Duden Waterfalls

Duden Waterfalls henviser til et par vandfald nær Antalya, og de består af de Øvre (Upper Duden Falls) og Nedre (Lower Duden Falls) vandfald. Vandfaldene består af vand fra floden Duden, der løber fra bjergene Taurus hele vejen ned til Middelhavet, hvor de til sidst fosser ned i havet med stor kraft. Upper Duden Falls, der ligger i en smuk, grøn park nord for Antalya, er de mest spektakulære.

Upper Duden Falls - uden for Antalya

Upper Duden Falls ligger 15 kilometer uden for Antalya, i en smuk park med en mindre entrébetaling. Parken er populær både blandt de lokale beboere og i en vis udstrækning også blandt turisterne, selv om de sidstnævnte er i mindretal. Der er mange, der tager mad med for at holde picknick i de smukke havelignende, grønne områder, og der er også restauranter inde i parken. Parken opleves som en skyggefuld og afkølende kontrast til Tyrkiets solrige hede og Antalyas intense storbystemning - som en oase med grøn vegetation, syngende fugle og en for Antalya usædvanlig følelse af stilhed og ro.

Upper Duden vandfaldet er omkring 15 meter højt og 20 meter bredt og løber igennem en grøn dal, og i parken kan du følge det fossende vand ned gennem kløften på omkringliggende gangstier. Du kan se de smukke vandfald oppefra, langs stierne ved siden af den fossende flod eller gå ind i kløften og komme frem til dem nedefra. Kløften er blevet skabt naturligt af vandet, og da vandet indeholder sten af vulkansk oprindelse, bliver kløften ved med at blive dybere, og nedenfor vandfaldet er der blevet dannet en lille sø. Ekstra spændende er det at gå ind i en skjult grotte bag ved vandfaldets vandmasser. Så står du i en mørk grotte og ser vandet fosse ned i et voldsomt brus uden for grottens åbning.

For at komme til Upper Duden Falls tager du sandsynligvis en bustur, lejer en bil eller tager en lokal bus.

Lower Duden Falls - ved havet

Lower Duden Falls i Duden Park er det sted, hvor vandet til sidst når havet og falder ned i Middelhavet over golde klippevægge fra en højde på 40 meter. Du finder vandfaldet på vej mod Lara Beach. Omkring dette vandfald finder du ikke den samme grad af udviklet seværdighed som ved Upper Duden Falls, selv om Duden Park, som vandfaldet ligger i, er blevet videreudviklet og nu til dags er rigtig fin med gangstier, bænke og en afslappet atmosfære. Hvis du vil se vandfaldet oppefra, gør du det bedst fra denne park, men allerbedst oplever du det med båd fra vandsiden. Det er på den måde, du bedst kan få en følelse af naturens kræfter, og vandfaldet er allermest imponerende om foråret, hvor smeltevandet fra bjergene forstærker det yderligere. Det tager omkring to timer med båd fra havnen i Antalya til Lower Duden Falls.