Værd at vide om Istanbul

 • Hovedstad

  Ankara
 • Valuta

  Tyrkiske lira (TRY)
 • Sprog

  Tyrkisk
 • Befolkning

  15.067.724
 • Tidsforskel

  +1 time

Pas og visum

Læs om pas- og visumregler her

Rejsevejledninger

Udenrigsministeriets rejsevejledninger, råd og oplysninger

Vaccinationer

Spørg din læge eller gå ind på www.sikkerrejse.dk for evt. anbefalinger.


Pizza
ca. 50,-

1 liter vand
ca. 5,-

Priseksempler fra Alanya

Værd at vide

 • Sol og badning

  Der er flere hyggelige strande nær Istanbul. Du kommer dertil med bil og det tager cirka en time til halvanden. Yeşilköy Çiroz Beach og Florya Güneş Beach er populære strande.

 • Bestil udlejningsbil

  Rejser du til Istanbul kan du forudbesstille en udlejningsbil gennem os. I Istanbul kommer du nemmest omkring til fods, med sporvogn, lokalbus eller metro. En udlejningsbil kan kun anbefales til de dage, hvor du vil opleve andre dele af Istanbul, de omkringliggende stranden eller seværdigheder.

  Sådan bestiller du udlejningsbil i Istanbul.

 • Lokal transport

  Der er mange måder at komme rundt på i Istanbul. I de ældste dele kommer du med fordel rundt til fods eller med sporvogn. Byen har også et glimrende og moderne metrosystem, der er blevet videreudviklet i de senere år. Det blev grundlagt allerede i 1875 og er et af verdens ældste.

  Myldretiden er mellem kl. 8.00–9.30 og 17.00–20.00, hvor det kan være svært at komme frem. For at benytte Istanbuls kollektive trafik kan du købe et Istanbul Kart for ca. 12,-, som du derefter fylder op med penge efter behov. Det kan købes ved alle bus- og metrostationer samt i små kiosker. En enkeltrejse koster normalt ca. 4,-. Efter dit ophold kan du levere kortet tilbage og få udgiften for kortet refunderet.

 • Shopping

  Istanbuls shoppingudvalg er meget bredt og vrimler med butikker, lokale delikatesser, håndarbejde, sko og tøj. De traditionelle varer finder du i byens mange bazarer. Blandt andet er der det kæmpestore Grand Bazzar, men du kan også besøge Mısır Çarşısı, der i princippet betyder Krydderibazaren. Serdar-ı Ekrem er en meget populær shoppinggade i byens ældre område, nær Galatatårnet.

  Er du ude efter et mere moderne udvalg, findes der også store shoppingcentre med mærkevaretøj, kosmetik og sko, blandt andet Mall of Istanbul og Forum Istanbul.

 • Restauranter og forlystelser

  Udvalget af restauranter og barer er normt i Istanbul, med alt fra traditionelle og enklere dönerkebab, til en række fine restauranter. Tyrkerne er stolte over deres bagværk, deriblandt baklavas, som du kan finde i mange af byens gader.

  Besøg gerne nogle af de små butikker med delikat bagværk ved for eksempel Alemdar Street, ved siden af Hagia Sofia. Spørg butikspersonalet, så fortæller de med glæde om de forskellige slags. Du skal selvfølgelig også prøve at smage den tyrkiske kraftige te, som serveres i de traditionelle glas.

 • Vi anbefaler

  Topkapipaladset, den Bkå Moské og Hagia Sofia bør du ikke gå glip af. Du kan også tage op i det middelalderlige Galatatårn, hvorfra der er en fantastisk panoramaudsigt over byen og floden Bosporus. Du kan også få smukke billeder, hvis du tager på en bådtur på Bosporus.

  Byens mange bazarer er også et besøg værd, først og fremmeste Grand Bazaar. Som navnet afslører er den stor, og her findes noget for enhver smag. Husk at prutning om piserne mere er en regel end en undtagelse.

  Til de sportsinteresserede har byen flere store fodboldhold, deriblandt Galatasaray, Fenerbache og Besiktas. Udover det sportslige er stemningen til disse kampe kendt i hele verden, ikke mindst på grund af intensiteten og indramningen fra tilskuerpladserne.

 • Tidsforskel

  Der er en times tidsforskelle mellem Danmark og Tyrkiet.

  Landenummer er +90.

 • Indbyggertal

  Istanbul har et areal på over 5.000 km2, hvilket gør den til en af Europas største. Den er nogenlunde lige så stor som hele øen Bali i Indonestien.

  Med sine cirka 15.000.000 indbyggere er Istanbul suverænt Tyrkiets største by foran hovedstaden Ankara (5.500.000 indbyggere).

 • Adapter

  220 V. Adapter er ikke nødvendig.

 • Valuta og kreditkort

  Tyrkiske lira (TL). De fleste hoteller, varehuse og restauranter accepterer kreditkort. For taxiture gælder oftest kontant betaling.

  Der er hæveautomater (ATM) overalt i Istanbul.

 • Rejse med handicap

  Istanbul er en storby med varierede gader og fortove. Her forekommer fortove med lave og høje kantsten. I den gamle bydel kan fremkommeligheden være svær på grund af de middelalderlige gader og smalle stræder med trapper. For eksempel ved seværdigheder som den Blå Moské er gaderne og stræderne ofte smalle og stejle.

  På de respektive hotelsider finder du information om hotellets faciliteter og værelser under fanebladet "Hotelfakta". Hvis der på hotellet er værelser, der er specielt tilpasset til personer med funktionsbesvær, findes der også information om disse.

 • Transfertid

  Transfer tilbydes ikke.

  Fra Istanbul Airport til Istanbul tager det cirka 1–1,5 time. Tiden varierer afhængig af trafiksituationen, og det er en god idé at have en god tidsmargin.

 • Flyvetid

  Fra København til Istanbul ca. 3 timer 15 min.

 • Ramadan

  Under Ramadan, ca. 23/4–23/5 2020, faster mange muslimer fra solopgang til solnedgang. Visse butikker kan have ændrede åbningstider under Ramadan. Fastemåneden afsluttes med en stor fest, der varer i tre dage.