Værd at vide om Kamala Beach

 • Hovedstad

  Bangkok
 • Valuta

  Thailandske baht (THB)
 • Sprog

  Thai
 • Befolkning

  ca. 386.600 (Phuket)
 • Tidsforskel

  +6 timer
 • Transfertid

  ca. 45 min/3 timer

Pas og visum

Læs om pas- og visumregler her

Rejsevejledninger

Udenrigsministeriets rejsevejledninger, råd og oplysninger

Vaccinationer

Spørg din læge eller gå ind på www.sikkerrejse.dk for evt. anbefalinger.


Enkel middag
ca. 60–80,-

1 liter vand
ca. 5,-

Gennemsnitspriser

Værd at vide

 • Flyvetid

  Vintersæson: Charterfly nonstop, cirka 10 timer 30 min. Tid beregnet fra København.
  Sommersæson: Rutefly, ca. 10 timer 30 min til Bangkok + ca. 1 time til Phuket med indenrigsfly. Tid beregnet fra København.

 • Transfertid

  Beregnet transfertid ca. 45 minutter fra Phukets lufthavn. Fra Krabis lufthavn ca. 3-4 timer. Vær opmærksom på, at transfertiderne er omtrentlige og kan variere afhængig af trafikken.
  Bestil bustransfer eller privat transfer med taxi eller minibus
  Når du foretager en bestilling ser du, hvilke alternativer der er mulige. Her kan du læse mere om transfer.

 • Sol og badning

  Kamala har en lang og fin sandstrand med finkornet sand. Nogle gange, især i sommermånederne, kan bølger og understrøm medføre badeforbud, så kan du benytte stranden til gåture men bade i hotelpoolen.

  Generelt for alle Phukets strande gælder:
  For at genskabe øens smukke naturstrande, har myndighederne forbudt vandsport, strandkiosker, solstolsudlejning og anden kommerciel virkesomhed på strandene. De eneste undtagelser er, at de større strande har reserverede dele – såkaldte "10 per cent zones" – hvor udlejning af solstole og parasoller er tilladt.

  I perioder kan der forekomme små gopler i vandet, de er helt ufarlige men kan forårsage svien.

 • Oplev mere

  Uden for Phuket finder du fantastiske dykkersteder med muligheder for meget varieret dykning. Du kan tage et dykkercertifikat ved at gennemføre kurset PADI Open Water, læs mere under fandebladet Udflugter.

  Tennis ca. 25,-/person for en time. Bowling ca. 30,-/pers.

  Havfiskeriudflugter, heldagsture ca. 560,-.

  To særdeles gode golfbaner, Loch Palm Golf Club og Phuket Country Club, når du på ca. 15-25 min. med taxi eller tuk-tuk.

 • Lokal transport

  Afstande
  Fra Kamala til Patong ca. 7 km, til Karon Beach 14 km, Kata Beach ca. 17 km, Phuket by 16 km og til lufthavnen ca. 25 km.

  Lokal transport
  Lokalbusser kører til Phuket Town og de nærliggende strande. Busserne kører uregelmæssigt, men cirka hver halve time i dagtimerne. Her er også tuk-tuk med plads til otte personer. Prisen er for hele selskabet og kan ofte forhandles.

  Du kan også leje en tuk-tuk eller minibus for en hel dag, medbring et kort og vis hvor du vil hen. Du kan også leje knallert eller motorcykel, men det kan ikke anbefales på grund af trafikken.

 • Restauranter og forlystelser

  I Kamala Beach er der en del restauranter og barer langs hovedgaden og ovenfor stranden, Det mest omfattende udeliv finder du i Patong.

 • Shopping

  Der er mange mindre butikker, hvor du kan købe klassiske ferieting som sandaler og solcreme. Langs hovedgaden ligger de fleste butikker og der er også et supermarked. Apoteket ligger ovenfor stranden.

  I Patong findes et større udvalg. Der ligger shoppingcentret Jungceylon, som har over 200 butikker, hvor du finder alt fra mærkevaretøj til håndarbejde og elektronik.

 • Prisniveau

  I butik: 1 liter vand ca. 5,-, sodavand (33 cl) ca. 4,-.
  På restaurant: Øl (50 cl) ca. 12,-, let frokost ca. 25,- enkel middag ca. 60–80,-, pizza ca. 40,-.

 • Indbyggertal

  Phuket har ca. 386.600 indbyggere.

 • Adapter

  220 V. Adapter er ikke nødvendig.

 • Rejse med handicap

  På de respektive hotelsider finder du information om hotellets faciliteter og værelser under fanebladet "Hotelfakta". Hvis hotellet har værelser, der er specielt tilpasset til personer med handicap, findes der også mere information om disse.

 • Vigtig information

  Ind- og udcheckning
  Her kan du læse om ind- og udcheckningsregler på hotellerne.

  Valuta og kreditkort
  Thailandske baht (THB). Hæveautomater (ATM) og banker findes. Alle internationale kreditkort accepteres. Nogle butikker tager et gebyr, hvis du bruger American Express eller Diners.

  Depositum ved indcheckning
  Mange hoteller i Thailand kræver et depositum i forbindelse med indcheckning. Ved udcheckning modregnes eventuelle udgifter og det resterende beløb tilbagebetales.

  Røgfrie strande
  Mange strande i Thailand er nu røgfrie. Rygning er kun tilladt på nærmere anviste områder. Hvis forbuddet trodses risikerer man at få bøder.

  E-cigaretter
  I Thailand er det ulovligt at anvende alle former for e-cigaretter samt at medbringe e-cigaretter ind i landet. Overtrædelser af dette kan medføre bøder og fængsel.