Værd at vide om New York

 • Hovedstad

  Washington D.C
 • Valuta

  Dollar (USD)
 • Sprog

  Engelsk
 • Befolkning

  ca. 8.538.000
 • Tidsforskel

  -5/-9 timer

Pas og visum

Læs om pas- og visumregler her

Rejsevejledninger

Udenrigsministeriets rejsevejledninger, råd og oplysninger

Vaccinationer

Spørg din læge eller gå ind på www.sikkerrejse.dk for evt. anbefalinger.


1,5 liter vand
ca. 12,-

Gennemsnitspriser

Værd at vide

 • Bestil udlejningsbil

  Rejser du til New York, kan du forudbestille en udlejningsbil gennem os i en eller flere dage..

  Sådan lejer du bil i New York.

 • Vi anbefaler

  Blandt New Yorks mange interessante museer finder du blandt andet kunstmuseerne Guggenheim, Whitney Museum og American Art, MoMa og det enorme Metropolitan Museum of Art, "The Met". Museet på Ground Zero, der blev indviet i 2014, og Smithsonian Design Museum er også et besøg værd. Tjek eventuelt museernes hjemmesider, nogel tilbyder gratis entré visse aftener om ugen.

  For alle ishockeyfans er en af New York Rangers hjemmekampe i Madison Square Garden et must. På rangers.nhl.com finder du kampprogram og billetbooking. På samme arena spillers der også basket, og det er en kæmpe oplevelse at se en hjemmekamp med boldvirtuoserne New York Knicks.

  Er du til teater og musicals er udvalget nærmest ubegrænset, i området omkring Times Square ligger teatrene tæt.

  The Highline Park er en promenadevenlig, cirka to kilometer lang park, der er anlagt på en nedlagt jernbanestrækning, der går gennem Chelsea/Meatpacking District på det vestlige Manhattan.

 • Restauranter og forlystelser

  I New York er der en utrolig mængde gode restauranter, natklubber, pub'er og barer. For kødelskere er der masser af forskellige steakhouses, og for dem der vil holde lidt igen med madbudgettet, er der fast food som hamburgers, kylling, pizza og sandwich på næsten hvert eneste gadehjørne. Prøv en bagels med cream chees, doughnuts fra Krispy Kreme Doughnuts og en varm kringle, pretzel, fra en af gadeboderne.

  I Chinatown er der mange små restauranter og spisemarkeder. I Greeenwich Village og SoHo er der masser af jazz- og rockklubber, gode restauranter og barer. Området omkring Bleecker Street og Bowery er kendt for sine heftige rockklubber, bl.a. den klassiske Bitter End.

  Hell's Kitchen og Meat Packing District er to af de mest trendy restaurant- og natklubsområder på Manhattan.

  I New York findes der ganske enkelt noget for alle musiksmage, uanset om de er til house, techno, rock, blues, jazz, salsa, disco eller country.

 • Rejser med børn

  Tag en bådtur rundt om Manhattan, tag op i Empire State Building, besøg Bronx Zoo, gå til musical eller cykel rundt i Central Park. Listen over alle de spændende aktiviteter, der passer til dig, der rejser med børn til New York, er nærmest uendelig.

  Med tanke på den intensive trafik og mange mennesker er det vigtigt at indlægge hvilepauser i ny og næ, lige som du bør forberede børnene på lange køer ved visse seværdigheder.

 • Rejser på egen hånd

  Vores rejser til New York sker med rutefly til en af byens internatinale lufthavne, hvilket medfører, at du kan bestille din New York-rejse med fleksibel rejselængde.

  Vi har ingen guider på rejsemålet, men du kan nå os via vores onlinecenter via telefon, mail eller sms – fra to uger før afrejsen til du rejse hjem.

 • Shopping

  I Midtown og længere oppe på Manhattan ligger de store varehuse og de eksklusive mærkevarekæder. I Downtown, kvarteret omkring SoHo, Greenwich Village og Nolita ligger spændende modebutikker, originale butikker, antikvitetsforretninger og gallerier.

  I Century 21 Department Store, en varehusekæde som du blandt andet finder overfor Ground Zero, er det muligt at gøre et kup blandt andensorteringsvarer og restlagre af kendte og ukendte mærker.

  De mest berømte shoppinggader er 5th Avenue og Lexington Avenue. Varehuset Bloomingdale's ligger ved Lexington Avenue/East 60th Street, Macy's ved Herald Square. Specialbutikker og et stort udvalg af mindre butikker finder du i Greenwich Village og Soho.

  Woodbury Commons er verdens største outlet. Her findes ca. 220 forskellige butikker med alt fra designertøj til sportsartikler. Ligger udenfor New York, cirka en times buskørsel fra Port Authority.

  Loppemarkedet Antiques, Flea and Farmers Market ligger på 66th Street, nær Rockefeller University.

 • Lokal transport

  Den bedste måde at se Manhattan er til fods, så medbring bekvemme sko. Selv om det er en af verdens største byer er det let at orienteres sig og finde rundt, takket væere det logiske vejnet. Gaderne går fra øst til vest mens avenuerne går fra nord til syd. I Downtown kan det være lidt sværere, her er mange smågader og det er ikke lige så struktureret. Men køb et godt kort, så er der ikke noget problem.

  New York har en af verdens største og billigste tunnelbanesystemer (Subway). For at køre med tunnelbane anbefaler vi, at du køber et ugekort eller et 10-turs kort, de kan købes på Subwaystationerne. Der er lokalbusser på Manhattan, lige penge er nødvendigt og betales i en boks oppe hos chaufføren.

  Pendultog til forstæderne afgår fra Pennsylvania Station og Grand Central Station. Busser fra Port Authority på 42nd Street. New York har ca. 12.000 gule taxier og det aldrig svært at få fat i en.

  New York har tre lufthavne og der er mange alternativer for at komme ind til byens centrale dele. Fra JFK lufthavnen kommer du nemmest med en Yellow cab (gul taxi), bus, shuttlebus, tunnelbane eller tog. Fra lufthavnen Newark er det betydeligt dyrere at køre taxi ind til Manhattan, med de smidige shuttlebusser kører også her.

  De små shuttlebusser kører regelmæssig fra tidlig morgen til sen aften og kører dig direkte til dit hotel. Bestil billetter før afrejse (oplys hele hoteladressen), så får du en mail med en voucher, som du betaler med. Shuttlebusserne holder ved lufthavnsterminalernes "Ground Transportation".

 • Oplev mere

  New York, New York
  En god orienteringstur med bus, der viser dig Lincoln Center, Central Park, Greenwich Village, SoHo, Wall Street og meget mere.

  Harlem Gospel Tour
  Søndagsvandring i Harlem med smukke huse, spændende miljøer og hovedgaden 125th Street med det legendariske Apollo Theatre samt besøg i en baptistkirke med ægte gospel. Garanteret stemningsfuldt. Man kan også købe frokost på berømte Cotton Club i forbindelse med turen.

  Rock and Roll Walking Tour
  Oplev New Yorks rock-historie til fods. East Village har en gedigen musikhistorie, her er mange store bands og artister blevet dannet, har boet og spillet. På turen besøges kendte steder, der har tilknytning til rock, punk, glam og metal.

  Shopping på Woodbury Common's
  "Shop til you drop" i verdens største outlet.

  Taste of New York
  En helikoptertur med Liberty Helicopters er en anderledes og spændende oplevelse for dig, der virkelig vil opleve New York fra oven af.

 • Indbyggertal

  -5 timers tidsforskel mellem New York og Danmark i vinterhalvåret og -6 timer i sommerhalvåret.

 • Valuta og kreditkort

  Amerikanske dollar (USD).

  Kreditkort accepteres næsten overalt, visse småbutikker har dog en minimumsgrænse for kortkøb. Banker og hoteller har ofte dårlige vekselkurser, så det kan være en fordel at veksle danske kroner til dollar allerede hjemmefra, hvis du vil medbringe lidt kontanter. Ellers er der hæveautomater næste overalt, så det er let at hæve kontanter på f.eks. dit Visa- eller MasterCard.

 • Rejse med handicap

  På de respektive hotelsider finder du information om hotellets faciliteter og værelser under fanebladet "Hotelfakta". Hvis hotellet har værelser, der er specielt tilpasset til personer med handicap, findes der også mere information om disse.

 • Turistskat

  Hotellerne i New York tager en hotelafgift og skat på omkring 17–27 USD pr. værelse/nat, som betales direkte til hotellet ved ankomst.

  Afgiften er obligatorisk og det nøjagtige beløb oplyses ved ankomst til hotellet.

 • Vigtig information

  ESTA
  Nordiske statsborgere behøver ikke visum for indrejse til USA, men derimod behøves en indrejsetilladelse (ESTA) og et maskinlæsbart e-pas. Du skal ansøge om din indrejsetilladelse absolut senest 72 timer inden afrejse for at få tilladelse til ombordstigning. Det er vigtigt at oplysningerne i din registrering stemmer overens med oplysningerne i dit pas. Du ansøger og betaler selv for din indrejsetilladelse, der er gyldig i to år fra godkendelsesdatoen.

  Når du har modtaget dit ansøgningsnummer, skal du udskrive det og opbevare det sammen med dine øvrige rejsedokumenter under hele dit USA-ophold. Du skal også kunne fremvise dit ansøgningsnummer ved indcheckningen i lufthavnen.

  Vær opmærksom på, at der er flere firmaer på nettet, der formidler indrejsetilladelse til USA mod en betydelig højere omkostning end de amerikanske myndigheders officielle side. Vi anbefaler dig derfor at søge via den officielle ESTA-side

  E-pas
  Fra 1. april 2016 kræves det, at du udover en godkendt ESTA-ansøgning har et e-pas, der er gyldigt under hele dit ophold i USA. E-passet er mærket med et særligt symbol på forsiden og har en integreret elektronisk chip.

  Secure Flight
  De amerikanske myndigheder kræver, at alle flyselskaber der flyver til USA eller gennem amerikansk luftrum, afleverer visse oplysninger om passagererne som fuldstændigt navn (samme som i passet), køn og fødselsdato. Disse oplysninger skal registreres hos flyselskabet senest 8 dage inden afrejse. Flyselskabernes regler varierer, nogle flyselskaber henter oplysningerne fra bookingen, mens andre kræver, at de udfyldes på deres hjemmeside. Kontroller hvad der er gældende for din rejse på flyselskabets hjemmeside.

  APIS
  De amerikanske myndigheder kræver, at flyselskaberne indhenter yderligere information og pasoplysninger APIS (Advanced Passenger Information System) om passagerer, der rejser til og fra USA. Lige som Secure Flight har flyselskaberne forskellige regler for indhentningen af oplysninger. Kontroller hvad der er gældende for netop din rejse med dit flyselskab. Oplysningerne bedes indleveret så hurtigt som muligt efter at du har bestilt rejsen.

  Ind- og udcheckning
  Mindst en i rejseselskabet skal være over 21 år for at checke ind på hotellet, reglen gælder for alle hoteller i USA. Læs mere om ind- og udcheckningsregler på hotellerne.

 • Tidsforskel

  -5 timers tidsforskel mellem New York og Danmark i vinterhalvåret og -6 timer i sommerhalvåret.