Værd at vide om Berlin

 • Hovedstad

  Berlin
 • Valuta

  Euro (EUR)
 • Sprog

  Tysk
 • Befolkning

  82 670 000
 • Tidsforskel

  0 timer

Pas og visum

Læs om pas- og visumregler her

Rejsevejledninger

Udenrigsministeriets rejsevejledninger, råd og oplysninger

Vaccinationer

Spørg din læge eller gå ind på www.sikkerrejse.dk for evt. anbefalinger.


1,5 liter vand
ca. 3,-

Priseksempel fra Berlin

Værd at vide

 • Afstande

  Fra lufthavnen Berlin-Tegel er der ca. 12 km til centrum, og fra lufthavnen Berlin-Schönefeld ca. 22 km.

 • Bestil udlejningsbil

  Du kan forudbestille en udlejningsbil gennem os.

  Sådan lejer du bil i Berlin.

 • Rejser med børn

  Kolle37, aktivitetsparken på Tempelhof, Berlin Zoo, Nefretite på Naues Museum, kebab i Kreuzberg, søndagsloppemarked – udvalget af aktiviteter og spændende steder at besøge for dig, der er i Berlin med børn, er enormt. Lad fantasien og børnenes alder sætte begrænsningerne.

 • Vigtig information

  Vores rejser til Berlin sker med rutefly til en af byens internationale lufthavne, Berlin-Schönefeld eller Berlin-Tegel, hvilket medfører, at du kan bestille en rejse til den tyske hovedstad med fleksibel rejselængde.

  Vi har ingen guider på rejsemålet, men du kan nå vores onlinecenter via telefon, mail eller sms – fra to uger før afrejsen til du rejser hjem.

 • Restauranter og forlystelser

  Du finder hyggelige barer på hvert eneste gadehjørne i Berlin, særlig mange er der langs Simon-Dach-Straße i Friedrichain.

  Berlin er også kendt for sine mange og unikke natklubber – dans natten lang på Ritter Butzke, Kater Blau, Sisyphus, eller hvor ikke Club der Visionaere ude i vandet.

  Berling har et rigtig godt restaurantudvalg med mad fra hele verden.

 • Shopping

  Prenzlauer Berg byder på god shopping. Her er også adskillige loppemarkeder, eller Flohmärkte som det hedder på tysk. Besøg loppemarkedet i Maurpark, hvis du er i Berlin en søndag. En folkefest hvor vintageshopping, håndarbejde, mad og drikke blandes på skønneste vis med karaoke.

  For mere moderne shopping skal du i stedet tage tunnelbanen til Kurfürstendamm, eller Ku'damm som berlinerne selv siger. Her ligger blandta ndet det klassiske varehus KaDeWe, med blandt andet en god food court øverst oppe.

 • Lokal transport

  Berlins kollektivtrafik er meget veludbygget, fungerer godt og er billig. Den nemmeste måde at komme til det centrale Berlin fra begge lufthavne er med kollektivtrafik – med bus fra Berlin Tegel eller tog fra Berlin-Schönefeld. I blandt andet lufthavnene kan du købe en døgnbillet (Tageskarte) til kollektivtrafikken, der koster ca. 55 kroner. Med det kan du køre ubegrænset i et døgn med tunnelbane, S-bahn, sporvogn og bus.

  Taxier har nogenlunde samme prisniveau som i Danmark, men husk at de fleste taxier ikke tager imod kortbetaling.

 • Turistskat

  En turistskat på 2–5 euro pr. person/nat betales direkte til hotellet ved ankomst. Gælder alle rejsende over 9 år.

 • Valuta og kreditkort

  Euro (EUR).

  Kreditkort accepteres mange steder i Berlin, men brugen af betalings- og kreditkort er ikke lige så udbredt i Tyskland som i Skandinavien. Blandt andet skal du bruge kontanter for at køre med taxi, og det gælder også på mange barer og restauranter. I visse hæveautomater kan du kun hæve penge med betalingskort, ikke kreditkort. Så for en sikkerhed skyld bør du tage euro med hjemmefra.

  For mere information om valuta og kurser, kontakt din bank eller et vekslingskontor.

 • Vi anbefaler

  Berlin byder på masser af arrangementer – der er altid noget at se og gøre! Hvad der er aktuelt netop nu, kan du se her: www.visitberlin.de/en/experience/events på Berlins officielle besøgsguide.

  Noget du ikke bør gå glip af i Berlin er den gode currywurst på Konnopke's Imbiss ved Eberswalder Straße station. Du bør også gå en tur langs Spree, hvis du besøger Berlin om foråret: gå fra Berliner Dom til Brandeburger Tor langs Unter den Linden og nyd lindetræerne blomstre.