Værd at vide om Kata Noi Beach

 • Hovedstad

  Bangkok
 • Valuta

  Thailandske baht (THB)
 • Sprog

  Thai
 • Befolkning

  ca. 386.000 (Phuket)
 • Tidsforskel

  +6 timer
 • Transfertid

  ca. 1 time/3 timer

Pas og visum

Læs om pas- og visumregler her

Rejsevejledninger

Udenrigsministeriets rejsevejledninger, råd og oplysninger

Vaccinationer

Spørg din læge eller gå ind på www.sikkerrejse.dk for evt. anbefalinger.


Enkel middag
ca. 65-80,-

1 liter vand
ca. 5,-

Gennemsnitspriser

Værd at vide

 • Flyvetid

  Vintersæson: Charterfly nonstop, cirka 10 timer 30 min. Tid beregnet fra København.
  Sommersæson: Rutefly, ca. 10 timer 30 min til Bangkok + ca. 1 time til Phuket med indenrigsfly. Tid beregnet fra København.

 • Transfertid

  Beregnet transfertid ca. 1 time fra Phukets lufthavn. Fra Krabis lufthavn ca. 3-4 timer. Vær opmærksom på, at transfertiderne er omtrentlige og kan variere afhængig af trafikken.

  Bestil transferbus eller privat transfer
  Når du foretager en bestilling ser du, hvilke alternativer der er mulige.
  Her kan du læse mere om transfer.

 • Sol og badning

  Kata Noi er en mindre, rolig og fin strand, som er relativt lavvandet. Det gør den til en af Phukets mere børnevenlige strande.

  Du kan også tage til de to nabostrande Kata Beach og Karon Beach. Kata Beach er lavvandet og børnevenlig mens vandet ved Karon Beach bliver hurtigt dybt. Du kan gå til Kata Beach og til Karon Beach er det nemmest at tage en tuk-tuk.

  Generelt for alle Phukets strande gælder:
  For at genskabe øens smukke naturstrande, har myndighederne forbudt vandsport, strandkiosker, solstolsudlejning og anden kommerciel virkesomhed på strandene. De eneste undtagelser er, at de større strande har reserverede dele – såkaldte "10 per cent zones" – hvor udlejning af solstole og parasoller er tilladt.

  I perioder kan der forekomme små gopler i vandet, de er helt ufarlige men kan forårsage svien.

 • Oplev mere

  Ud for Phuket finder du fantastiske dykkesteder med mulighed for meget varieret dykning. Du kan tage et dykkercertifikat ved at gennemøre kurset PADI Open Water Diver, læs mere under fanebladet "Udflugter".

  Tennis ca. 25,-/person for en time. Bowling ca. 30,-/pers.

  To særdeles gode golfbaner, Loch Palm Golf Club og Phuket Country Club, når du på ca. 15-25 min. med taxi eller tuk-tuk.)

  I Kata Beach ligger minigolfbanen Dino Park, og der er også en del butikker mad klassiske strandting.

  Mellem Kata og Chalong findes den høje Big Buddha-statuer oppe på et bjerg, der er blevet lidt af et landemærke. Du kommer nemmest dertil med taxi.

  Tag en longtailbåd til paradisstranden Freedom Beach, der ligger skjlut mellem Karon Beach og Patong.

 • Lokal transport

  Afstande
  Fra Kata Beach til Kata Noi ca. 1 km, til Phuket by ca. 25 km, til lufthavnen på Phuket 45 km, Patong Beach 10 km.

  Lokal transport
  Taxi fra lufthavnen til Kata Noi ca. 145,-. Mange hoteller har egen bus- eller taxiservice. Der kører lokalbusser fra Kata til Phuket by og de nærliggende strande, busserne kører cirka hver halve time i dagtimerne. Du kan også bestille en såkaldt tuk-tuk med plads til otte personer. Prisen er pr. bil og kan ofte forhandles ned. Det koster ca. 35,- pr. bil til de nærliggende strande.

  Du kan også leje en tuk-tuk eller minibus for en hel dage, medbring et kort og vis hvor du vil hen. Leje af knallerter og motorcykler kan ikke anbefales på grund af trafikken.

 • Rejser med børn

  Stranden er relativt børnevenlig.

  Babymad og bleer kan købes i supermarkederne i Kata Beach.

 • Restauranter og forlystelser

  På Kata Noi er der nogle få restauranter. Der er et større udbud i Kata Beach, men det mest omfattende udeliv findes i Patong.

 • Shopping

  I Kata er der mange butikker, hvor du kan købe klassiske strandting som badesandaler, solcreme og tasker. Her er også supermarkeder, minimarkeder og apotek.Det er populært at gå til en skrædder og få syet tøj.

  I den nordlige del af Karon, ved templet, kan du besøge et fint marked tirsdag og fredag. I Phuket Town ligger et af de største natmarkeder på øen – Phuket Weekend Marker der er åbent lørdag og søndag.

  Ønsker du et større shoppingudvalg, skal du tage til Patong. der ligger blandt andet shoppingcentret Jungceylon med over 200 butkkker. Her finder du alt fra mærkevaretøj til håndarbejde og elektronik.

 • Prisniveau

  I butik: 1 liter vand ca. 5,-, sodavand (33 cl) ca. 5,-.
  På restaurant: Øl (50 cl) ca. 12,-, let frokost ca. 25,-, enkel middag ca. 65-80 og pizza ca. 45,-.

 • Indbyggertal

  Phuket har 386.600 indbyggere.

 • Adapter

  220 V. Adapter er ikke nødvendig.

 • Rejse med handicap

  På de respektive hotelsider finder du information om hotellets faciliteter og værelser under fanebladet "Hotelfakta". Hvis hotellet har værelser, der er specielt tilpasset til personer med handicap, findes der også mere information om disse.

 • Vigtig information

  Ind- og udcheckning
  Her kan du læse mere om ind- og udcheckningsregler på hotellerne

  Valuta og kreditkort
  Thailandske baht (THB). Der er hæveautomater (ATM) ovenfor stranden og banker i Kata.
  Alle internationale kreditkort accepteres, visse butikker tager et gebyr, hvis du benytter Diners eller American Express.

  Depositum ved indcheckning
  Mange hoteller i Thailand kræver et depositum i forbindelse med indcheckning. Ved udcheckning modregnes eventuelle udgifter og det resterende beløb tilbagebetales.

  Røgfrie strande
  Mange strande i Thailand er nu røgfrie. Rygning er kun tilladt på nærmere anviste områder. Hvis forbuddet trodses risikerer man at få bøder.

  E-cigaretter
  I Thailand er det ulovligt at anvende alle former for e-cigaretter samt at medbringe e-cigaretter ind i landet. Overtrædelser af dette kan medføre bøder og fængsel.