/Marmaris

Oplev Tyrkiet på egen hånd

af Louise, Guide, TUI

Hvis du gerne vil ud og se lidt at af det mere lokale Tyrkiet så kan man leje en bil og køre ud på Bozburunhalvøen, her har man mulighed for at se den smukke natur, det klare vand og få et indblik i de lokale liv.

Kør en tur forbi Turgutköy vandfaldet som er en lille perle gemt i den skønne natur. Selve vandfaldet er ikke så stort, men ikke desto mindre dramatisk, tag skoene af og gå en tur i det kølige vand eller gør som de lokale, og spring en tur i vandet.

Fortsæt videre forbi Kizkumu stranden hvor en lang rød tange strækker sig ud igennem vandet. Stranden ved Kizkumu er egentlig mere speciel end god, i den lille lagune sørger en flod nemlig for en kontant tange af rødt sand, som ses tydeligt under havoverfladen. Man kan soppe hele vejen ud midt i lagunen, og på begge sider kan man se at vandet er ganske dybt.

Når man alligevel er ude på Bozburunhalvøen kan man gøre et stop i en af de små landsbyer og få et indblik i hvordan de lokale lever. Gør f.eks. et stop i den lokale by Turgut hvor du kan gå forbi den lokale moske og se den lokale skole. Derudover er der også mulighed for at nyde et godt lokalt måltid på en lille lokal restaurant blandt de lokale. Ude i de små landsbyer vil man se alle mændene sidde på de små cafeer og drikke chai (tyrkisk te) og spille Backgammon, mens kvinderne er hjemme.

Turgutköy vandfaldet Turgutköy vandfaldet

Kizkumu stranden med den røde tange, hvor man næsten føler man kan gå på vandet når man kan se hvor dybt det er på begge sider af tangen. Kizkumu stranden med den røde tange, hvor man næsten føler man kan gå på vandet når man kan se hvor dybt det er på begge sider af tangen.