/Thailand

Derfor skal du rejse til Thailand

af Nip, Guide, TUI

Thailand er Sydøstasiens mest populære destination, og det er ikke uden grund. Hvad end du er på udkig efter silkebløde sandstrande med krystalklart vand, smaragdgrøn jungle eller fantastiske shoppingmuligheder, har Smilets Land det i overflod.

Selvom Thailand har mange besøgende, så har landet på ingen måde mistet sin charme og særlige stemning. Det er også derfor, så mange af vores gæster vælger at komme tilbage år efter år.

Thailænderne er nogle af de mest smilende og flinke mennesker i verden og altid glade for at kunne hjælpe. Kulturen er rummelig og præget af en afslappet tilgang til livet, som vi kunne lære meget af herhjemme.

Natur

Naturen i Thailand er som nævnt fuldstændig fantastisk. Tag på en fantastisk tur ud i junglen til fods eller ad vandvejen, eller prøv at udforske livet under havoverfladen på en afslappende og oplevelsesrig dykker- eller snorkeltur.

Dyrelivet er farverigt og fascinerende. Tigre, elefanter og aber bebor junglen, og fisk i alle regnbuens farver holder til i de smukke koralrev.

De fleste, der tager på ferie i Thailand, falder pladask for naturen, der udover uforglemmelige oplevelser også forsyner ganen med frisk, solmoden frugt og grønt.

Forkælelse

Thailand er forkælelsernes land. Uanset hvor du kommer hen vil du støde på de verdensberømte thaimassager. Her er massage nærmest en spirituel oplevelse, der trækker på elementer fra både meditation, akupunktur og yoga. Både sind og muskler er afslappede efter massagen, der er en rolig og kontrolleret affære.

Shopping

De fleste vender hjem fra Thailand med meget mere end de tog af sted med. Tøj koster en brøkdel af prisen i forhold til herhjemme og den luksuriøse thaisilke ryger ofte med i kufferten, når turen går mod Danmark igen. Selv dem der normalt ikke nyder at shoppe falder i, når de kommer til Thailand. Der er nemlig rig mulighed for at få skræddersyet jakkesæt og skjorter til fantastiske priser, når først prisen er blevet pruttet ned.

På de mange markeder er der desuden masser af oplevelser i vente – også selvom pungen bliver i tasken. Eksotisk frugt og grønt, spændende boder med fisk og fantastiske træskærerarbejder er faste bestanddele på de thailandske markeder og man kan gå og kigge i timevis. Hvis sulten melder sig fås noget af den lækreste og billigste gademad i verden i Thailand.

Maden

Faktisk er maden nærmest grund nok til at tage til Thailand. Spændende karryretter, lynstegte nudler, fisk og skaldyr på 1000 måder og de lækreste, friske juicer og smoothies gør Thailand til en tur for alle sanser.

De fleste retter serveres med ris eller nudler og er du vegetar får du en fest – de fleste retter smager nemlig stadig fantastisk uden kød. Det thailandske køkken er domineret af frisk lime og citrongræs med masser af frisk koriander på toppen. Det er lækkert, sundt og ikke mindst fedtfattigt. Thailænderne selv elsker masser af chili i deres mad, men hvis du ikke kan tage den ekstra varme, laver de gerne retterne med mere moderate mængder.

Velkommen til Thailand Velkommen til Thailand