Værd at vide om Orlando

 • Hovedstad

  Washington D.C
 • Valuta

  Dollar (USD)
 • Sprog

  Engelsk
 • Befolkning

  ca. 277.000
 • Tidsforskel

  -5/-9 timer

Pas og visum

Læs om pas- og visumregler her

Rejsevejledninger

Udenrigsministeriets rejsevejledninger, råd og oplysninger

Vaccinationer

Spørg din læge eller gå ind på www.sikkerrejse.dk for evt. anbefalinger.


1,5 liter vand
ca. 12,-

Gennemsnitspriser

Værd at vide

 • Aktiv ferie

  I Orlando og omegn er det ikke noget problem at finde på noget at foretage sig, også udenfor forlystelsesparkerne. Minimum 150 golfbaner (mange i verdensklasse), banegolf, tennis og go-cart er blot nogle eksempler. Der er også gode vandrestier og mulighed for hesteridning.

 • Sol og badning

  Orlando ligger i Floridas indland, cirka en times kørsel fra sandstrandene ved Daytona Beach på østkysten, og to timer fra Clearwater Beach på vestkysten. Vil du bade men ikke køre så langt, kan vandaprken Wet'n'Wild på International Drive være et forfriskende og plaskende alternativ.

 • Restauranter og forlystelser

  Forlystelser er her masser af. Du kan se koncerter, besøge showrestauranter og gå rundt i forlystelseskomplekset Disney Down Town samt Universal City Walk.

 • Vi anbefaler

  Universal Studios, der foruden sin filmpark med miljøer fra kendte film, også tilbyder heftige bjerg- og dalbaner i forlystelsesområdet Adventure Island. Er du interesseret i havets indbyggere, frister Sea World med alt fra kæmpe akvarier til pingviner og shows med akrobatiske delfiner.

 • Afstande

  Fra Orlandos internationale lufthavn til Walt Disney World 30 km, til Universal Studios ca. 30 km og til downtown Orlando ca. 20 km.

  Fra centrale Orlando til Fort Lauderdale ca. 350 km, til Daytona Beach ca. 90 km, Kennedy Space Center 75 km, Miami Beach 380 km, Key West 630 km, Tampa 170 km og Naples 320 km.

 • Lokal transport

  I Orlando er det svært, men ikke umuligt at klare sig uden en udlejningsbil. De fleste hoteller arrangerer f.eks. transfer fra hotellet til flere af forlystelsesparkerne (nogle gange gratis, nogle gange mod betaling). Der er flere busselskaber, blandt andet I-Ride Trolley, hvis grønne busser kører gennem hele Orlando, og LYNX, hvis busser trafikerer store dele af det centrale Florida. Busbilletterne fra ca. 2 USD pr. strækning.

  Med udlejningsbil er der cirka tre timers kørsel til Fort Lauderdale. Regn med fire timers non stop-kørsel til Miami Beach. På cirka en time kommer du til østkysten, f.eks. Daytona Beach. Vær forberedt på, at 14'eren kan være et trafikkaos, især i myldretiden.

 • Bestil udlejningsbil

  Rejser du til Orlando kan du forudbestille en udlejningsbil gennem os i en eller flere dage.

  Sådan lejer du bil i Florida.

 • Rejser på egen hånd

  Vores rejser til orlando foregår med rutefly til Orlandos internationale lufthavn, hvilket indebærer, at du kan bestille en Floridarejse med fleksibel rejselængde.

  Vi har ingen guider på rejsemålet men du kan kontakte vores onlinecenter via telefon, mail eller sms – fra to uger før din afrejse til du rejser hjem.

 • Tidsforskel

  –5 timers tidsforskel mellem Florida og Danmark i vinterhalvåret og –6 timer i sommerhalvåret.

 • Adapter

  110 V. Adapter er nødvendig.

 • Valuta og kreditkort

  Amerikanske dollar (USD).

  Kreditkort accepteres næsten overalt, visse småbutikker har dog en minimumsgrænse for kortkøb. Banker og hoteller har ofte en dårlig vekselkurs, så det kan som regel betale sig at veksle hjemmefra, hvis du vil have nogle kontanter med. Ellers er der hæveautomater (ATM) næsten overalt, så det er let at hæve penge på f.eks. dit Visa- eller MasterCard.

 • Turistskat

  Hotellerne i Florida tager en hotelafgift og skat på omkring 17–27 USD pr. værelse/nat som betales direkte til hotellet ved ankomst.

  Udgiften er obligatorisk og de nøjagtige beløb oplyses ved ankomst til hotellet.

 • Vigtig information

  ESTA
  Nordiske statsborgere behøver ikke visum for indrejse til USA, men derimod behøves en indrejsetilladelse (ESTA) og et maskinlæsbart e-pas. Du skal ansøge om din indrejsetilladelse absolut senest 72 timer inden afrejse for at få tilladelse til ombordstigning. Det er vigtigt at oplysningerne i din registrering stemmer overens med oplysningerne i dit pas. Du ansøger og betaler selv for din indrejsetilladelse, der er gyldig i to år fra godkendelsesdatoen.

  Når du har modtaget dit ansøgningsnummer, skal du udskrive det og opbevare det sammen med dine øvrige rejsedokumenter under hele dit USA-ophold. Du skal også kunne fremvise dit ansøgningsnummer ved indcheckningen i lufthavnen.

  Vær opmærksom på, at der er flere firmaer på nettet, der formidler indrejsetilladelse til USA mod en betydelig højere omkostning end de amerikanske myndigheders officielle side. Vi anbefaler dig derfor at søge via den officielle ESTA-side

  E-pas
  Fra 1. april 2016 kræves det, at du udover en godkendt ESTA-ansøgning har et e-pas, der er gyldigt under hele dit ophold i USA. E-passet er mærket med et særligt symbol på forsiden og har en integreret elektronisk chip.

  Secure Flight
  De amerikanske myndigheder kræver, at alle flyselskaber der flyver til USA eller gennem amerikansk luftrum, afleverer visse oplysninger om passagererne som fuldstændigt navn (samme som i passet), køn og fødselsdato. Disse oplysninger skal registreres hos flyselskabet senest 8 dage inden afrejse. Flyselskabernes regler varierer, nogle flyselskaber henter oplysningerne fra bookingen, mens andre kræver, at de udfyldes på deres hjemmeside. Kontroller hvad der er gældende for din rejse på flyselskabets hjemmeside.

  APIS
  De amerikanske myndigheder kræver, at flyselskaberne indhenter yderligere information og pasoplysninger APIS (Advanced Passenger Information System) om passagerer, der rejser til og fra USA. Lige som Secure Flight har flyselskaberne forskellige regler for indhentningen af oplysninger. Kontroller hvad der er gældende for netop din rejse med dit flyselskab. Oplysningerne bedes indleveret så hurtigt som muligt efter at du har bestilt rejsen.

  Ind- og udcheckning
  Mindst en i rejseselskabet skal være over 21 år for at checke ind på hotellet, reglen gælder for alle hoteller i USA. Læs mere om ind- og udcheckningsregler på hotellerne.

  Øvrigt
  I Florida findes der ikke ekstrasenge, bestiller man ekstraseng, skal man dele ordinære senge/dobbeltsenge med de medrejsende.

  Det forventes at du betaler drikkepenge på de fleste servicesteder i USA. På restauranter bør du give ca. 15-20% i drikkepenge på regningens pris, taxi ca. 10% og bagagehjælp på hotel/i lufthavn ca. 1-2 USD pr. taske og ca. 1-2 USD pr. dag til hotelrengøring.

  Skat/moms på varer er ikke indregnet i varens pris, i Florida er den på mellem 6 og 7%.