Efter besøget kan du slappe af på Patara-strandens gyldne sand.

Gratis afbestilling
Sprog:

en 

Oplev Dalyan med Kaunos
Udflugter & dagsture

Oplev Dalyan med Kaunos

Dalyan er Tyrkiet når det er bedst. Vi starter med lidt historie ved ruinerne i Kaunos, der var en betydningsfuld havn i gamle dage. Derefter tager vi en miljøvenlig båd langs floden Dalyan til mudderbadene. Disse mineralholdige bassiner siges at have helbredende kræfter, og har tiltrukket berømtheder som Robbie Williams og Jack Nicholson. Hop i, smør dig ind i varmt mudder og skyl det af i de termiske kilder. Efter frokost sejler vi forbi de lykiske klippegrave, der er skåret ud i klipperne over vandet, inden vi fortsætter til Iztuzu-stranden, der er et beskytte rugeområde for den truede havskildpadde caretta caretta.

Gratis afbestilling
Sprog:

de, en, nl 

Kekova, Myra and St Nicholas Tour with Lunch and Boat Trip
Udflugter & dagsture

Kekova, Myra and St Nicholas Tour with Lunch and Boat Trip

Der venter en eklektisk blanding af attraktioner på denne udflugt - autentisk madkultur, en forsvunden by og Skt. Nicholas-kirken. Vi besøger den antikke by Myra og kirken i St Nicholas, før det lokale køkken vækker appetit på en nærliggende restaurant. Efter frokost kan du slappe af, mens vi sejler langs kysten til øen Kekova og dens sunkne by. Som vores dygtige lokale guide Ahmet fortæller: "Dagens højdepunkt for mig må være den lykiske ruinby Myra. De klippeudskårne friser med teatralske masker og de opstablede gravkamre, der er hugget ind i klipperne, er et syn uden lige. Det er betagende, at dele af dette sted menes at være omkring 2.500 år gammelt".Vi starter med en rundtur i den antikke by Myra, hvor vi udforsker det velbevarede amfiteater og ser de detaljeret udhuggede klippegrave højt oppe på klippevæggen. Dernæst er det tid til at besøge Skt. Nikolaus' kirke. Efter en velsmagende frokost med typiske retter frisklavet på en lokal restaurant er det tid til at sejle til øen Kekova, et beskyttet område, der er berømt for sine undervandsruiner.Disse er levn fra den antikke by Simena, som blev delvist oversvømmet af et jordskælv i det 2. århundrede. Der er tid til en svømmetur i de varmere måneder - vandet er klart og indbydende - og det vil være svært at modstå en dukkert i havet. Men hvis vejret ikke tillader en bådtur, kan man i stedet besøge det fascinerende Demre-museum.

Gratis afbestilling
Sprog:

en 

Fethiye på halvdagstur med shopping og sightseeing
Aktiviteter

Fethiye på halvdagstur med shopping og sightseeing

På denne rundtur kombineres to af Tyrkiets bedste aktiviteter, nemlig shopping og sightseeing. Shop amok på Fethiyes berømte markeder og basarer, se de gamle lykiske grave, der er hugget ind i klipperne, og smag på traditionel tyrkisk mad. Og da det er en formiddagstur, er du tilbage på dit hotel i god tid til en eftermiddag ved poolen.Inden du shopper løs, er der et stop ved en tyrkisk delikatessefabrik, hvor du kan fylde dine poser med disse traditionelle godbidder. Efter et stop ved Fethiyes amfiteater fra den romerske æra går turen videre til Telmessos Guldcenter, hvor du kan købe smykker til spotpriser. Vi lægger også vejen forbi Lycian Women's Cooperative - en non-profit organisation, der giver kvinder mulighed for at lære traditionelle væveteknikker. Det er et godt sted at købe en unik souvenir.Øv dig i at prutte om prisen i byens travle Paspatur-basar og bevæg dig gennem de utallige stande med krydderier, lædertasker, tæpper og keramik på det ugentlige marked. Og mellem handlerne har du endda mulighed for at se de klippeudskårne lykiske grave, som er bygget af den antikke civilisation, der engang herskede i regionen.

Gratis afbestilling
Sprog:

en 

Dagstur til græsk ø i Rhodos
Udflugter & dagsture

Dagstur til græsk ø i Rhodos

Rhodos ligger næsten kun et stenkast fra Tyrkiet, og med sine hvidkalkede landsbyer og rige middelalderlige slotte er der mulighed for en oplevelsesrig heldagstur. Fra Fethiye havn sejler vi med en flyvebåd til Rhodos by, hovedstaden, hvor du får mulighed for at udforske de historiske gader.

Gratis afbestilling
Øjeblikkelig Bekræftelse
Afslappende bådtur for voksne fra Fethiye
Udflugter & dagsture

Afslappende bådtur for voksne fra Fethiye

Denne dag til søs kun for voksne giver dig den perfekte undskyldning for at slappe af. Vi besøger fire bugter langs den ægæiske kyst, der hver har sin egen charme.Når vi sejler ud af Fethiye havn, kan man slappe af på dækket, mens vi sejler over Det Ægæiske Hav. Din kaptajn vil kaste anker ved forskellige afsidesliggende bugter undervejs. Det er op til dig, om du vil hoppe i eller fortsætte med at nyde solen.Når vi når den anden bugt, vil besætningen tilberede en frisklavet frokost. Desuden er der også ubegrænset vand, øl, vin og sodavand inkluderet. Vi runder denne afslappende dag på havet af med besøg i op til to bugter om eftermiddagen.

Gratis afbestilling
Sprog:

en 

Lazy Day cruise
Udflugter & dagsture

Lazy Day cruise

Måske som regionens fineste er Fethyees naturlige havn et populært sted at sejle fra i en traditionel tyrkisk gulet og naviger rundt i den brede bugt, spredt med smukke øer. Denne heldagsbådtur giver dig mulighed for at se, svømme og snorkle ved op til fire forskellige stop og spise en velsmagende frokost om bord.Alt hvad du skal gøre er at slappe af på dækket og nyde havbrisen og landskabet, mens du tager fra bugt til bugt, og fra tid til anden lægges der anker, så du kan svømme eller snorkle i det klare vand.Efter frokost ombord får du mere tid til at slappe af, når du tager mod Red Island. Dertil er der baren ombord, hvor du kan få ubegrænset sodavand, øl og vin, mens du sejler.

Gratis afbestilling
Sprog:

de, en 

Oludeniz paragliding
Aktiviteter

Oludeniz paragliding

Vil du have dit livs adrenalinkick? Så tag med på en paraglidingtur over den Blå lagune i Ölüdeniz. Det er en rigtig heftig oplevelse som du vil mindes længe efter at dine andre ferieminder er begyndt at blegne.

Gratis afbestilling
Sprog:

en 

Istanbul med fly
Udflugter & dagsture

Istanbul med fly

Istanbul er stedet, hvor Europa og Asien mødes, og hvor fortid og nutid forenes. Du tager et tidligt morgenfly til Tyrkiets største by og bruger en dag på at udforske dens rige kulturarv. Blandt de seværdigheder, du får mulighed for at besøge, er Den Blå Moské, Topkapi-paladset, den egyptiske basar og Galata-broen.Ved ankomsten til Istanbul nyder du en guidet udflugt i den gamle bydel, før du tager til Den Blå Moské, som har fået sit navn på grund af de blå fliser, der pryder den store bedesal. Næste stop er Hippodromen - stedet for ældgamle vognløb - hvor du kan se Det Tyske Springvand, Slangesøjlen og meget mere. Derefter har du tid til at spise frokost.Eftermiddagen kan du bruge på sightseeing, som du vil - Topkapi-paladset, Hagia Sofia og Basilika-cisternen ligger alle i samme område, så du vælger selv. Topkapi-paladset er en populær seværdighed, en "forbudt by", hvor de osmanniske sultaner boede, fyldt med juveler og overdådigt indrettet. Efter tid på egen hånd til at snuse rundt i den egyptiske basar er der mulighed for en sejltur på Bosporus og middag ved Galata-broen, før turen går tilbage til lufthavnen.

Gratis afbestilling
Sprog:

de, en, nl, pl 

Dalaman Airport VIP Lounge from Fethiye Area
Tilvalg

Dalaman Airport VIP Lounge from Fethiye Area

Travel in style with the full VIP service at Dalaman airport. Avoid all the usual hassle as you're fast tracked through check in and security to enjoy unlimited drinks, snacks, Wi-Fi and more in the exclusive departure lounge. An altogether more relaxed way to round off your stay.

Gratis afbestilling
Fast Track

Introduktion til Fethiye

Fra smukke sandstrande til bjergskråninger og fra gastronomi til historiske seværdigheder, Fethiye er fyldt med ting at foretage sig. Det brede udvalg af aktiviteter gør stedet til et ideelt feriemål for enhver type ferie. Beliggende mellem hav og bjerge på Den Turkise Kyst er dens geografiske beliggenhed godt strategisk udgangspunkt for udflugter for at opleve Muğla-provinsen.

De seks bedste ting at foretage i Fethiye

1. Opdag de lykiske grave

De har stået der i tusindvis af år og har overlevet alt, hvad Moder Natur har udsat dem for, herunder ødelæggende jordskælv, der har ødelagt store dele af regionen. De lykiske grave er stensarkofager, der ofte er placeret i forhøjede positioner, og som stadig er synlige i dag i forskellige dele af byen. Nogle af dem stammer helt tilbage fra det fjerde århundrede f.Kr., da byen var kendt som Telmessos. Den mest markante grav er Amyntas' Grav. Den er hugget ind i bjerget med udsigt over byen og har en spektakulær facade, der er bygget i stil som et jonisk tempel. Vandreturen op kan være lidt af en udfordring, men når man først når toppen, er udsigten over byen og bugten uvurderlig.

2. Besøg "spøgelsesbyen" Kayaköy

Ca. 25 minutters kørsel syd for Fethiye ligger Kayaköy. Det er en forladt landsby, der nu er blevet et fascinerende friluftsmuseum. Denne "spøgelsesby" har hundredvis af ødelagte og tagløse stenhuse, spredt ud på en bjergskråning. Der er også to ortodokse kirker fra det 17. århundrede, som du kan komme ind i, samt springvand og cisterner. Her er en næsten overjordisk atmosfære, og ved at deltage i en guidet rundvisning kan du opleve landsbyens historie samt regionens og Tyrkiets historie. Desuden befinder du dig midt i et spektakulært landskab med kløfter, fyrreskove og frugtplantager. Hvis du har tid, kan du fortsætte til Babadağ-bjerget. Det ligger kun 5 km fra havet og er en populær destination for paragliding.

3. Gå på Den Lykiske Vej

Den 540 km lange Lykiske Vej er en sti, der går gennem en del af Tekke-halvøen, som var beboet af de gamle lykiere. Stien blev etableret i 1990'erne for at fremhæve områdets historiske og naturlige arv. Stien er baseret på antikke muldyrsstier, grusveje og vandrestier, der løb langs den barske kystlinje. Omgivelserne er spektakulære med havklipper og Taurusbjergenes vilde vegetation. Det er absolut værd at vandre mindst én etape under dit ophold i Fethiye. Det vil tage omkring en måned at gå hele ruten. Det er en fantastisk måde at opdage de antikke arkæologiske steder på og fordybe sig i den rige natur. For en nærliggende naturskøn strækning kan du gå ca. 20 km fra Fethiye til Ölüdeniz-bugten, som har en af de smukkeste strande i regionen. Vandre til Faralya, en rustik landsby beliggende på en bakketop.

4. Tag på udflugt til Sommerfugledalen

En anden dagstur fra Fethiye, som man ikke må gå glip af, er til den berømte Sommerfugledal. Denne kløft ved foden af Babadağ-bjerget har været et beskyttet område siden 1980'erne. Dalen er et naturligt levested for omkring 100 arter af sommerfugle, herunder den endemiske tigersommerfugl. Denne meget sjældne larve kan genkendes på dens orange, sorte og hvide mønstre. Takket være dens isolerede beliggenhed har dalen ikke ret mange besøgende og er forblevet et naturligt, uspoleret og fredeligt fristed. Du kan komme til dalen ved at tage en båd fra Ölüdeniz eller vandre ad stien fra Faralya. Den kan være stejl på visse steder, så det kan være en udfordring, hvis du har nedsat bevægelighed. Når du er kommet dertil, kan du overnatte i et telt eller en bungalow under stjernehimlen.

5. Tag på en bådrundfart på Dalyanfloden

Dalyanfloden løber fra Köyceğiz-søen ud i Middelhavet mellem Fethiye og Marmaris. En tur med flodbåd på Dalyanfloden fører dig til arkæologiske steder og beskyttede naturområder, som har en utrolig biodiversitet. Byen Dalyan er et af stoppestederne under sejladsen. Det er et roligt sted, hvor du kan beundre gamle lykiske grave fra 400 f.Kr. Nær dens historiske centrum er der termiske kilder og mudderbade, som er berømte for deres helbredende egenskaber. Det er en fantastisk mulighed for at forkæle dig selv med en velfortjent pause til wellness. I nærheden af centrum ligger også de velbevarede ruiner af den gamle handelsby Kaunos. Dette arkæologiske sted har historiske levn fra det 10. århundrede f.Kr. Inden man frem til flodmundingen passeres et sumpet område, der er levested for et imponerende udvalg af fugle og fisk. Til sidst ankommer du til den berømte Iztuzu-strand, som er et ynglested for Karettehavskildpadden. Det er også et godt sted at tage solbad.

6. Slap af på Fethiyes skønneste strande

Det er svært at slå Fethiyes beliggenhed på Den Turkise Kyst - en strækning, der er kendt for dens smukke og solbeskinnede strande. Ölüdeniz, som betyder "blå lagune", ligger ved foden af bjerget Babadağ og er en af de mest berømte strande i området. Dens karakteristiske klare vand og tykke fyrreskov gør den til et populært rejsemål. Kabak er en strand, der er svær at komme til, hvilket betyder, at den er mere stille og primært besøges af lokale indbyggere. Çalış er på den anden side den ideelle destination for vandsport, lige fra kitesurfing til windsurfing og sejlads. Stranden ved Sommerfugledalen er et samlingspunkt for hippier. Her kan du beundre vidunderlige solnedgange og tilbringe natten i et telt. Endelig er den lille ø Şövalye hjemsted for en gylden sandstrand, hvorfra du kan beundre gamle byzantinske ruiner.