Værd at vide om Prag

 • Hovedstad

  Prag
 • Valuta

  Tjekkiske korunas (CZK)
 • Sprog

  Tjekkisk
 • Befolkning

  10 560 000
 • Tidsforskel

  0 timer

Pas og visum

Læs om pas- og visumregler her

Rejsevejledninger

Udenrigsministeriets rejsevejledninger, råd og oplysninger

Vaccinationer

Spørg din læge eller gå ind på www.sikkerrejse.dk for evt. anbefalinger.


1,5 liter vand
ca. 3,-

Priseksempel fra Prag

Værd at vide

 • Rejser på egen hånd

  Vores rejser til Prag sker med rutefly til den internationale Václav Havel-lufthavn, hvilket medfører, at du kan bestille en rejse til den tjekkiske hovedstad med fleksibel rejselængde.

  Vi har ingen guider på rejsemålet, men du kan kontakte vores inlinecenter via telefon, mail eller sms – fra to uger før afrejsen til du rejser hjem.

 • Bestil udlejningsbil

  Du kan forudbestille en udlejningsbil gennem os.

  Sådan lejer du bil i Prag.

 • Rejser med børn

  Prag har et fin zoo, der plejer at være populært blandt både børne og voksne. Pragborgen er en spændende bygning på mange måder, her ligger også et stort legetøjsmuseum. I Petrinparken kan du tage en tur med bjergbanen eller gå ind i spejllabyrinten med dine børn.

  Nogle spændende museer, der er typiske for Prag og som plejer at interesse både store og små er:

  • Alkemimueet, muzeumprahy.cz
  • Chokolademuseet, choco-story-praha.cz
  • Kingdom of Railways, modeljernbaner, kralovski-zeleznic.cz
  • Prags bymuseum, muzeumprahy.cz

  En bådtur på floden Vitava er også meget populært, og et stykke udenfor centrum finder du vandparken Aqua Palace med flere pools og vandrutsjebaner.

 • Restauranter og forlystelser

  Parg er det seneste årti blevet lidt af et østeuropæisk spisemekka, med alle slags restauranter, hvor mange af dem har en tydelig økologisk profil. Den kombinerede bager/café Eska serverer moderne "økomad", både til morgenmad og frokost. Café Savoy er et klassisk konditori, og på Coffee Room serveres rigtig god kaffe. For chokoladeelskere kan vi anbefale udstillingen Choco Story.

  Mår det gælder drikkevarer er der egentlig kun et valg i Prag: øl! Og da helst traditionelt brygget lager, selv om de lokale ølbryggerier nu også producerer velsmagende ale. Kan du lide øl er udvalget af bryggerier, ølhaller og pub'er enormt og afvekslende. Mange bryggerier arrangerer også guidede rundvisninger og ølsmagninger.

  Til maden serveres koldt traditionelt brygget lagerøl, som Tjekkiet er så kendt for. Det er ikke kun maden og byen der har ændret sig, også øllen har udviklet sig. Ales er blevet stort på den tjekkiske øl-scene og bryggerierne er blevet dygtigere med årene til at producere denne ølsort.

 • Shopping

  God shopping til lavere priser end i Skandinavien.

  Fashion Arena Prag Outlet er et mærkevareoutlet et stykke udenfor centrum.

 • Lokal transport

  Fra Prags lufhavn er der cirka 20 km ind til centrum, og den bedste måde at tage denne strækning er med forudbestilt taxi (fat taxa), der koster ca. 550 CZK for op til fire personer. Du kan også tage en lufthavnsbus til jernbanestationen eller lokalbus 119, der kører til tunnelbanestationen Dejvická på linie A.

  Inde i centrale Prag kører du først og fremmest med tunnelbane eller sporvogn, byens busser kører primært til forstæderne. Tunnelbanesystemet består af tre linier, A, B og C, og har ialt 57 stationer. Tunnelbanetogene kører fra kl. 5 om morgenen til midnat.

  Enkeltbilletter (gælder i 30 eller 90 minutter) kan købes på alle tunnebanestationer og mange sporvognsholdepladser. 24- og 72-timers kort køber du i lufthavnen eller i nogle af de infostationer, hoteller eller kiosker, der er videreforsælgere af Dopravnì Podnik, det lokale transportselskab.

  Hvis du rejser med Prags kollektivtrafik er det vigtigt at stemple den købte billet i bussen, tunnelbanen eller sporvogne, ellers er billetten ugyldig og du skal ved eventuel kontrol betale høje bøder.

  Også bjergbanen i Petrinparken indgår i kollektivtrafikken, og du kører med samme transportkort som gælder for tunnelbane og sporvogn.

 • Turistskat

  En turistskat på 1 euro pr. person/nat betales direkte til hotellet ved ankomst. Gælder alle rejsende over 18 år.

 • Vi anbefaler

  Tag en tur med sporvogn 91, også kaldt Nostalgilinien, der passerer mange af Prags seværdigheder.

  Lej en vandcykel og tage en tur på Vitavafloden, der snor sig gennem byens centrale dele.

  I KGB-museet vises en række mere eller mindre spændende genstande fra den kolde krigs dage.

  Det astronomiske ur og Nationalgallerier er blandt Prags klassiske seværdigheder og bør fo den sags skyld ikke negligeres. Både uret og kunstmuseet er enestående og seværdige.

 • Valuta og kreditkort

  Tjekkiske Korunas (CZK).

  Kreditkort accepteres de fleste steder i Prag, men generelt bruger man stadig kontanter oftere i Tjekkiet end i Skandinavien.

  For mere information om valuta og kurser, kontakt din bank eller et vekslingskontor.

 • Rejse med handicap

  På de respektive hotelsider finder du information om hotellets faciliteter og værelser under fanebladet "Hotelfakta". Hvis hotellet har værelser, der er specielt tilpasset til personer med handicap, findes der også mere information om disse.