Værd at vide om Karon Beach

 • Hovedstad

  Bangkok
 • Valuta

  Thailandske baht (THB)
 • Sprog

  Thai
 • Befolkning

  ca. 386.600 (Phuket)
 • Tidsforskel

  +6 timer
 • Transfertid

  ca.1 time/3 timer

Pas og visum

Læs om pas- og visumregler her

Rejsevejledninger

Udenrigsministeriets rejsevejledninger, råd og oplysninger

Vaccinationer

Spørg din læge eller gå ind på www.sikkerrejse.dk for evt. anbefalinger.


Enkel middag
ca. 60-80,-

1 liter vand
ca. 5,-

Gennemsnitspriser

Værd at vide

 • Flyvetid

  Vintersæson: Charterfly nonstop, cirka 10 timer 30 min. Tid beregnet fra København. Sommersæson: Rutefly, ca. 10 timer 30 min til Bangkok + ca. 1 time til Phuket med indenrigsfly. Tid beregnet fra København.

 • Transfertid

  Beregnet transfertid ca. 1 time fra Phukets lufthavn. Fra Krabis lufthavn ca. 3 timer.
  Bestil bustransferbus eller privat transfer med taxi eller minibus
  Når du foretager en bestilling ser du, hvilke alternativer der er mulige. Her kan du læse mere om transfer.

 • Sol og badning

  Karon Beach har en lang og meget fin hvid sandstrand. Vandet bliver hurtigt dybt, og på grund af de stærke understrømme kan der nogle gange være badeforbud, som i sommermånederne kan være næsten permanent.

  Du kan også tage til de to nabostrande Kata Beach og Kata Noi Beach. Kata Beach er lavvandet og børnevenlig, mens Kata Noi Beach er en lille paradisstrand. Du kan nemt gå til Kata Beach, og til Kata Noi beach er det nemmeste at tage en tuk-tuk.

  Generelt for alle Phukets strande gælder:
  For at genskabe øens smukke naturstrande, har myndighederne forbudt vandsport, strandkiosker, solstolsudlejning og anden kommerciel virkesomhed på strandene. De eneste undtagelser er, at de større strande har reserverede dele – såkaldte "10 per cent zones" – hvor udlejning af solstole og parasoller er tilladt.

  I perioder kan der forekomme små gopler i vandet, de er helt ufarlige men kan forårsage svien.

 • Oplev mere

  Uden for Phuket finder du fantastiske dykkersteder med mulighed for meget varieret dykning. Du kan tage et dykkercertifikat ved at gennemføre kurset PADI Open Water Diver, læs mere under fanebladet Udflugter.

  Tennis ca. 25,- pr. person/time. Bowling ca. 30,- pr. person.

  Havfiskeriudflugter, heldagsudflugter ca. 570,-.

  To meget gode golfbaner, Loch Palm Golf Club og Phuket Country Club, ligger ca. 15-25 min med taxi eller tuk-tuk.

  I Kata ligger minigolfbanen Dino Park, der ligger præcis på grænsen mellem Kata og Karon Beach.

  I Kata finns minigolfbanan Dino Park, som ligger precis mellan Kata och Karon Beach.

  Mellem Kata og Chalong står den høje Buddha statue oppe på et bjerg, og den er blevet lidt af et landemærke for Phuket. Du kommer nemmest dertil med en taxi.

  Bor du i Karon har du gåafstand til nabobyen Kata. Der findes restauranter, barer og klassiske butikker med strandting.

  Tag en longtailbåd til paradisstranden Freedom Beach, der ligger skjult mellem Karon Beach og Patong Beach.

  I mitten av oktober äger en grönsaksfestival rum i Phuket stad och i april firas runt om i Thailand Songkran – Thailändska nyåret, där man sedvanligt slänger vatten på varandra för att välkomna den stundande regnperioden.

 • Lokal transport

  Afstande
  Fra Karon Beach til Kata Beach ca. 3 km, til Phuket by 20 km, lufthavnen 45 km, Patong Beach 6,5 km.

  Lokal transport
  Taxi fra lufthavnen til Karon Beach ca. 145,-. Mange hoteller har egen bus- eller taxiservice. Lokalbus kører til Phuket by og nærliggende strande, cirka hver halve time i dagtimerne.

  Der findes også tuk-tuk, med plads til otte personer. Prisen er pr. bil og den kan ofte forhandles. Til de nærliggende strande koster det ca. 35,-/bil. Til Patong ca. 60-80,- pr. bil. Til Phuket by ca. 60,- pr. bil.

  Du kan også leje en tuk-tuk eller minibus for en hel dag, medbring et kort og vi hvor du vil hen. Leje af knallerter og motorcykler kan ikke anbefales på grund af trafikken.

 • Rejser med børn

  Vandet ved Karon Beach bliver hurtigt dybt og er derfor ikke børnevenligt, derimod har nabobyen Kata en meget børnevenligt strand. I nærheden af vores hoteller er derminimarkender, hvor du kan købe babymad og bleer.

 • Restauranter og forlystelser

  I Karon er der mange gode restauranter og barer. Du kan også gå til Kata, hvor der også er et godt udbud af restauranter. Det mest omfattende udeliv findes i Patong.

 • Shopping

  Der er mange butikker, hvor du kan købe klassiske ferieting som flip-floppere, solcreme og tasker. Det er populært at gå til en skrædder og få syet tøj. I området bag stranden ligger de fleste burikker, supermarkeder og minimarkeder. Der er også flere apoteket.

  I den nordlige del af Karon, ved siden af templet, kan du besøge eet fint marked om tirsdagen og fredagen.

  I Phuket by findes et af de største natmarkeder på øen – Phuket Weekend Market. Markedet er åbent lørdag og søndag.

  I Patong findes et større udvalg. Der ligger også shoppingcentret Jungceylon, som har over 200 butiker. Her finder du alt fra mærkevaretøj til håndarbejde og elektronik.

 • Prisniveau

  I butik
  1 lter vand ca. 5,-, sodavand (33 cl) ca. 5,-.

  På restaurant
  Øl (50 cl) ca. 12,-, let frokost ca. 25,-, enkel middag 60-80,-, pizza ca. 45,-.

 • Indbyggertal

  Phuket har ca. 386.600 indbyggere.

 • Adapter

  220 V. Adapter er ikke nødvendig.

 • Rejse med handicap

  Fortovene er berede her end i visse andre thailandske byer. Ved stranden er der en rampe, men handicap-assistance tilbydes ikke. Sandet er meget blødt, hvilket gør det svært at komme frem i en kørestol.

  På de respektive hotelsider finder du information om hotellets faciliteter og værelser under fanebladet "Hotelfakta". Hvis hotellet har værelser, der er specielt tilpasset til personer med handicap, findes der også mere information om disse.

 • Vigtig information

  Ind- og udcheckning
  Her kan du læse om ind- og udcheckningsregler på hotellerne.

  Valuta og kreditkort
  Thailandske Baht (THB), Hæveautomater findes. Bankerne er åbne man-fre kl. 9.00–15.30. Der er også vekslingskontorer som er åbne dagligt til ca kl. 21.00. Alle internationale kreditkort accepteres. Nogle butikker tager et gebyr, hvis du benytter American Express eller Diners.

  Depositum ved indcheckning
  Mange hoteller i Thailand kræver et depositum i forbindelse med indcheckning. Ved udcheckning modregnes eventuelle udgifter og restbeløbet betales tilbage.

  Røgfrie strande
  Mange strande i Thailand er nu røgfrie. Rygning er kun tilladt på nærmere anviste områder. Hvis forbuddet trodses risikerer man at få bøder.

  E-cigaretter
  I Thailand er det ulovligt at anvende alle former for e-cigaretter samt at medbringe e-cigaretter ind i landet. Overtrædelser af dette kan medføre bøder og fængsel.